И аз не харесвам начина на възпитание и възгледите на родителите си. И аз мислех, че ще бъдем различни от тях, но... станах майка и с изненада откривам, че от време на време се държа като тях. Има неща, които са залегнали в нас още от най-ранната ни възраст и когато станем родители следваме част от модела на нашето възпитание, дори да е една малка част. Колкото и да се стараем да бъдем различни, откриваме, че в някои отношения възпитанието, което са ни дали е било правилно.
Затова социалните разпитват за средата, в която си израснал. Тях най-вече ги интересува модела на възпитание - били ли са те, как са решавали проблемите - с разговори или с наказания и т.н. Основните, съществени неща от възпитанието е ясно, че вие като здравомислещи, възрастни индивиди, ще направите по ваш си начин.
А колкото до неказването - ами и ние не бяхме казали на свекърва ми - не защото се страхувахме от негативизъм, а защото тя е много емоционална и щеше да ни побърка докато чакаме за дете от въпроси от сорта на Кога ще ви се обадят? На въпросът на социалната отговорихме истината - моите родители са против, на мъж ми не знаят. Това по никакъв начин не повлия после на срока, в който ни предложиха дете.
Аз съм за истреността - отговаряйте честно и искрено, иначе и социалната ще ви усети.
Успех!