Аз преди 3 месеца имах 'кухо яйце', и това за сега е най-сериозният проблем, който установявам че имам. От другите хормони са ми завишени мъжките, а естрадиол и прогестерон са ми с мн ниски стойности. Разбирам, че са свързани по някакъв начин всички хормони, но коя е първопричината още не мога да разбера. Надявам се поне с подходяща терапия да си влязат в норма.
Относно спорта, аз до преди година спортувах много - разбирай около 10 часа на седмица. Тогава не съм правила изследване за резистентност, но пак налитах много на сладкото /най-вече на шоколади, пепси и др./ и имах проблеми с мъжките хормони. Но пък щом докторите казват, че помага спорта - може и да помага ..
Сега имам задържан фоликул /киста/ и не спортувам, защото някъде четох че има опасност от усукване или нещо подобно.., но ще се опитам поне да огранича сладкото.
И на мен не ми е приятно да имам проблем с инсулина на моята възраст, но принципно когато някой започне да се изследва за всичко, както правим ние /без значение млад или стар/ - все ще се намери нещо да не му е в ред.. Така че айди сега ., как можело ..