Мари, а пък аз като ти гледам летичката и се изпълвам с кураж и оптимизъм :DПу-пу-пу! Да не са уроки!
Аз днеска се сдобих с още назначения от д-р Тодорова, но всичко се търпи, щом човек си знае целта!
kata_kata, за инсулиновата резистентност се съди чрез обременяването и меренето на инсулина. При нея (както е при мен) захарта си остава в норма, дори и при голямото количество глюкоза, а е нормално, ако инсулинът се възприема от организма, на 60мин. кръвната захар да се покачи от глюкозата, т.е. инсулинът я е пренесъл до кръвта. Ако това не се случва значи нещо не е наред. А ако човек, недай си Боже, е с постоянно висока захар, това накланя към диабет.Затова се мерят и двете, защото само захарта не е показателна.Ако инсулинът не се възприема от организма и захарта не се разгражда, нивата на инсулин са високи, а на кръвната захар-ниски.
Но при теб няма такива работи, така че не се безпокой и си взимай лекарството. От опит мисля, че д-р Тодорова няма да сгреши. вероятно след ок.1-2 до 3 месеца ще ти повтори изследването и тогава ще знаеш със сигурност.
Поздрави и скорошен успех!