0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лора

предозиране на бромокриптин
« -: Юли 22, 2008, 00:00:58 am »
здравейте, искам да попитам следното: Пия Бромокриптин от една година по 2 таблетки на ден, цикъла се регулира и тъкмо помислих, че всичко е наред когато започна да ми идва по-рано, до момента, в който не ми дойде на 14-тия ден след последната менструация. 10 дни по-късно отново прокървих. Възможно ли е да е от необходимостта да се намали количеството на бромокриптина, от пренасищане на организма и така да предизвиква все по-честа менструация. Не съм излследвала пролактина от доста време, но май ще трябва да го направя.
Re: предозиране на бромокриптин
« Отговор #1 -: Юли 22, 2008, 00:36:24 am »
 Непременно се обърни към док. и направи изследване на пролактина!
*
« Отговор #2 -: Юли 22, 2008, 09:09:26 am »
Непременно се обърни към док. и направи изследване на пролактина!
:good_post:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*

Assi

• **
  • 119
  • Вярвам, че ще ни се случи най-хубавото
« Отговор #3 -: Юли 23, 2008, 20:29:10 pm »
Здравей, Лора!
Мога само да предположа, че при теб нивата на пролактина са досигнали доста ниски стойности. Казвам го от опит, макар и кратък. Преди 4 години имаше период, в който цикалът ми беше ужасно разбъркан. Ту много дълъг, ту идващ 2 пъти в месеца и реших да отида на преглед при гинеколог с направление. Дори и не се интересувах от това доколко е добър в областта си и понесох грешката си още на втория месец от приема на Бромокриптина. Та ето историята ми.
Отивам на преглед и след обичайния преглед ми назначава изследвания на 5-те репродуктивни хормона. Оказа се, че нивото на пролактина ми бе с близо 200 единици в повече. И гинекологът реши да ми изпише Бромокриптин по схема за 3 месец. Започнах да го пия от четвъртинки, половинки и достигнах след около 7 дни до прием по 2 табл. на ден. Следващият ми цикъл си дойде на 30 ден. И аз се зарадвах. Втория цикъл също ми дойде на 30 или 31 ден, но след като ми свърши имах само 10 чисти дни и започна едно силно кървене /чиста червена кръв/. Обадих му се и му казах за това, а той ми вика ела в понеделник за изледване. Аз настоявам, че не съм добре и той склони да ми пусне хормона в петък и резултата да чакам в понеделник. Назначи ми бързо спиране пак по схема на бромокриптина и дуфастон по 2 табл. на ден за поне 20 дена. В понеделник излезе изследването ми. Оказах се с ниво на пролактина по-малко от единица. Той не искаше да повярва и твърдеше, че това се случва за първи път в практиката му. Пих дуфастона и кървенето спря. Имах близо 20 чисти дни и пак ми дойде вече по-нормално. Гинекологът се казва Градинаров и работи в Поликлиниката до Окръжна болница във Варна и в медицински център на ул.Брегалница. Повече не отидох при него. Смятам, че е можел да ми изпише по-малка доза и да ми пуска всеки месец пролактин, за да следим нивата, но не го направи. 
Поискай да ти направят ново изследване на пролактина. Дано всичко е наред.