Това са някакви други мерни единици явно. Колко беше горна граница по референтни стойности? Моят като се тествах след раждането при горна граница 17, на гладно, само инсулин, без обременяване беше 21. Директно ендокриноложката ми увеличи дозата Сиофор. Сега съм на 2х1000 мг.
И от друг ендокринолог знам, че само инсулин на гладно дава инфо по въпроса. Също може да се направи профил на кръвта без обременяване - пак трикратно се тества кръвната захар и инсулина само на гладно, като след първото взимане на кръв просто се закусва - това, което обичайно закусваш. Промените в нивата на кръвната захар дават информация как се движат нещата. Последната контрола ми беше точно такава. Аз съм от Бургас и реших да прибягам до София
, че нещо на нашите им нямам вяра. Ходих в ВМА при един ендокринолог, той ми назначи това изследване, за да не товарим пак организма с обременяване.
Не мисля, че ИР се лекува в пълния смисъл. Цял живот ще сме предразположени, но може да се контролира и да се държи в норми. Много трябва да внимаваме с храната просто, не бива да пълнеем и така. И редовно следене на стойностите.
Аз за 3 месеца след раждането качих 10 кг, при все че нямах време много да ям, безсънни нощи, преумора, сещаш се. Не е да съм ядяла много, че да кача толкова много за толкова кратко време. Затова и се тествах. Най-добре посети ендокринолога си и заедно обсъдете състоянието ти и какво да предприемете.