0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #40 -: Август 11, 2008, 06:13:01 am »
Благодаря ти елеонор, но явно има голяма разлика между провинциите.
За съжеление тук е така никой нищто не го интересува.
От вчера пак прокървих и вече незнам какво да правя. Немога да ходя всяка седмица в спешното щте ме помислят вече за ненормална. То пък всяка седмица нешто се случва. Незнам до кога щте издържа психически.
 Да нямаш един ден покой е някакъв ад. :balk_145:
Миличка, напълно те разбирам, защото както ти казах и аз съм на същият хал.  Опитай се да се успокоиш малко. Знам, че е много трудно, но аз установих, че колкото по-рядко ходя на лекар, толкова ми е по-спокойно. Аз бях при моя лекар през ден. Това се оказа още по-изнервящо. След последният път, просто заявих, че една седмица не желая да ме гледат. Иначе се будех посред нощ и не можех да спя и чаках да ми до;де времето за прегледа сутринта. Така беше 2 седмици. В крайна сметка не издържах на напрежението всеки път да си мсиля какво ли ще ми кажат.

Права си, че не можеп всеки път да тичаш в спешното.Запиши се на гинеколог ( или както е там при вас - на акушерка) и си отиди, когато ти кажат. Знам, че е трудно да чакаш, но се надявам да не е много дълго. Стискам ти палци да да успееш да се поуспокоиш и съм сигурна, че всичко ще е наред.
Много прегръдки.

Боби


  
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #41 -: Август 11, 2008, 12:57:38 pm »
Bobbie   :bighug: Много ама много ти благодаря. Желая ти да те споходи най голямото щастие на тази земя. Само трябва да сме много силни.
Аз сам записана при гинеколог само че той ме съветва да не се притеснявам да си лежа вкъщти, защтото от друга страна всеки преглед всяко разкарване на там насам с колата може да причинява кървене. А когато прокървиш за пореден път най доброто което можеш да направиш е да легнеш да си сложиш хапче и да се успокоиш.
А то каквото трябва да се случи щте се случи.
Сега имам ехограф назначен за 22 август. Дано поне кървенето спре за да мога да изчакам до тогава. Пия си хапчетата и в леглото. Е да и не спирам да се моля.

*
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #42 -: Август 13, 2008, 16:02:52 pm »
Здравейте момичета,

Позволявам си да се намеся в темата ви, за да се опитам да ви поуспокоя до колкото е възможно разбира се.Бременна съм в 5 месец (след спонтанен аборт през януари). В 5 седмица без предварително кървене от мен изпадна съсирек с големината на каийисия, аз бях сигурна, че това е бебчо. Последва кървене. За мое щастие гинеколожката установи, че бебчо си е на място, но бременността ми беше в състояние 50-50 тъийи като имах доста съсиреци в матката си, които притискаха плодния сак и можеха да го избутат. Док ми предписа Утрогестан 200мг 3х1 орално,много лежане и ставане само до тоалетна и ми каза да се моля на чудо. На същия този преглед док установи че бебчо е малко по-малък, но това не било притеснително, защото е възможно просто да съм имала по-късна овулация.
С приемането на утрогестана, кръвта намаля и преемина в кафявата гама. Ден по-късно обаче усетих отново шуртене докато си лежах и отивайки до WC още един голям съсирек падна. Веднага отидохме до болницата, но бебо си беше още на място. Док установи ниско разположена плацента и ме посъветва да пия 4х1 утрогестан. Хубавото при оралния прием е,че много те преспиват, което ти позволява по-малко да се тревожиш. И така до 17 седмица аз си кървях на 10-12 дни и наистина губех голямо количество кръв, която обаче беше по-размита, като разредена. Спрях да тичам при всяко прокървяване при док, просто си пиех хапчетата и си кротувах в леглото. Вероятната причина за моите проблеми е била плацентата и нейното оформяне, при което вероятно са се пукали капилярчета, което е причинявало кървенето. На последния преглед док каза,че вече бременността спада към нормалните.

Надявам се ако не съм помогнала, то поне да съм ви поуспокоила. Желая ви успех и се заредете с мноооого търпение!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #43 -: Август 13, 2008, 22:31:36 pm »
Благодаря ти много за споделеното. Желая ти нататък да имаш без проблемна бременност. И скоро да се похвалиш със бебчо.
Много нерви и много лежане трябва. Аз утрогестана не ми понася да го пия, защтото ми причинява зверско главоболие и почвам да повръщтам и така немога да си пия и другите хапчета. Дано поотминат скоро зацапванията, защтото е много трудно да не ставаш от леглото. Но трябва. Трябва да сме много силни. :bighug: :bighug: :bighug:
За всички момичета.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #44 -: Август 14, 2008, 05:56:38 am »
Здравейте момичета,

Позволявам си да се намеся в темата ви, за да се опитам да ви поуспокоя до колкото е възможно разбира се.
Благодаря ти KG. Аз в понеделник пак прокървих страшно много. Направио си мислех,че получавам кръвоизлив. Това силно кървене трая около 3-4 часа и после намаля. Сега само зацапвам, но аз съм си така от почти 20 дена, та вече съм свикнала. Бях на лекар и бебето е добре, кървенето пак е по-навън от бебето. Лекарят ми показа, че моето е на горната част на матката, с кръвта на долната (значи не е от ниска плацента). Казаха ми, че и да лежа и да не лежа няма никаква разлика така че аз не съм лежала. Никой не знае какво става. Прогестерона пак беше паднал - беше 12.3. Следващият ми преглед е след една седмица и ще ви пиша как е минал. Междувременно, ако пак прокървя, просто ще си седа в къщи и ще се опитам да не се шашкам. Твоята история също много ми помогна да се успокоя.

Радвам се, че при теб нещата са се оправили. Пожелавам ти безпроблемна бременност до края.

Боби



  
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #45 -: Август 14, 2008, 10:36:36 am »
Миличка Bobbie    :bighug: Търпение и спокойствие.
И много късмет.
На теб поне диагноза са ти поставили,а при мен само вдигат рамене.
Е поне съпруга отпуска излезе та щте съм по спокойна :)
*
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #46 -: Август 14, 2008, 12:24:40 pm »
Благодаря ви за добрите пожелания и ви желая тревогите скоро да отминат и да се радвате на безпроблемна бременност! Желая ви много късмет и наистина бъдете търпеливи, защото си заслужава и съм сигурна, че след време лошото ще бъде забравено :)

Успех!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #47 -: Август 15, 2008, 10:13:31 am »
На теб поне диагноза са ти поставили,а при мен само вдигат рамене.
Ами, диагноза. Казват, че не знаят от какво е, така че никаква диагноза няма. Да, вярно, че го виждат, ама те и твоето кървене го виждат от къде е. Поне със сигурност се вижда, ако правят вагинален ултразвук. То чак аз вече се научих да го различавам. Ако те гледат отгоре през корема, не знам дали се вижда.

Боби


  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #48 -: Август 15, 2008, 10:15:24 am »
Благодаря ви за добрите пожелания и ви желая тревогите скоро да отминат и да се радвате на безпроблемна бременност!
Благодаря KG - да ти се връща :-).


  
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #49 -: Август 15, 2008, 10:39:58 am »
Bobbie Точно че не се вижда на вагинален ехограф. Вижда се само ембриона , а от къде идва кървенето не. Само първия път се видя ,че кръвта беше по встрани от ембриона, но сега не се вижда нищто, а пък аз пак си кървя от време на време. Беше ми спряло за 2 дни и вчера пак и то беше придружено с силни болки.  :(
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #50 -: Август 18, 2008, 12:00:20 pm »
Предстои ми ендокринно изследване. На някой правено ли му е? какво представлява?
Знам само, че е за щтитовидната жлеза,но как се прави?
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #51 -: Август 18, 2008, 13:09:48 pm »
Ще ти направят изследвания на хормоните на щитовидната жлеза-мисля че са общо 4-ТАТ<МАТ и още 2.Другото което най-вероятно ще ти направят е ехография на жлезата,което е с обикновен ехограф-оглеждат размерите и.Дано всичко да ти е наред.А защо ще ти правят тези изследвания?
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #52 -: Август 18, 2008, 19:18:52 pm »
Часът ми е за кабинет , а не там където се дава крьв. Значи ще е ехография само. А кръв ми взимахапреди седмица и ми изследваха и TSH( Взеха ми кръв към 7 епруветки и лаборантката чух да казва че ще ме изследват за всичко). И после ми се обадиха да отида до консултацията уж ми загубили урината и ми казаха да си запазя час и за това изследване. Имам час за 3 септември и тогава ще разбера какво става.
Дано да няма нищо.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #53 -: Август 19, 2008, 05:38:16 am »
Момичета, да ви изплача мъката си. Днес ми казаха, че няма сърдечни тонове и утре ще го махат. :balk_145:  Спряло е да расте преди 2-3 дена.  Ще ме погледат пак преди процедурата, но това е като че ли е повече за мое успокоение, а не защото мислят, че ще стане чудо. 

Вече не ми издържат нервите. 3-ти път все по един и същи начин и все изследванията ми са добри. Сега ще пратят ембриона за хромозомно изследване и предлагат след един месец да направят хистероскопия да разгледат матката отвътре да не би да имала нещо, което да причинявало проблеми. Не знам вече дали имам сили да минавам през този ад отново.


Боби


  
*
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #54 -: Август 19, 2008, 07:10:56 am »
Bobbie,много съжалявам.Дано открият причината за да я премахнат и повече никога да не ти се случва.Не се отказвай!Успех!
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #55 -: Август 19, 2008, 08:05:58 am »
Боби нямам думи!!! Просто ужасно съжалявам за случилото се!
 :bighug:  Дано причините се изяснят и следващия път да е до край бременността! Стискам палци и късмет!
*
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #56 -: Август 19, 2008, 09:20:40 am »
Bobbie съжалявам  :bighug:
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #57 -: Август 19, 2008, 12:12:16 pm »
Много съжелявам.  :bighug: Но не трябва да се отчайваш. Знам колко е трудно.
Всеки път се моля преди ехография . Да живееш от преглед до преглед. И пак спокойствие само за няколко часа. :balk_145:
Това изцледване хистероскопията е много важно,защото ако има нещо вътре в маточната кухина ще го видят и ще го оправят.А ако проблема е в формирането на ембриона пък може да се направи инвитро с прединплатационно изследване. Да ти поставят ембриони които са генетично добре и се развиват добре.
Тъй че още има надежда. Само не се отчайвай.  :bighug:
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #58 -: Август 19, 2008, 14:20:14 pm »
Боби съжелявам миличка. Ужасно е наистина!
Ти била ли си на някаква терапия през тази бременност.изследвала ли си PLA-тромбоцитно левкоцитн агрегати?Те причиняват мисед,поради сгъстяване на кръвта.На мен след като всички имунологични и генетични изследвания ми бяха ок,се бях отчаяла,но тогава ми откриха това в Плевен.Добре е да си го пуснеш.Терапията е аспирин,преди и по време на бременност,фраксипарин и имуновенин.Успех и не се отчайвай,не си сама!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #59 -: Август 19, 2008, 19:40:08 pm »
Боби много съжелявам миличка.Знам как се чувсташ защото аз го преживях преди 2 месеца.Няма думи които да те утешат.Поплачи си,потъгувай с времето болката само намалява но не изчезва.Прегръщам те!