Така че ако трябва да заставам на правата страна,то трябва да е на майка ми. Но не желая да създавам конфликт между мен и мъжа ми,защото веднага ще се скараме и то жестоко.
Здравей,
и аз както останалите момичета ще ти дам един единствен съвет: отношенията в семейството ти трябва да са си само в него. В смисъл, че ако някой външен започне да се меси и бърка, става сложно, ти се чустваш дискомфортно, а всички останали си веят байряка, образно казано. Не съм наясно какви са ви отношенията с майка ти и нейния характер, но ще ти разкажа своята история:
Моята майка е много властна-тя е на принципа - рече и отсече. Това компромис за нея не съществува. Като си навие нещо на пръста и става една... мътна и кървава. Съпругът ми - той си е злато за мен, твърде спокоен понякога, винаги готов на компромис, само мир да е. Не е казвал лоша дума за семейството ми, освен че понякога не разбира поведението им, нещо, което и аз не разбирам. Та-майка ми си нави на пръста, че той неможе да я понася/само нея/ защото с другите от семейството ми си комуникирал, ама нея неможел да я гледа. Нещо, което си е навила общо взето откакто с него сме заедно - вече 8г., и непрекъснато ми мелеше на главата. Големи проблеми около сватбата ни имаше, защото нейните желания се разминаваха с наще и с желанията на свекър ми и свекърва ми, тогава ние бяхме между чука и наковалнята, затрихме се от ядове и то за глупости, но какво да правиш. На мен ми трябваха няколко години да проумея, че в края на краищата аз съм направила своя избор, и ако се чуствам добре с това си решение, нямам за какво да се чудя и съжалявам. Така постигнах мир със себе си, и в един прекрасен ден когато майка ми реши, че може пак да ми намила на главата, как мъжа ми неможел да ги дледа, аз се издразних и й затворих телефона. Така не й говорех до преди седмица. Не защото обиди мен, а защото обижда човека който съм си избрала. А когато се случи нещо такова трябва да си наясно с едно - това е твоят избор, твоят живот и твоето бъдеще. След години, когато майка ти и баща ти си отидат от този свят - оставате ти и твоя човек, тогава, ако ти си позволила до тогава някой да се бърка и да разбърква отношенията ви, какво ще ти е останало?
Много дълго стана. Надявам се си разбрала идеята ми.
Пак казвам, че не познавам семейството ти и незнам как точно стоят отношенията ви. Ако считаш, че мъжа ти не е съвсем прав, коментирай с него и се опитайте да изясните нещата. Често изпускаме, че разликата в годините между нас и родителите ни ни изиграва кофти шега, те виждат нещата от един ъгъл, ние от съвсем друг. И много често проблемите са за абсолютни глупости, но сами си усложняваме живота като се пускаме в някакви филми.
Пожелавам ти да се разберете и да се изчистят отношенията ви.
При нас уж се поизчистиха, май благодарение на факта, че родителите ми вече знаят че ще стават баба и дядо. Пък за внуците какво ли не се прави.