0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дуфастон и въпроси към него
« -: Юли 28, 2008, 16:54:57 pm »
Имам един въпрос,случвало ли ви се е да ви прилошее като сте взели хапчето на гладно?Аз този месец за първи път вземам Дуфастон за предизвикване на МЦ и днес втори ден откакто ги пия като взех сутринта хапчето,след малко започна да ми се гади и ми идваше да повръщам,но не се стигна дотам слава богу.Та се чудех дали на някоя от вас се е случвало нещо подобно? :ask:
*

lawyer

На мен никога не ми се е случвало от дуфастона, аз го пия по 10 дни след ову 2Х1/2
*
DJINA76,ми не ми се е случвало,от много време пия дуфастон,но не ми се е случвало да ми прилошава от него.Схемата ми беше 2x1 от 16до26 ден на цикъла.Лошо ми ставаше в началото от бромокриптина

на мен също ми се гади първите дни когато го пия но после свиквам сега обаче имам чувството че се задушавам мисля си че е от него
*
Пих дуфастон за предизвикване на цикъл (след мисед)
само 5 дни.
Не ми е прилошавало ,но качих малко килограми(почти 3). 8O
Здравейте момичета,
тъкмо мислех да пусна същата тема, но я открих случайно преди това...
Исках да кажа че и на мен ми прилошава и си мисля че е точно от дуфастона,
пия го 2х1 10 дни след О.
Също така се чудех дали той покачва БТ? как мислите? защото и тя много ми се повиши...

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Да, дуфастонът може да покачи базалната температура. Може да я задържи висока докато го пиеш. Затова не разчитай само на БТ. Ако си засякла овулация преди да започнеш да го пиеш, значи има. Ако не - не се знае. Дуфастонът може да блокира овулацията.
Но лекарят ти трябва да знае ако не си засякла овулация и си започнала да пиеш дуфастон. Евентуално следващият месец да започнеш да го пиеш някой и друг ден по-късно. Или нещо друго да коригира.
Дуфастонът обаче не може да даде фалшив положителен тест за бременност. Така че разчитай по-скоро на теста, отколкото на температурния метод за бременност.

А дали ми е ставало лошо от дуфастон? Ми ставало ми е лошо от рязко ставане от леглото, от жегите, от пиене на вода на гладно, от мисълта, че пак трябва дасе срешам с шефа... е може някога и от дуфасстона, ама какво да се прави - не може без него. Но ако наистина е от дуфастона - може да се смени с утрогестан.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Аз приемах Дуфастон от 8-ма г.с. до края на 12 г.с.,всъщност от както за пръв път прокървих до деня на спонтанния аборт,не ми е прилошавало но и аз качих доста килца и то след аборта и си мисля че  е от Дуфастона,нищо друго не съм приемала тогава освен  че ми сложиха и Прегнил 5000 но еднократно
*
Аз от 3м. пия Дуфастон и не ми е прилошавало.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
На няколко пъти ми е изписван  и винаги първите  дни от приема ми с егади и ми прилошава.Същото е и когато са  ми предписвали противозачатъчни /за кистите/ .
Очевидно при всеки  е индивидуално.

*
А защо го пиеш на гладно  8O? никъде не указано да се пие така.хапчета на гладно винаги дразнят лигавицата на стомаха.
 иначе да, гадене съм имала, но стискаш зъбите и тва е  :D
*
Само веднъж си пила Дуфастон , също за предизвикване на МЦ , но нямах никакви проблеми от него не ми е било лошо, не съм имала и гадене от него. На скоро пих и противозачатъчни ,но и от тях не съм имала гадене или подобни неща. Явно ти е станало лошо от дуфастона,защото си го пила на празен стомах.
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Дуфастон и въпроси към него
« Отговор #12 -: Септември 06, 2008, 08:35:30 am »
Здравейте :) Вчера лекарката и предписа дуфастон от 14-ия ден на цикъла. Проблемът е, че го пих още вчера на 13-ия ден вечерта, а после прочетох, че блокирал овулацията :( Като бях на преглед лекарката ми каза, че фоликула е пред пукване, но все още няmа овулация. Moята овулация този месец я чакам на 16-ия ден. Чудя се дали не направих някоя беля като избързах да го пия. Другото е дали да го спра до 17-ия ден и пак да започна да го пия?
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
Re: Дуфастона блокира ли овулацията
« Отговор #13 -: Септември 06, 2008, 09:08:03 am »
Миличка някой лекари казват че ако става въпрос за ден два преди ОВ дуфастона не е опасен за ОВ, но други тричат това твърдение така че незнам кои са прави. Мисля че не трябва да спираш дуфастона щом вече си го пила за да не направиш по голяма беля. Щом чакаш ОВ на 16 ден защо ти е изписала дуф. на 14 ден ти не и ли каза. Дано сичкиао да е ок и не се притеснявай мисля че не е проблем голям.

*

bobi 2

• 384
« Отговор #14 -: Септември 06, 2008, 09:28:46 am »
Ми Вени тя очакваше настъпване на овулацията сутринта или на обяд, но пък теста ми беше все още отрицателен :?
« Отговор #15 -: Септември 07, 2008, 11:23:54 am »
 Започнат два - три дена преди ову мисля , че не може да я блокира.
 Моята ову е на 18 ден (когато съм без стимулация), а започвам прогестерон на 16 ден и досега винаги е настъпвала.
 А защото твоят лекар ти изписва дуфастон от 14 ден?
*

bobi 2

• 384
« Отговор #16 -: Септември 07, 2008, 14:02:57 pm »
Евентуално ако има оплождане, да се задържи  плода. И го предписва като практика от 14 ден, не само за мен.
« Отговор #17 -: Септември 07, 2008, 18:29:40 pm »
Боби,не разбирам защо твоят лекар изписва на всички дуфастон на 14 ден,ами има и жени с по късна ову.Ето и твоята на 18 ден пък Дуфастон на 14 .Дано пък точно този е твоят месец,знае ли се :)
*

bobi 2

• 384
« Отговор #18 -: Септември 07, 2008, 20:02:41 pm »
Тя го предписва в по-малки дози, а някъде четох, че в такова количество не може (уж) да препятства овулацията. Надявам се да знае какво прави :? Честно казано аз занапред не бих разчитала на това и ще го пия след поне 2 дневно покачване на температурата.
« Отговор #19 -: Септември 07, 2008, 21:37:11 pm »
От любопитство ще питам, какъв е смисъла на прогестероновия препарат преди настъпила овулация? Нали естествено количеството на прогестерона рязко се увеличава точно след овулацията?  :ask: