Здравей, Спаси! Радвам се, че си успяла да изчетеш темата и да си отговориш на много въпроси, че си успяла да овладееш страховете от неизвестното и да разбереш някои неща, които не са ти били ясни. Това е и целта на тази тема. Поздравявам те, че прояви търпение и я прочете.
Обременяването, което си направила не е било много ефективно, защото без инсулин, картинката изобщо не е пълна. Права е лекарката ти, че иска да изследва и него. Лекарството "метанещо си" предполагам вече си разбрала, че е Метформин и нито е страшно, нито е опасно, то е от групата на хранителните добавки, така да се каже. Аз го пия и слава Богу, нищо ми няма, тъкмо напротив, има много добър ефект. Да, диетата и спорта са много важни при ИР, но ако все пак имаш наистина такава, което е доста вероятно, предвид разказа ти, и тя е силно изразена, то без Метформин няма да има същия ефект. Няма да го пиеш вечно, не се притеснявай. Ако овладееш резистентността, отслабнеш и промениш хранителните си навици трайно, ще можеш да си живееш живота, с леки ограничения и внимаване какво и как ядеш
Тъй като ИР е пряко свързана със СПКЯ, напълно вероятно е да имаш поликистоза. Това ми предположение се засилва и от фактите, които споменаваш - напълняване, окосмяване, смущения в цикъл, кисти и т.н. Много е вероятно да нямаш овулация - тази киста, която казваш, че се появява и изчезва със следващия цикъл - най-вероятно е не спукал се фоликул, т.нар. ЛУФ синдром, който се проявява при СПКЯ. Ако това се установи на 100% със съответните изследвания и прегледи, то това е вероятната причина да не забременяваш. Добрата новина е, че има изход от тази ситуация, не е невъзможно да се коригират нещата и да се постигне бременност.
Време е да посетиш репродуктивен специалист в специализирана клиника и да започнете отначало с изследванията, да установите какво е положението и да действата според ситуацията.
За информация само ще вметна, че всичко, което ти казвам е базирано не само на четене и разговори с лекари, а и на личен опит. Имам СПКЯ, ЛУФ синдром /нямам овулация/ и ИР
За съжаление, при мен се наложи ин витро, но по съвсем друга причина - тубарен фактор, без тръби съм. Но въпреки това - в подписа ми можеш да видиш, че успях да преодолея всички тези проблеми. Така че, не се отчайвай, изход има и вярвам, че ще го откриеш заедно с избрания от теб специалист.
Желая ти успех! Ако имаш въпроси - насреща съм!