Здравейте на всички, аз съм нова във форума.Много често прочитам написаното, но до сега не съм писала.И накратко нашата история, преди година ни поставиха диагноза "АЗООСПЕРМИЯ".Предполагам знаете как е с тази диагноза.Правили сме генетични,които са ок, правихме биопсия.Цитирам резултата-Във всички семенни каналчета са намират много СПЕРМАТИДИ, свидетелство за активна сперматогенеза.Започна да пие витамини и други лекарства, за около пет месеца, поставяли сме няколко ампули прегнил, небидо.Преди вземането на тези лекарства, пуснахме тестостерон по преценка на уролога, резултата беше под минимума на референтните стойности. И тогава започнахме лечението с по горе изброените лекарства, безброй спермограми но без резултат.Ходихме на уролог в Пловдив през цялото време, докато не реших да отидем при Кацаров.Забравих да кажа, че няколко месеца след лечението пуснахме и другите хормони по мое настояване, те бяха в граници ,но са правени след прием на лекарствата и инжекциите.В София, Кацаров ни накара да изследваме на ново следните хормони:
LH 1.9 U/l 1.7 - 8.6 ECLIA
FSH 4.5 U/l 1.5 - 12.4 ECLIA
FSH 4.5 U/l 1.5 - 12.4 ECLIA
Inhibin B 144.8 pg/ml 10 - 531 ELISA
на прегеледа ни каза, че имаме шансове 60% да имаме наше дете, за забременяване по естествен път каза 10% вероятност, изписа да пие"Клостилбегит" и "Фертил айд" за три месеца.От три месеца пие чай от "Бабини зъби" и "Магарешки бодил" и така известната "бърканица" с мед.Имаме час за 14 януари пир доктор Персенска.Колкото повече наближава този час, толкова повече ме свива корема.Преди да излезне тази азооспермия, започнах да ходя аз по доктори, като си мислех, че аз имам проблем.Пуснах и няколко изследвания, те бяха ок и като излезна спермограмата спрях с изследванията, проследявана ми е овулацията един месец и такава има.Виждам колко труден път ме чака, това не ме плаши а дали ще излезнат сперматозоиди при започване на ICSI, по точно дали ще има при биопсията намерени за оплождане.Извинявам се че стана дълго, моля дайте мнение.
Честито на всички които са успели да забременеят, пожелавам успех на всички които се борят с това предизвикателство в живота.