0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

болезнен мензис
« -: Юли 22, 2008, 19:34:54 pm »
моля посъветвайте ме какво да правя. от както се помня имам много болезнен мензис. Лекарства като но-шпа, бусколизин, папаверин не помагат, а съм алергична към аналгина и съдържащи го лекарство. От няколко години пия аулин, но вече и той не помага. Гинеколозите, при които съм ходила не могат да обяснят каква е причината
*
Re: болезнен мензис
« Отговор #1 -: Юли 22, 2008, 19:58:07 pm »
Не искам да те плаша - но все пак бих искала да го споделя - говорили ли сте със специалистите за ендометриоза... Консултирай се с добър-акушер гинеколог за това. Имам приятелка, която от както се познаваме страдаше от болезнена менструация, стигаше до припадъци и викане на "бърза помощ"... Не можеха да й обяснят причината. Миналата година й откриха много тежка форма на ендометриоза. В момента състоянието й, след лечение е много добро. За съжаление, повече подробности не мога да споделя, напоследък с нея се виждаме рядко и не сме обсъждали проблема в подробности... Естествено причината при теб може да е друга!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #2 -: Юли 22, 2008, 20:15:41 pm »
Съжалявам, че се мъчиш така! Знам какво е, преди години, преди да открия едно вълшебно лекарство, стигах и до припадъци, а никак не съм от хората с нисък праг на болка.
Няма никакви органични или функционални причини за тази болка, но вече 20 години си е все така зле (е, без последните пет месеца, когато просто не ми идва  :lol:).

Та, пиша, за да ти кажа, че докато търсите с твоя лекар причината, може би не е лоша идея да пробваш с това, което ми спасява живота всеки месец - Волтарен от 50 мг. но не Волтарен Доло, а просто Волтарен. Не е бзобиден медикамент, но и аулина, и метамизола (аналгин и производни) не са. Важното е само да не го вземаш на гладно.
Успех!   
« Отговор #3 -: Юли 22, 2008, 20:23:39 pm »
Съгласна съм с ognyana. По принцип силно болезнен мензис, неповлияващ се от спазмалголитици често е симптом за ендометриоза. Аз също не искам да те стряскам, просто ти обръщам внимание, ако /дано не е!/ наистина е ендометриоза, колкото по-рано се открие, толкова по-малко поразии ще е нанесла. Също имам приятелка с болезнен мензис откакто има такъв и след лапароскопия диагнозата беше потвърдена. След отстраняване на голяма киста и изгаряне на тъмни ендометриозни петна по яйчниците, първия й МЦ след лапарото бил "песен", по нейни думи: "ако това са нормалните болки при мензис, съгласна съм да ми идва всеки ден"
« Отговор #4 -: Юли 22, 2008, 21:31:23 pm »
 Теоретично , освен ендометриоза , какви могат да бъдат причините за силно болезнения цикъл ?
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #5 -: Юли 22, 2008, 21:37:10 pm »
Теоретично - тесен цервикален канал. Моя не беше чак толкова трагично болезнен, но и аз имах приятелка с припадъци. На мен ми мина след направена дилатация, първия месец ако не бяха болките в гърдите избщо нямаше да усетя нищо. На нея и мина след като роди. Явно причината е била същата. Дано и при теб е това - т.е. товае по-добрия вариант за теб.
« Отговор #6 -: Юли 23, 2008, 13:37:11 pm »
Аз откато се помня със с този проблем какжо ли не пробвах,единствено ми помогна чай от мента не помага много но успокоява малко.дано ви помогне и на вас. :D :D :D
« Отговор #7 -: Юли 23, 2008, 15:42:05 pm »
Същата картинка е и при мен. През деня пия аулин , а за ноща се подсигурявам с Волтарен свещички или Индометацин свещички- 10 часа няма проблем с болките. Пробвай  :wink:

Спрете Земята, искам за сляза
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #8 -: Юли 23, 2008, 22:02:47 pm »
така -аз от първия път когато ми е  дошло  до ден днешен съм с мн болезнен-до припадаци и спазми и Бърза помощ   - на системи.
Като понякога  по -зле  ,друг път по -леко-така и не мога да намеря зависимост между например-храна ,двигателен режим ,секс или нещо от което да се  влияе.
Имам 2 лапароскопии за  кисти  -които много приличаха  на ендометериозни -но по хистология не са .
Ендометериозата  може да предизвика болезнен цикъл-но ако той не е бил такъв и стане -тогава  може да  говорим за такъв  проблем.
Иначе  и при другите  момичета както при мен -все така е било.
От  ученичка майка ми ме  е водила по лекари/и тя и сестра ми са  с мн болезнен цикъл/- така и не казаха ясна причина-от че нещо матката е по високо разположена...до неясни неща.

Сега  дори при УЗ прегледи  изпитвам болка-д-р Владимиров казва че  е трудно да види яйчника и за това -може  би няма да се изразя точно-но и няма да ми се смеете-но че е разположен по особено/зад матката/ и аз това  са болките и при  цикъл и при преглед- при секс понякога според позата  също може да ме заболи. :balk_154:
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 22:08:19 pm от nimika »

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #9 -: Юли 23, 2008, 22:06:49 pm »
Та, пиша, за да ти кажа, че докато търсите с твоя лекар причината, може би не е лоша идея да пробваш с това, което ми спасява живота всеки месец - Волтарен от 50 мг. но не Волтарен Доло, а просто Волтарен. Не е бзобиден медикамент, но и аулина, и метамизола (аналгин и производни) не са. Важното е само да не го вземаш на гладно.
Успех!   
волтарен  ми бе изписван   за  диковата :balk_80:-на теб от лекар ли ти  е предписван.
Д-рите  ми препоръчват  свещички  анално -от типа на Индометацин-тях ги няма вече -но техни производни аналози -защото действали локално-дори  ми е препоръчано деня преди цикъла да поставям-ама с моя нередовен -знам ли кога ще ми дойде ,та да си сложа!

« Отговор #10 -: Юли 23, 2008, 22:16:09 pm »
С две ръце гласувам за VOLTAREN-свещички обаче,защото хапчетата много вредят на стомаха.Това е единственото лекарство, което ме спаси от болките!!!Успех и дано ти помогне,в което между другото не се съмнявам! :goodluck:
« Отговор #11 -: Юли 23, 2008, 23:36:46 pm »
ето и сега - слагам волтарена и си лягам- утре към 12 може да се обади коремчето :wink: Но не ги слагай през деня, че успиват и да не са от 100 мг., а от 50мг. Пробвай - не му мисли!

Спрете Земята, искам за сляза
« Отговор #12 -: Юли 27, 2008, 19:27:54 pm »
Момичета да се включа и аз. И аз съм с мн.болезнен цикъл. След лапароскопията се установи, че имам ендометриоза. Според доктора в лека степен и я лекувахме с диферелин три месеци. Въпреки лечението цикала ми си остана много болезнен и няма обяснение защо.
*
« Отговор #13 -: Август 15, 2008, 10:12:32 am »
моя цикъл стана болезнен след операцията ми от ПКЯ.Казаха ми че нямало причина да есе притеснявам,че повечето жени страдали от това.Аз лично съм на аулин поне първите 2 дена от цикъла.И то ги пия по 2 едновременно,защото само 1 не ми помага особенно
*
« Отговор #14 -: Август 15, 2008, 10:49:50 am »
И аз откакто се помня съм с болезнен цикъл,стигащ чак до повръщане от болка.Когато родих ми казаха че ще ми мине защото един вид съм се "продухала" 8O-дрън,дрън-и до ден днешен съм така без открита причина до момента.Просто си пия нош-па и аулин и така.

« Отговор #15 -: Август 15, 2008, 14:46:44 pm »
Моят цикъл винаги е бил болезнен.А и това ,дето като родиш ,ще се оправиш и него сме чували. Разлика няма никаква. Най-.болезнен ми е обаче, когато закъснее.
Случва ли ви се , освен това ,което описвате, да ви се схващат и крайниците при болката?
Как да разбера дали имам ПКЯ? Не ми е наред прогестерона и лекарят ми беше казал, че ако не е дълго време  "у ред" , може да се образуват кисти. Миналата година ме гледаха с вагинален ехограф, но уж всичко беше наред.
*
« Отговор #16 -: Август 15, 2008, 14:56:17 pm »
Pan-mar,от миналата година до сега не си ли ходила на док?Аз съм с ПКЯ,но до сега никогане съм имала болезнена менструация,така,че това не е най-сигурния симтом.
Момичетата правилно са казали за ендометриозата Maribak,най-добре се консултирай със специалист,но не се плаши може и да не е това.Моя приятелка се скъсва от болки всеки месец първите 2 дни като и дойде,но просто е така няма никакъв проблем,има си и детенце един палав Данчо,дето много си го обичам :D

« Отговор #17 -: Август 15, 2008, 15:33:08 pm »
Не ,защото и аз се чудя вече при кой лакар, защото всеки прехвърля топката.
*
« Отговор #18 -: Август 15, 2008, 15:41:15 pm »
Според мен се орянтирай към специалистите в столицата :crossfingers:

« Отговор #19 -: Август 22, 2008, 20:48:44 pm »
Здравейте, мили момичета! Първия ми мензес беше, когато бях на 13 и от тогава съм с ужасни болки.
Била съм и на системи, и Бърза помощ, и аналгини, и спазмалгони, и но-шпа, дори и на упойващи, за да заспя. До ден днешен /27 годишна/съм с болки. :balk_137: Решение намирам с 4 аулина за ден и половина. Никой лекар не ми е казал от какво са тези болки.
За ендометреозата - май има значение кога е започнало да те боли, защото моя приятелка никога не е имала болки, но от един момен нататък е със страшни болки - откриха й ендометреоза.
Мисля си, че е свързано с каналчето и малко трудно тръгват нещата, но се чудя дали тясното каналче може да е пречка за бебчо. Простете за глупавия въпрос. :ask:   :balk_64: