Искам да споделя с хората в този форум за проблема си с надеждата да прочета в отговор компетентни и полезни мнения, предварително благодаря. На 24 год. съм, преди 2 години разбрах,че имам хламидия, направих изследване, чийто резултат беше:
Хламидия IgG антитела Elisa - 1.27 АЕ
Хламидия IgM антитела Elisa - 0.44 AЕ
(при легенда на изследването <0.9 отр.; 0.9 - 1.1 граничен; >1.1 пол.)
Моя лекар ми предписа Сумамед, следващия път когато се изследвах,след 5 месеца резултата беше:
Хламидия IgG антитела Elisa 1.2 VE (при легенда <9 отр.; 9-11 граничен; >11 пол.)
Моя лекар отново ми изписа Сумамед, след 3 месеца пак направих изследване и резултата повтори второто изследване. Настана ужас просто не можах да си намеря място,а бяха минали 9 месеца от първото изследване. Не знам как реших да се обадя в лабораторията и да попитам дали няма грешка и лаборантката ми каза,че тя е правила изследванията ми и са отрицателни. Когато наистина се успокоих и замислих, наистина беше така,значи само първият път съм ги имала,а после съм се излекувала. Пих 3 пъти Сумамед за 9 месеца. Сега ме интересува до каква степен хламидията е повлияла на репродуктивността ми и до каква степен този сумамед може да ми навреди. Лекарят ми каза, че при този резултат (първият) ги имам от около 6-9 месеца и не са ме засегнали сериозно, но да не си правя изследване на тръбите защото ако сега се окаже,че не мога да имам деца няма да живея пълноценно, но аз мисля, че ако може да се реагира по въпроса сега е момента. Аз не бързам с правенето на деца,но искам когато този момент дойде да бъда здрава и спокойна.
А сега пък имам гъбички и ме лекува със Споранокс. Според вас правилно ли е лечението ми и трябва ли да сменя лекаря? Благодаря