да се включа и аз с отчет
Вчера направих обременяване с глюкоза на П .Славейков-където преглежда д-р Тодорова
за информация на интересуващите се -струва 43 лева :3 вземане на кръв ,8 глюкоза ОГТТ ,32 - инсулин ОГТТ -два теста са за двете .
Случих "страхотна лаборантка" - трябваше 3пъти да ми вземе кръв -аз имам по 4-5 бодения на всяка ръка ,стигнахме до китки и дланите -такова ръчкане падна с иглата в опит да достигне вена и да ми вземе кръв ,че днес не мога да свия ръцете
.Накрая за последната проба на 120 мин ми взе от пръста с капене и незнам доколко е достоверен резултата.
Резултат 0 мин 60 мин 120 мин
Глюкоза ОГТТ 3.6/реф 3.3-6/ 5.5/реф 6.6-8.9/ 3.8/ реф 4-7.8/
Инсулин ОГТТ 1.93/реф / 3-25/
30.28/реф до 200/ 6.22/реф до 200/
Успях да коментирам набързо резултата с д-р Тодорова -не запомних коментара по о-е показателите за глюкозата ,но за инсулина ми каза ,че на 60 мин увекичението трябва да е около 5 пъти спрямо изходната проба -а при мен както е видно е 15.
Последнат проба на 120 - незнаем доколкото е достоверна впредвид ,че кръвта е взета от пръста/то беше комична ситуация с вземането ,ако не беше плачевна/ .
Предписа ми Метформин 500 - 3*1/2 т ,като препоръча да започна няколко дни с прием само вечер/заради газовете и привикването
/.
Попитах я за Сиофор -че си имам наличен в срок -тя каза че може и с него
/но май в друга дозировка -а аз не я запомних -ако някой знае дозата Сиофор съответстваща на Метформина ,моля да пише / ,но имала наблюдения че Метформина се приемал по лесно/ не са ли идентични ?/
В допълнение направихме ехография -щитовидната няма изменения в структурата
- към тироксина ми предписа и хомеопатични капки за жлезата.
ами аз също имам завишен инсулин ,но само в 60 мин и то леко но Тодорова ми изписа метформин?Ти ще приемаш ли някакви лекарства?
Д-р Тодорова ми каза да не гледам това ,което виждам като референтни с-сти на изследването .
Макар ,че като гледам твоя резултат е точно увеличен 5 пъти спрямо изходната проба.
Рязкото покачавне на инсулина при мене на 60 мин корелира с пристъпите ми на глад и апетит за сладко -пик и спад после -ако приемем че и резултата ми на 120 мин е верен.
Grace докога ще пиеш метформина?Д-р Тодорова каза ли ти?На мен ми каза до положителен тест .
и на мен каза до положителен тест и ми го пожела от все сърце