Мария, повярвай ми, това е най-лесният вариант да станете родители. И да се бяха намерили сперматозоиди, щяхте да ги изхабите, защото нито вие бяхте уговорили замразяване с някого (то предварително се уговаря и урежда, а не в момента, в който извадят сперматозоидите и дай свга да търсим как да ги замразяваме...) нито пък урологът му влиза в задълженията да урежда замразяване (но ако го бяхте го питали, то пак предварително той щеше да трябва да е уговорил замразяването). А при намерени и изхабени сперматозоиди първия път, следващите пъти я камилата, я камиларя. Няма гаранция, че втората биопсия ще е успешна...
Та шансът с намерени сперматозоиди при увредена сперматогенеза е толкоз минимален, че за 13 години не съм чула тук някой да е успял.
Горе главата и действайте за бебе, то като стане и вече толкова го обикваш, че не ти дреме как и от кого е станало. Не си пропилявайте годините и щастието и брака като мен...
Другият вариант е, казвам го смело, защото едва ли някой ще посмее наглас да го каже, но аз ще се осмеля--> разделяте се. Ако не може да се подкрепяте и да живеете с мисълта и тайната, която ще трябва да пазите и ако ще използвате случилото се като повод за бъдещи кавги, разправии и неудовлетвореност един от друг --> просто тръгнете в различни посоки.
Дайте си време, любов и търпение да преодолеете шока, но бъдете реалисти и говорете за бъдещето. Трябва абсолютно да сте наясно какво и как ще постигате и за какво ще се борите и когато имате пред себе си план, който да следвате, тогава и депресията изчезва и самосъжалението дава път на устременост към целта. Ако решите да останете завдно и да пробвате с донор или осиновяване, колкото по-бързо почнете да действате, толкова по-бързо ще се възстановите от лошите новини днес.
Помнете, че животът не е диагноза и че нищо не може да ви попречи да сте щастливи заедно и да сте родители, освен ако не решите сами да си пречите (при нас без да решаваме, то просто така се получи, защото никой не ни беше предупредил, никой не ни подкрепи и никой не ни даде съвет как да действаме, а само ни съжаляваха).
Та аз няма да ви съжалявам, не се съжалявайте и вий, а ДЕЙСТВАЙТЕ. Вземете решение и смело напред и не губете време във депресии!
Чакам в най-скоро време хубави новини от вас! И бъдете силни и смели!