Аника, от известно време насам изчетох какво ли не за тая пуста ИР, а и от нещата който ми е казвала личната лекарка и предавания по ТВ съм разбрала едно, това че си слаб, не значи, че си здрав. Книгата, която ми даде най- добри представи е диетата Саутбийч/преди като чуех за нея си представх празноглави мацки по бански/ писана от лекар кардиолог. Вземи я струва около 12-13лв и ще разбереш много неща. Благодарение на тази диета/ придържам се към принципа, не към рецептите, защото са доста соленички
/ за 3месеца стопих 18кг -декември тежах 135кг тая сутрин заковах на 117 при височина 175. Килата ги качих след раждането бях 80 при забременяването и родих 90, но се случиха неща и от стрес и притеснения започнах да ям като прахосмукачка и така.
Ето и моите резултати от вчера
глюкоза 0 - 4,9
глюкоза120- 6,2
инсулин 0 - 16,6
инсулин120 - 30
ТСХ - 2,4
ТАТ и МАТ в норма
Мнението на лекаря:- Слабо изразена ИР - лечение метформин + продължаване на диетата +гимнастика
и еутирокс за щитовидната защото планувам да забременявам, а тогава било добре ТСХ да е около 1 иначе ако не се плануват бебета резултатите за щитовидната са си ок. ИР мисля при тези стойности можеше само с диета да се оправят но съм на 34 и нямам много време за забременяване.
Преди дни се бях отчаяла, но този форум ми изясни, че това не се случва само на мен и сега продължавам с диетата/ от нея освен свалените кг се чувствам много по енергична / , ще си пия хапчетата и ще посетя един АГ в София, за да разбера какво още трябва за бебе. Дано нещата се получат с божията помощ и с тази на лекарите.
Успех на всички момичета във форума.
PS Сикссенс, как се чувстваше като започна с метформина, имаше ли странични ефекти, свали ли кг. Най се притеснявам, ако ги спра някой ден дали няма да се окажа с висока кръвна захар. Моля споделете личния си опит с тези медикаменти