Не Zai, с напълно премахната щит.жлеза и затова приема Л-Тироксин, дневно 300 мг, целта е да потиска възможно на най-ниско ниво ТСХ.
Според мен това пълнеене не е от Л-Тироксина. Познавам жена с премахната жлеза и е слаба като клечка. Ама незнам де.
Bamboo, с Хашимото ли е мъжът ти? Моят мъж е с Хашимото, сега се боря да си направим и двамата тест за ИР. И моят мъж напълня още след като почна Лтироксина.
И аз като Зай се мъча да накарам моя да си направи токова изследване ама познайте - не иска.
Иначе и той качи доста килца ама е с Хашимото, но се тъпче непрекъснато със сладки неща и не знам от къде идва точно проблема.
Аз есента си направих тест за ИР и при мен излезе леко отклонение в инсулина на 60 и 120 минута иначе глюкозата ми е в норма. Ходих при д-р Тодорава и тя ми каза да пия по 1/2 табл. на ден Метформин 500мг.вечер. Да ама аз го пия сутрин. Има ли значение по кое време на денонощиета ще се приема Метформина, защото в листовката пише сутрин и аз така си го пия.
Между другото лятото накарах мъжа ми да пие Сиофор, ама той му мейства зле на корема и като цяло всичко което съдържа Метформин му действа така и може би затова не иска да го пие и да се изследва.
А ето и моите изследвания, ако може моля ви да ги изкоментирате и съответно добра ли ми е дозата на Метформина:
Глюкоза 0 минута 5,6 / 60 минута - 4,8 / 120 минута- 5,2 (норма 3,5 - 6,4)
Инсулин 0 минута 9,0 / 60 минута - 24,2 / 120 минута 32,6 (норма 8 - 17)
Също така да спомена, че по време на стимулациите отслабвам 1-2 кила, а после си връщам по 1 килце. А и сега при последният ми неуспешен опит от 10-я ден на трансфера започнах да се изпотявам нощем като спя около врата и между гърдите - направо ставам мокра. Но това изпотяване не е всяка нощ - около 1-път в седмицата, най-много два. След отрицателния тест спря това нещо като спрях хаповете, но ето снощи пак се събудих вир вода. А в стаята нарочно сме спряли парното и е 18 градуса, не е жега.
Щитовидната жлеза като цяло ми е добре и най-вероятно не е от там, така каза д-р Тодорова след като ме презледа на УЗИ. Вие знаете ли от какво може да е това изпотяване? На вас случвало ли се е?
Извинявам се за дългия пост ама се отплеснах.