"Трансректален ултразвук:
За да може правилно да се изключи запушване на еякулаторния канал често се прави ултразвук на еякулаторния канал и семенните торбички. При този преглед ултразвуковата сонда се поставя в ректума доколкото каналите са разположени близко до неговата стена. Също, еякулаторния канал пресича простатата, жлезата, която може да бъде усетена през стената на ректума. Ако семенните мехурчета са разширени, това е индикация, че те може да са пълни със семенна течност, защото не се изпразват правилно. Кисти, блокирали семенните канали упражнявайки налягане върху техните стени, или калциране на самите канали може също да бъде открито с този преглед. В някои случаи кистите могат да бъдат премахнати с операция през уретрата и по този начин се освобождава налягането в еякулаторния канал. Ако има запушване в рамките на еякулаторния канал, запушената част може да се отстрани посредством проста операция. "
Момичета някои от вас дали знаят нещо повече за този преглед.....Доста садистично звучи, но на какво ли не сме се подлагали.
При нас мисля, че азооспермията е като при sev_sev, тоест сперматозоидите спират развитието си на някакъв етап-"матурационен арест".За такава диагноза пишеше и Сигнусчето, но от доста време не се е появявала във форума.
А между временно, по време на биопсията, доктора е казал на мъжът ми, че каналите му не са запушени /бил ги проверил/.
При друга консултация, докторката също ни каза, че се виждали /каналите/ и с просто око.....Та вече и аз не знам на кое да вярвам....като чета това което ми пишете...