Аз съм минавала по този път вече, по друг повод. Преди време след синузит и няколко месеца антибиотици, бях завъдила всичката кандида на света. Та тогава спрях сладкото за повече от година. И като цяло не е чак такъв проблем, но понякога се сещам, особено като човек знае, че не трябва. И лично на мен ми е по-лесно да свиквам да казвам НЕ и да не опитам, отколкото да спра с едно парче шоколад или един бонбон. Просто ги спирам.
Вчера вечерта ми стана лошо и дори се чудя дали да се обаждам на лекаря или е маловажно. Вечеряхме около 18.30 - 19.00 часа, хапнахме свинска пържола на тиган, с малко мазнина и гарнитура броколи, моркови и карфиол на пара + половин филийка черен хляб. Пих си 1/2 т.850 мг метформин. Около час след вечерята, хапнах две кивита. Около 22.30-23.00 започнах да се приготвям да си лягам и ми стана ужасно зле - виеше ми се свят, беше ми омаляло и виждах размазано, стана ми студено и започнах да треперя. Имах чувството, че ще падна някъде. Точно така се чувствах веднага, след като ми дадоха да изпия глюкозата за теста за толератност. Не бях гладна.
Легнах си и сутринта пак ми беше такова плуващо и безсилно. Та се чудя от какво може да е?
При спазването на режима се старая да не стоя гладна, то и сякаш често огладнявам, но през 1,5-2 ч хапвам - краставица, ябълка, сандвич. Сутринта закусих кисело мляко около 200 г с една лъжица смляно ленено семе и си взех метформина, но пак съм парцал.
Според вас да се обаждам ли на лекаря за такова нещо?