лъки, д-р Кацаров е наистина много добър доктор, нека той каже каква е диагнозата на съпруга ти; да си вземе всички изследвания;така той ще го насочи най-добре;
аз само не можах да разбера освен ФСХ какво друго сте изследвали и в нормите ли е;
освен това не разбрах и при първия преглед Кацаров каква диагноза е поставил;
той по принцип пише върху спермограмата, там записва диагнозата си, както и шансовете, които ви дава;
най-важното е да сте спокойни, важното е, че понастоящем има варианти и ще можете да имате свое дете;
за да ти обясня какво имам предвид ще ти кажа при нас как протекоха нещата;
неуспешни опити почти 2 години, сериозно, около 1.5г.;
първа СГ, направена в клиника по стерилитет с диагноза азоспермия, след което посетихме д-р Кацаров и той не само потвърди диагнозата, но и почти ни отчая, не за друго, но този човек хич не си пада по практиката да дава празни надежди, а просто казва нещата, каквито са; за което, аз лично, съм страшно благодарна;
назначи ФСХ и свободен тестостерон, като ни каза, че ако са МНОГО над нормата, то нямаме никакви шансове;
след това аз лично, сам сама, отидох с резултатите от хормоните при него и той ни даде малък, на все пак някакъв, шанс;
затова ти казвам, че на СГ е написал диагнозата си и даже е сложил печат;
ако не ни упътиш какво ви е поставил като причина за азоспермията, трудно ще ти дадем съвет;
ако това ще те успокои, понеже ние сме не само с азоспермия, но и необструктивна - НОА, т.е. по-тежкия вариант, от прочетеното в интерент разбрах, че и при много високи стойности на ФСХ се намират палавници, достатъчни за ИКСИ;
затова и ти казахме да направите генетични, защото при НОА, както и в някои случаи на ОА, причината е генетична и тя се предава на детенцето, ако е от мъжки пол;
освен това и биопсиите са 2 вида, според това дали сте с ОА или НОА;
не знам какво друго да ти кажа, освен да се успокоиш и да мислиш за враиантите, които имате, стресът и напрежението са огромни, но въпреки това трябва сериозно да обсъдите какво ви предстои занапред;
успех от мен, силно стискам палци да имате шанс;
пиши какво ви е казал Кацаров