Аз ,като за начало, съм със сериозни проблеми с теглото. След това имам кистички по яйчниците, но понеже LH ми е в норма докторите смятат, че не е СПКЯ. Освен това като по-млада- като тийнейджърка и после докъм 25-6 години имах пропуски в цикъла- идваше ми ок. 9-10 пъти в годината и освен това ми е на по 30-35, та дори и 40 дни. От години се опитвам да намеря свестен ендокринолог, с когото да потърсим първопричината, а не само да подхождаме козметично към въпроса. Ходила съм при най-големите титуловани светила и резултатът винаги беше един и същ- хапчета за подтискане на апетита -"Редуктил Велики"- от който едва не умрях, да не говорим, че никой не се сети да ме пита като съм на 30(тогава
) дали пък случайно не планирам да имама деца, а то Редуктила е абсолютно противопоказен- уврежда яйцеклетката и плода! После им теглих една и взех да чета в Нет-а и попаднах на много статии за връзката между поликистозните яйчници, наднорменото тегло и инсулиновата резистентност. Бяха ми мерили кръвната захар и тя, естествено, беше в норма. И така до преди 3 месеца, докато моят гинеколог не ме прати при д-р Тодорова заради едно леко завишено ДХЕА-С и заради вътрешното му чувство, че нещо с хормоните ми не е наред, макар и репродуктивните да излизат като по учебник. И тя от вратата каза: "Инсулинова резистентност.Очебийна."Направи ми обременяване с глюкоза и се потвърди с драматичен ефект от 119 !единици инсулин на 60 мин.
Като оставим настрана това, че някой най-сетне ми направи необходимото изследване, отношението на д-р Тодорова- толкова е внимателна и деликатна- и надписът на вратата й -"Всяка жена има правото да бъде майка" ми дават увереност, че най-сетне съм на прав път. А иначе, аз съм на 2.5 гр. Glucophage на ден, но при мен положението е сериозно.
Стана много дълго.Извинете ме за което.
Иках да кажа, че д-р Тодорова , според мен, си заслужава да й се довериш.