0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #940 -: Декември 01, 2015, 10:12:44 am »
Вчера пуснахме кариотип и микроделиций на у-хромозомата.Сега чакаме резултати да видим дали всичко е наред.Записахме час и при доктор Кацаров но е за Януари месец,имаме малка надежда,че може да имаме шанс за Икси дано.Ще пиша как се развиват нещата при нас.Благодаря че ме насочвате как да действам.Да попитам с какви изследвания се ходи при Кацаров?и доволни ли сте от обясненито и прегледа ;)
*
« Отговор #941 -: Декември 01, 2015, 15:23:51 pm »
Мария, ние не сме били при Кацаров, но сме били при 2ма андролози в Англия и 2ма уролози в България (Маки, който ни видя като пациенти на Стаменов и извърши 2те биопсии за ИКСИ, и един в Пловдив, който много ни хареса, забравих му името, но ако се разтърся ИЗ документацията ще го открия). Според мен имената на лекарите не са важни, а и информацията, която могат да дадат по темата е една и съща.

Прегледа минава с опипване на тестисите и търсене на варикоцеле, в нашият случай имаше напреднал стадий варикоцеле и в двата тестиса. Оценява се големината на тестисите, при нас бяха по-малки от нормалното.

Гледат се резултатите и се изготвя стратегия. В Англия ни казаха--> няма смисъл, дори и да се намерят живи сперматозоиди, те едва ли ще успеят да направят бебе, което да оживее 9 месеца и да се роди живо и здраво. Най-бързо, евтино и сигурно е с донор. Ние НЕ ги послушахме

В БГ ни казаха пий тези и тези витамини, антиоксиданти и чудесии и след 3 месеца на контрола. И така докато се стигна до биопсиите --> големи надежди с тези живи сперматозоиди. После ИКСИ пак големи надежди. Десет години по-късно и с хиляди похарчени по изследвания и процедури лева и със сърца свити от разочарование и празнота, и останали без сили да продължим напред, се разделихме.

Но в интерес на истината и статистиката, ИМА случаи на бременност при мъже със Сертолиево клетъчен синдром, затова се бяхме и хванали като удавници за сламка. Така че надежда има, но при нас не ни стигнаха средствата и силите да продължим, а може и просто да сме имали лош късмет...

Само биопсията ще покаже дали става дума за сертолиево клетъчен синдром или проблем със зреенето. Ако е проблем със зреенето, шансът за бебе е голям.

Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #942 -: Декември 01, 2015, 22:39:55 pm »
Тъкмо като ходите при д-р Кацаров трябва да са излезнали генетичните. Около месец ги чакахме. Както и друг път съм писала, самият доктор не е по празните приказки и супер оптимистичните сценарии.
« Отговор #943 -: Декември 02, 2015, 09:45:57 am »
Даа това искам и аз,да ни каже всичко в прав текст както си е дали да се надяваме или не.Аз съм готова за лошата новина за жалост доста изчетох през последните два месеца,и като гледам статистиката и хората който имат собствени деца с този проблем са доста малко  :(Ще опитаме всичкоо....
« Отговор #944 -: Декември 14, 2015, 11:47:06 am »
Здравейте излязоха генетичните изследвания за микроделиций на у хромозомата за жалост резултатът е положителен.само 8процента имат положителен резултат е ние сме от тези 8 процента...Някой има ли такъв проблем и от тук нататък на къде вече нз,ако някой се е сблъскал с това моля ви пишете...
« Отговор #945 -: Декември 14, 2015, 11:48:34 am »
Мечи ще бъда много благадарна ако ми разясниш за какво става въпрос и имаме ли шанс някакъв :(
« Отговор #946 -: Декември 14, 2015, 21:32:45 pm »
Рискувам да те подведа, но в такъв случай при намерени сперматозоиди при биопсия е допустима селекция на пола.
Съжалявам за новината!  Все пак от друга страна не се налагат хормони, терапия за него, чакане в нищото!
 :bighug:
« Отговор #947 -: Декември 15, 2015, 19:42:33 pm »
Просто съвсем се обърках....Опитвам се да разбера при положение че е потвърдено изследването за микроделиций на у хромозомата.Има ли смисэл да ходим при доц Кацаров..ще съм много благодарна ако някой ме насочи какво да направим.Или направо да правим инсеминация чрез донор? Благодаря ви от сърце
*
« Отговор #948 -: Декември 18, 2015, 13:43:35 pm »
и аз си мисля, че в такива случаи препоръчват селекция на пола, тоест да имате само момичета. Мисля, че имаше едно такова момиче във форума и й върнаха само женски ембриони не знам дали бъркам или не. Консултирайте се с Кацаров.
« Последна редакция: Декември 18, 2015, 13:59:46 pm от cygnus »
« Отговор #949 -: Декември 18, 2015, 15:39:37 pm »
Да имаше такава жена от форума сега има две момиченца ходеше в клиника Щерев.
« Отговор #950 -: Декември 18, 2015, 23:30:30 pm »
Мария, съжалявам за резултата, има смисъл да отидете при Кацаров. Все пак само биопсията ще покаже какво е положението и има ли шанс. Аз лично бих преценила риска. Момичетата са ти казали, ако имате оплодени Я, ще ви трябва ПИД (прединплантационна диагностика). Лошото е че нагазвате в дълбоки води и не знам до колко е реалистично човек да се хване за тази сламка. Ако можете да преглътнете донорството, да ти кажа, много ще си спестите. Все пак шанса не е 0, и поне един опит може да опитате с резервен план донор. Много успехи ти желая!
« Отговор #951 -: Декември 30, 2015, 13:03:22 pm »
Благодаря за подкрепата момичета...На 18-ти Януари сме при д-р Кацаров да чуем мненито му и дали имаме шанс за наше детенце..и от там нататък да преценим кой път ще поемаме... :)
*
« Отговор #952 -: Декември 30, 2015, 19:30:44 pm »
И аз мисля като Йоли.

Шанс ама, ама дори и да има годни сперматозоиди при биопсията, ембрионите често са много слаби... А от тези слаби ембриони, ще трябва да изберете само женските... Ние при 8 оплодени яйцеклетки, само 2 ембриона се развиха до 2ри ден и ако от тях трябваше да избираме само женски?! Ами то 2 ембриона ми върнаха и без резултат, а ако ще се търсят само женски...още повече намалява шансът. НО СЪЩЕСТВУВА!

Според мен най-лесния вариант е да се прежалите за донорство, а след някоя друга година, ако спестите за ИКСИ + биопсия + ПИД + трансфер + малък шанс, направете го, щото може пък и да успеете...

Но не си губете времето като мен, почвайки с ИКСИ + биопсия + трансфер + малък шанс, че 12 години опити и борба, ама накрая и до развод стигнахме.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #953 -: Януари 12, 2016, 15:49:57 pm »
Здравейте на всички.Мога ли да помжля за малко съвет.Предсной ни биопсия и ако има годни сперматозойди икси.Та въпроса ми е може ли да ни насочите към някой лекар доцент за биопсия,от Варна сме.За сега сме  се насочили към доц Хинев-Майчин дом?Някой мнение за доцента има ли.Насочете ни ще бъда благадарна....
*
« Отговор #954 -: Януари 12, 2016, 16:04:56 pm »
Мария, като намерите доцента, направете биопсията в деня на твоята пункция. Т.е. ти трябва да си в стимулация за ИКСИ и биопсията се прави в деня на пункцията. Трябва да сте избрали и донор, който да може да се размрази, ако не бъдат намерени сперматозоиди.

При нас първата биопсия беше най-успешна, с най-много намерени сперматозоиди, но ги изхабихме, тъй като аз не бях нито в стимулация, нито пък имахме готовност за ИКСИ. Тъй като сперматогенезата е увредена и сперматозоиди почти не се произвеждат, следващите биопсии "намираха" все по-малко и по-негодни сперматозоиди, така че първата биопсия според мен е най-важна и с най-голям шанс за бебе. Не я изхабявайте.

Успех!

« Отговор #955 -: Януари 12, 2016, 16:32:17 pm »
Абсолютно. И също е важно да е в клиниката, където ще правиш опит, ако не е в едно време. Поне пробата да се замрази. Нашата биопсия беше във ВИТА, а иксито в Малинов. Е, първата проба стана зян. Знаехме само, че има годни. Но бихме могли да се възползваме от тях.
Моят съвет е да не се разпокъсвате, ако се насочвате към Варна, тогава виж екипа на там с какви специалисти разполага. Не може да нямат читав уролог.
« Отговор #956 -: Януари 12, 2016, 19:41:41 pm »
Благодаря ви момичета....Дано се намерят гозни сперматозойди и да действаме.Във Варна ще правим беопсията.Да задам и още един въпрос задължително ли е снимането на моите траби,и какви изследвания трябма да направим преди процедурите освен хормонални и генетични други необходими ли са?
« Отговор #957 -: Януари 16, 2016, 11:35:16 am »
Момичета ходихме пре Александров в Аг-Варна.Той ни насочи към д-р Абушев и понеделник живот и здраве ни предстой биопсия,и ако е рекъл Господ ще има читав материал,ако не здаве да е.Стискайте палци ще ви държа в течение с нещата. :)
*
« Отговор #958 -: Януари 16, 2016, 15:17:37 pm »
Успех, Мария! От сърце желая да преборите това изпитание yahoo_17
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #959 -: Януари 17, 2016, 01:19:41 am »
Мария, успех на биопсията. Така като гледам и вие ще пропилеете първата проба от мерак, ама здраве да е.

Снимането на твоите тръби е задължително. То не е чак толкоз гадно. Аз имам 2 снимки без упойки, свещички, обезболяващи и други --> напълно натурални. Минаха без никакви болки и безпроблемно. Предварително е излишно да се страхуваш... Стискам палци за добри новини!