Извинявай, явно съм те объркала с друга потребителка, съжалявам.
Аз съм пила дуфастон, не съм имала странични ефекти, добре ми понесе. Ясмин не съм, но съм пила с години други противозачатъчни и нямах никакви проблеми. Явно добре реагирам на хормонални препарати, защото и след три процедури ин витро, с все хормоните, нямах проблем. Имам или май имаХ СПКЯ. Казвам имаХ, защото след като родих, цикълът ми е доста точен, преди все ми закъсняваше или избързваше, евентуални сиптоми на овулация никога не съм усещала, то се оказа и че съм нямала ову де. Сега се усещам винаги, коигато съм около О. Не съм следила дали се пукат фоликулите, определено имам разлика отпреди.
Естествено, имам и ИР. В момента тя ми е най-големия проблем, много ми е трудно с този хранителен режим. Обаче, спазваш ли стриктно, сваляш със сигурност. Когато родих, бях качила бая инсулина и ми увеличпиха дозата на сиофора. Започнах яка диета, без да гладувам, просто спазвах стриктно кои храни да ям. За 3 месеца свалих 17 кг.
Имай предвид, че регулирането на теглото и ИР, ще помогне много за СПКЯ. Но, цикълът трябва да го предизвикаш, той бърка много нещата.