Здравейте.
С жена ми от вече три години правим опити за бебе. От две години ходим по доктори правим изследвания и всичко е наред, а бебе няма. Имаме две инсеминации които бяха неуспешни. Втората инсеминация жена ми забременя и после ЧХГ-то започна да варира ту нагоре ту надолу и всичко приключи с това. След втората инсемиинация нашият доктор ни каза да си направим изследване за инсулинова резистентност. Оказа се, че жена ми и аз имаме.
Ето резултатите на жена ми:
глюкоза на гладно 3,94 mmol/l - референтна стойност до 6,1
глюкоза на 60мин 6,57 mmol/l
глюкоза на 120мин 5,37 mmol/l
инсулин на гладно 8,95 uU/ml - нормален 2,5-7,3; нарушен глюкозен толеранс 2,6-9,4;
инсулин на 60мин 47,1 uU/ml
инсулин на 120мин 53,45 uU/ml
Ендокринолога който гледа резултатите каза само да отслабне жена ми и всичко ще е наред без да и изписва нищо (жена ми напълня след двете стимулации за инсеминациите). Нашия доктор каза, че щом ендокринолога е казал така значи няма проблеми.
За това искам да питам Вас. Според Вас може ли заради тази инсулинова резистентност толкова време да не успяваме да постигнем нашата цел?
Иначе сме изследвали всичко друго хормони и витамини, проходимост (двапъте), генетични изследвания, фоликометрии (над 5 пъти) и още каквото се сетите и всичко до сега беше наред освен инсулиновата резистентност.
Питам Ви за това, защото обмисляме скоро да направим трета процедура и не знаем дали е правилно да я правим преди да сме обърнали внимания на инсулиновата резистентност.