0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Списание "Мама" брой 8/2008
« -: Юли 25, 2008, 12:33:05 pm »
Има няколко материала от kassi - за близнаците, за скрининга и за демографския проблем и касата.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Списание "Мама" брой 8/2008
« Отговор #1 -: Юли 25, 2008, 17:49:58 pm »
Благодаря ти, от кога го дебна ако знаеш.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #2 -: Юли 25, 2008, 21:58:05 pm »
Уф, надявам се да е станало добре всичко. И в следващите броеве ще има материали за нашия проблем, много съм щастлива, че откликнаха на молбата ми да се пише по този въпрос и се старая много. Благодаря на Мели и Д-р Даскалов за всичко.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Юли 25, 2008, 22:05:05 pm »
супер, страхотно
почвам да го купувам
Каси, благодаря ти  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Юли 25, 2008, 23:12:25 pm »
kassi,непременно ще си взема това списание :) :) :)
*
« Отговор #5 -: Юли 26, 2008, 12:22:19 pm »
Хубав брой се е получил. Накарахте ме да си го взема. Ех,...

Кassi, направо ме разчувства с "За едно бебе повече"! Браво! И благодаря!

И д-р Даскалов, си е д-р Даскалов! Няма какво да кажа..., а и да не се повтарям.
Д-р Даскалов, Мели,  :balk_104:  :balk_104:

(Макар че открих нещо неясно/грешка във вътрешното заглавие: с.21, колона 2, най-горе; както и да е, ние знаем за какво става въпрос)

Другите материали още не съм ги процела... Но ми харесаха темите.

Успех, Вяра!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #6 -: Юли 26, 2008, 22:25:28 pm »
Купих си го днес, благодаря отново на д-р Даскалови, Касита- благодарим и на теб,че толкова активно се включваш в популяризирането на проблема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Юли 30, 2008, 12:40:21 pm »
Макар че открих нещо неясно/грешка във вътрешното заглавие: с.21, колона 2, най-горе; както и да е, ние знаем за какво става въпос.

В този смисъл невероятно много жени не знаят кръвната си група и резус фактор, а са правили купища изследвания.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #8 -: Юли 30, 2008, 16:36:17 pm »
В този смисъл невероятно много жени не знаят кръвната си група и резус фактор, а са правили купища изследвания.

Емиии, много лошо тогава! Какво можем да направим?!

Апелирам - мили момичета, за да запълним някои пропуски в здравеопазването у нас, погрижете се да разберете каква кръвна група сте и какъв резус фактор. Това ще ви е необходимо, недай Боже, при всяко едно по-сериозно посещение в болнично заведение.

Тъй като смятам, че кръвната група трябва да се изследва и узнае още при раждането на новороденото, апелирам и към жените вече станали майки, при първа възможност да се погрижат да направят изследване за кръвната група на детето си.

Носете информация за кръвната си група в документите, които трябва да носите постоянно със себе си.

(Няма да се впускам в обяснения защо е важно да знаем кръвната си група и да я носим в документите си, мисля, че това е ясно на всеки.)

А що се отнася до въпросите свързани с репродуктивното здраве, моля, по-компетентните от мен да се включат! (Или ще трябва нова темичка на подходящо място??)
« Отговор #9 -: Август 02, 2008, 12:34:04 pm »
Вчера си купих списанието.

Касси,
хайде и черно на бяло да го напиша. :)

Поздравления за материалите! :D Успех и в следващите броеве!

Поздравления за д-р Даскалов!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #10 -: Септември 12, 2008, 12:29:53 pm »
Kassi, е напълнила брой 9/ септември на сп. Мама. Браво! Въобще имам чувството, че този и миналият брой са правени за мен.  :D
Има един уводен материал за това как първото "ин витро бебе" празнува 30-ия си рожден ден у нас. Ценен е материалът посветен на проблемното забременяване - особено за двойки, който скоро са открили проблем и поемат пътя за преодоляването му...
Чете се и името на Мели - за биохимичния скрининг.
Полезен е и материалът на д-р Ригов за храненето преди и по време на бременност при жени с тегло под нормата...
Има и още интересни и полезни неща, но стига от мен, а и още само съм хвърлила лек поглед на списанието...
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #11 -: Септември 12, 2008, 21:49:53 pm »
и аз днес си го взех, материалите са супер, изчетох ги на един дъх
още веднъж голямо благодаря на Каси, на д-р Даскалова и преди всичко на списанието, че отвориха очи за нашите проблеми
« Отговор #12 -: Септември 12, 2008, 21:59:22 pm »
и аз днес си го взех, материалите са супер, изчетох ги на един дъх
още веднъж голямо благодаря на Каси, на д-р Даскалова и преди всичко на списанието, че отвориха очи за нашите проблеми

И аз, и аз се присъединявам и поздравявам Касси и д-р Даскалова. :youwoman:
До колкото разбрах, ще има нещо като поредица по темата.
Аз го дебна този брой, та чак пощурих жената на будката до нас, от края на миналия месец и досаждам "Мама, та Мама..." :lol:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #13 -: Септември 13, 2008, 08:23:48 am »
Поздравления за  :flower:Каси и д-р  :flower:Даскалова!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #14 -: Септември 13, 2008, 13:20:09 pm »
Още една съфорумка е на видна страница с голяма хубава снимка! :D

Материалите са хубави! Поздравления!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #15 -: Септември 13, 2008, 13:36:23 pm »
Още една съфорумка е на видна страница с голяма хубава снимка! :D

Ей са, умрях от любопитство! :balk_80:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #16 -: Септември 13, 2008, 14:03:07 pm »
ммда, Мая (maia_st)- много хубава бременна мацка  :D
*
« Отговор #17 -: Септември 13, 2008, 18:10:43 pm »
Тази на 7 страница ли?
Много е готина!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #18 -: Септември 13, 2008, 21:17:08 pm »
Мая, много си хубава!  :D
А на снимката към материала за Л.Браун има 6 зачатски бебета.  :wink:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #19 -: Септември 13, 2008, 21:25:02 pm »
Каси, прекрасни материали сте подготвили с Мели,  браво!
Мая, много си хубава :) Пу пу!
Прегръдки за всички подготвили този хубав брой!