0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Може и на подсъзнание да се дължи,но според мен и дългото пазене си оказва влияние.Самия организъм започва да се пази.Така са ми казвали,а и има логика.И все пак се моля на чудо, което да сполети всички нас :bfp: :balk_103: :goodluck:
Има истина в твърдението, когато пазането е било с противозачатъчи.  След повече от 5-6 години на противозачатъчни, се оказа, че единият ми яйчник е станал ленив и не функционира.  Това, казаха ми тогава, е от дългият прием на противозачатъчни.
Ако сте се пазили с презервативи или прекъснат акт - едва ли има връзка. Ако е с противозачатъчни ми се струва по-вероятно да има връзка. Успех, мили момичета  :bfp1:
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
И аз съм чувала подобни работи, но най-вече за прекъснатия акт, защото тялото свиквало да изхвърля сперматозоидите, дори и да попаднели...
не вярвам в тези неща.
Защото сестра ми се пазеха 5 години по този начин и забременя пак уж като се пазеха, без да са го планирали.
Ама това май е ключовата фраза "без да са го планирали".
Всичко е в главите ни, е, не всичко, че има проблеми, но пък като се замислиш най-често болестите идват от стрес и много грижи.
Така че всичко е свързано. Съгласна съм с Перошинка - наистина след 3 неуспешен опит(аз почнах от първия и плаках толкова много :oops: :() почваме да си задаваме въпроси и да се стресираме, оттам разбутваме и хормоните, които още повече затрудняват забременяването и т.н.
Моят доктор ми каза дори, че като се притеснявам и от стрес фоликулите спират да растат(това незнам до колко е вярно, може и да ме е бъзикал)..
Но най-важното е да се успокоим - най-важното и най-трудно постижимото нещо...... :( :( :(

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Според мен има някаква връзка.Не може да 4-5 години да сте се пазили и да сте били под стрес и после организма ви да се съвземе за идващите 3-4 месеца.А отделно,че ако се чака тази бременност нетърпение,тогава натоварваш още веднъж организма си ,този път с допълнителен стрес"Ще се получи ли този месец?Уцелихме ли овулацията?Ще има ли успешен край евентуалната ми бременост?"
А иначе(колкото и да ми е мъчно да го призная)годинките също си оказват влияние.Приятелката ми збаременя на 25 години.Не се знаеше,ще се женят ли или не,но с подкрепата на родителите си ,реши да го задържи.Оправиха се нещата-подписаха като беше в шестият месец и са щастливо семейство.Откакто навърши 27 години -сега е на 36 опитват за второ дете,но така и не се получава.Хормонално всичко й е наред,той е отличник.Но при лапаро се оказа,че тръбите й са нагънати и със сраствания, й матка е покрита със ситни ендометриозни полипи.лекарите са се отказали,като са видели гледката и са казали,че "едометриозата не й е от вчера и е цяло чудо че е успяла да има едно дете".
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
И аз съм чувала подобни работи, но най-вече за прекъснатия акт, защото тялото свиквало да изхвърля сперматозоидите, дори и да попаднели...
не вярвам в тези неща.
Защото сестра ми се пазеха 5 години по този начин и забременя пак уж като се пазеха, без да са го планирали.
Ама това май е ключовата фраза "без да са го планирали".
Всичко е в главите ни, е, не всичко, че има проблеми, но пък като се замислиш най-често болестите идват от стрес и много грижи.
Така че всичко е свързано. Съгласна съм с Перошинка - наистина след 3 неуспешен опит(аз почнах от първия и плаках толкова много :oops: :() почваме да си задаваме въпроси и да се стресираме, оттам разбутваме и хормоните, които още повече затрудняват забременяването и т.н.
Моят доктор ми каза дори, че като се притеснявам и от стрес фоликулите спират да растат(това незнам до колко е вярно, може и да ме е бъзикал)..
Но най-важното е да се успокоим - най-важното и най-трудно постижимото нещо...... :( :( :(

В контекста на всичко това ,не се ли оказва все пак че фразата"успокои се и ще стане"  -има известен смисъл  :(
« Последна редакция: Август 16, 2008, 07:34:27 am от nimika »

В контекста на всичко това ,не се ли оказва все пак че фразата"успокои се и ще стане"  -има известен смисъл  :(

Има , но само известен ако си здрав или вече лекуваш проблема.Поне при мен така се получи.Лекувах се , и вече ми беше писнало да очаквам всеки месец .Накрая дойдоха други неща ,които отнеха цялото ми внимание и мисълта за бебе отиде някъде далеч.Забременях тогава когато вече не ми беше до това и не го мислех.НО и лечението си беше казало думата
*
не мисля че дългото пазене може да ти опречи.поне според мен!!!!
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
Ако сте се пазили с презервативи или прекъснат акт - едва ли има връзка. Ако е с противозачатъчни ми се струва по-вероятно да има връзка. Успех, мили момичета  :bfp1:
Пих противозачатъчни цели 8 години! Когато преди около 3 отидох при нова гинеколкожка и и казах колко дълго пия хапчета тя щеше да припадне...Каза веднага да ги спирам, че за в бъдеще мога да имам проблеми със забременяването! До преди това всички гинеколкози, които съм посещавала са ми казвали, че няма проблем...
Не съжалявам, че съм се пазела толкова време- просто чак сега открих човек, от когото силно желая дете! Опитваме от 5 месеца и до сега- нищо! Дано стане, дано! Стискам палци за всички тук!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
дано да стане  :goodluck:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
не знам има ли връзка, но с течение на годините яйцеклетките намаляват, оттам и шансът. но нека не губим кураж, да не мислим негативно и да успеем по скоро.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
не знам има ли връзка, но с течение на годините яйцеклетките намаляват, оттам и шансът. но нека не губим кураж, да не мислим негативно и да успеем по скоро.
Така е, но пък по тази логика аз след като съм си ги пазила /яйцеклетките/ толкова години /нали противозачатъчните подтискат ову-то/ сега трябваше са съм номер 1 в бебеправенето! Пък то... :(
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"

Може би и яйцеклетките намаляват, а може би е истина и факта ,че колкото повече напредват годинките и на двамата партньори ,толкова е по -трудно забременяването
*

Може би и яйцеклетките намаляват, а може би е истина и факта ,че колкото повече напредват годинките и на двамата партньори ,толкова е по -трудно забременяването

Е, не изпадайте в паника де! Аз съм на 38 и си забременях спонтанно. Нищо че сме започнали когато бях на 25.

Я ми дайте на мене една такава баба  :fighting:. Много ми е интересто м/у две бремености какво са правили? Та как са родили второ дете? Тези 3-4-5 години явно не са се пазили!?! Пък съм и сигурна, че не са пили противозачатъчни. Просто хапчетата са открити малко по- късно...  :lol:

Zdraveite, mili momi4eta!Vklu4vam se vav va6iq forum za da mi dadete savet i;i da spodelite opit, az sa6to sam se pazila 5 godini i sega sled ve4e 4 meseca opiti o6te ni6to nqma i ve4e vzimam da se pritesnqvam.Na 25 godini sam i vinagi sam si mislila 4e bebetata stavat po- lesno.No uvi!   :).Oh pomognete mi sas savet, 4e da ne se fiksiram ne6to na taq tema i savsem da si uslojnq situaciqta!!!Mersi!
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Zdraveite, mili momi4eta!Vklu4vam se vav va6iq forum za da mi dadete savet i;i da spodelite opit, az sa6to sam se pazila 5 godini i sega sled ve4e 4 meseca opiti o6te ni6to nqma i ve4e vzimam da se pritesnqvam.Na 25 godini sam i vinagi sam si mislila 4e bebetata stavat po- lesno.No uvi!   :).Oh pomognete mi sas savet, 4e da ne se fiksiram ne6to na taq tema i savsem da si uslojnq situaciqta!!!Mersi!
Пиши на кирилица ,миличка,така никой няма да го прочете.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Здравей Петра!!!
Нормалния период за бебеправене, без да има причини за притеснение е 1 година!!!
Ако след 1 година опити няма резултат - то отивате в клиника по стерилитет и.....но това не ти го пожелавам!!!
Сега се успокой!!!Спри да мислиш само за бебе /казвали са ми го стотици пъти, но....знам че не е лесно!!!/и се радвайте един на друг!!!
Успех и дано скоро да се похвалиш!!! :crossfingers: :bfp1:
Мерси вики!и аз искам скоро да се похваля.Дано не стигам до там.Ама нали това до една година и после какво означава че нещо може да сме стерилни ли бе.ОХ голяма паника сам.Много ме е страх от такива неща! :?
*
Petra,ти от сега не мисли за тези неща!Забавлявайте се :D,пък ако до година не стане идете на лекар,може ако въобще има някакъв проблем да е малък и бързо да се оттървете от него.Но дано не се налага да стигате до там!Сега се заемай с бебеправене и успех :D

*
Не се паникьосвай и недей да си мислиш лоши неща!!!Бъди позитивна и вярвай, че скоро ще стане и твоето чудо!!!А ако има после, то ще го мислиш тогава!!!Бъди сигурна, че всички ни е страх, но се борим с всички сили и средства за нашето щастие!!!
Повярвай, че всяка пречка не ни убива, а просто ни прави по-силни!!!!