Искам да попитам хората с опит тук относно терапия с клостилбегид четох че можела да се прилага определен брои пъти ??на мен не са ми казали нищо текова като ми ги изсписаха от 5 до 10 ден на МЦ сутрин и вечер приблизително по едно и също време и междувременно следим фоликулите.
Да, вярно е това за Клостила. Освен това, той се пие САМО след доказана проходимост на тръбите и направена спермограма на партньора, която да не показва проблем. Задължително е спермограмата да е направена в специализирана клиника по стерилитет, а не в лаборатория.
Crazynelly, отслабването не става толкова бързо, особено ако не се спазва режима.
За другите лекарства, не мога да кажа, без повече информация. От кога не ти е идвал? Случвало ли се е и друг път? Ясмин е противозачатъчен препарат, който цели регулация на цикъла, в твоя случай. Това е едно от леченията при СПКЯ. Кои са другите две лекарства?
За да ти изписват лекарства за ЧПВ, значи сте го изолирали с изследвания, така ли е? Какво се установи и какво ти изписаха?
Нормално е да си притеснена, това са хормонални препрати, но понякога се налага да се приемат. Имай предвид, че СПКЯ и ИР са свързани и взаимозависими, така че трябва да се лекуват. Особено ИР е задължително, това е преддиабетно състояние, а което ако не се вземат мерки, може да се стигне до Диабет.