не знам дали намалява броя на яйцеклетките, но е сигурно, че подобрява качеството им. Що се отнася до режимите, достатъчно е да се чете съдържанието на опаковките и да се избират храни с по-малко въглехидрати. Особено препоръчителни са суровит зеленчуци във вид на салата. Всички меса(особено пилешкото) също са бедни на въглехидрати. Може да използвате фруктова захар, не, че не е въглехидрат, но е по-лесно усвоима и оттам по-безвредна. по-читави са сложните въглехидрати от естествен произход. Помага и разделното хранене-да се комбинират еднотипни храни- в нета има безброй примерни режими. Освен това, когато сте на препарата, ще забележите естествено снижаване на потребността от сладки неща. Аз, например, пиех по 1-1.5 литра кола на ден! Много се чудех как ще я избягвам, но като започнах Глюкофажа от само себе си спря да ми се пие.
Моят проблем с нисковъглехидратната диета са плодовете, защото не мога без тях. Като споделих с д-р Тодорова, тя каза, че естествено ще си ям плодове, все пак нямам диабет, а и ползата от тях е стократно по-голяма.
Никак не е трудно да се спазва НВД.
Аз в момента излизам от 20-дневен период на гладолечение и ,трябва да ви кажа, че дори и това не е сложно, та какво остава за НВД.
Спортът (аеробни упражниния)пр умерен сърдечен ритъм от ок. 120 е най-ефективен за изгаряне на въглехидрати. Става малко тичане, малко каране на колело или велоергометър. Аз използвам кростренажор. Стига да не е ходене, защото не е достатъчно. Силови упражнения също не помагат много. Нито претоварването. Тогава се трупат или развалят мускули.
sia, на пръв поглед си причлича на нормална лека инсулинова резистентност. Нормално е захарта да не се вдигне, щом инсулинът не я пренася качествено. Паднала е по, вероятно, по същата причина. Но тези стойности на инсулина са толкова близо до нормалните, че не би трябвало да са голям проблем.
Успех!