0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
питането ми е следното-може ли това ,че с половинката сме от години заедно и сме се предпазвали  от забременяване ,по някъкав начин да е   причина  за невъзможността да забременея сега?

Към невъзможността се наслагват ред обективни причини-две лапароскопии за киста -които мн приличаха на  ендометериозни ,но хистологията отхвърли тази диагноза,имам си Хашимото  ,и според д-р Владимиров  може да говорим за ПКЯ...

Д-р Владимиров  каза че  би могло  да стане  :bfp1:по ест път и последните месеци бях на стимулация  с клостил-после прегнил-като правихме фоликулометрия - но резултат няма ...Хормоните и изследванията уж са   добре,спермограмата-  свястна-е ,не е на отличник,но става  :sperm2:

С половинката от години сме заедно -но чакахме  да се устроим ,работа -абе какво да ви говоря-ясно ви е с този труден живот.
На няколко пъти чувам подмятания -така е като години се пазихте-бабешки приказки ли са или има истина в  тях ?

*
И на мен би ми било интересно да разбера, дали има някаква зависимост?!
И ние с милото сме от дълги години заедно и сме се пазили....
И сега нещо не става работата :(
   Мили момичета,според мен по-дългото предпазване не е причина за невъзможността за забременяване.Просто самата мисъл,че толкова години сте се пазили, а сега,когато го желаете,не става,е достатъчна псилогическа бариера пред осъществяването на тази важна за вас мечта.И тези,които ви говорят тези бабини-деветини,по-добре да замълчат,защото не могат да знаят,какво ви е на вас.Аз го знам от опит,двегодишно лутане по мъките.Желая ви спокойствие и късмет!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
Не мисля че дългото пазене може да бъде причина да не забременее една жена например пет години може поради пдихологическа причина примерно да не може пет шест месеца година но след този срок си има някаква причина за да не се получава .Това е мое мнение разбира се .
*
И на мен са ми го казвали това,ние бяхме заедно 5г.преди да се оженим и  първите няколко години много баби и лели ми казаха,"ТО ЩОТО ТОЛКОВА ВРЕМЕ СЕ ПАЗЕХТЕ,А ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА НЕ СТАВА".Не знам аз си мисля,че не може да има връзка,ми нали като си имат първо детенце има хора чакат по 5-6г.и тогава имат второ

*
Те казват така от религиозна гледна точка.Аз съм питала баба си. Тя казва че го споменава,защото това е дар божи и когато Господ иска да го даде ,ние не го щем ,а сега ще чакаме втората сесия.. Всичко това е метафорично изказване от нейна страна.. Дори и тя не мисли така по принцип,но това са си приказки от онова време и трудно излизат от шаблона..
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Любче- ясно ми е това мнение на бабите-ама  на мен ми го казваха млади и интелигентни уж хора -даже и уж компетентно изказано ,та за това така  се запитах има ли някаква зависимост.
Да не  богухулствам-ама Бог като толкова е искал да  ни го даде -защо не ни го  е дал и в  миналите  годините-то моето пазене не е било  със спирала или протовозачатъчни или презерватив  -ами  свършване навън :balk_56:
Май още тогава е трябвало да  прогледна ,че нещо не наред ,щом аджеба веднъж поне не захванах-ама и да се виня  сега за миналото- няма смисъл.
Да- чуствам  се виновна ,че не съм се замислила по -рано ,че може да имаме проблем.
Но поне след всичките ви отговори се чувствам спокойна-че вината не е у нас и в това ,че сме се пазили и планирали кога да имаме дете.
Това с планирането остава да го съгласуваме и с  БОГ.И с д-р Владимиров :balk_81:.

*
Хайде бе ,всички сме се пазили,аз с предишния ми приятел изпитвах паника да не би да забременея.. Не е това причината със сигурност..
*
и при нас е така, две години се пазихме и вече година и седем месеца безуспешни опити. Не знам какво да мисля и въобще имали връзка. Успех на весички с бебеправенето:)
[url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?user
*
Nimika,и ние така се предпазвахме и дори като сме си говорили с приятелки,аз съм се хвалила"моя колко е добър,толкова време ме пази и беля не сме направили,а ти пак на аборт"сега се чувствам толкова глупаво,как не ми е дошло на акъла,че нещо там вътре не е наред.А ние първо решихме да имаме бебе и от там дойде идеята за сватба,но Господ си е направил други планове различни от нашите

не ми се вярва да има някаква връзка.Ние се пазехме цели 5 години.След това бебеправенето продължи 1 г. и половина.Тъкмо се бях замислила че е време да търся помощ и забременях :).На всички пожелавам от сърце да видят в най-скоро време 2 чертички и не се обвинявайте момичета че сте се пазили.В днешно време почти няма двойка, която да не се е пазила според мен някакъв период.
*
Ами и на мен не ми е минавало през ума че ще имам проблем защото имам едно дете,а сега видите ли 100 проблема.

Според мен причината за незабременяване на двойка ,която няма проблеми е психологически.Живееш с един човек няколко години,обичате се,знаете че искате двамата да имате дете,но поради различни причине не му е дошло времето.Когато това време дойде всички знаем и се надяваме и мислим ,че ще стане моментално.След 3 цикъл без + резултат се почва стреса , отрицателното мислене и започваме да се тормозим защо не става.Иначе и на нас разни баби са ни казвали,че щот сме се пазили 5 години и дрън-дрън някакви суеверия,но за мен това са глупости на търкалета.
Любче- ясно ми е това мнение на бабите-ама  на мен ми го казваха млади и интелигентни уж хора -даже и уж компетентно изказано ,та за това така  се запитах има ли някаква зависимост.
Да не  богухулствам-ама Бог като толкова е искал да  ни го даде -защо не ни го  е дал и в  миналите  годините-то моето пазене не е било  със спирала или протовозачатъчни или презерватив  -ами  свършване навън :balk_56:
Май още тогава е трябвало да  прогледна ,че нещо не наред ,щом аджеба веднъж поне не захванах-ама и да се виня  сега за миналото- няма смисъл.
Да- чуствам  се виновна ,че не съм се замислила по -рано ,че може да имаме проблем.
Но поне след всичките ви отговори се чувствам спокойна-че вината не е у нас и в това ,че сме се пазили и планирали кога да имаме дете.
Това с планирането остава да го съгласуваме и с  БОГ.И с д-р Владимиров :balk_81:.
nimika въобще не се кори и не се чувствай виновна. Кой може да знае предварително дали би имал проблеми при забременяване или не? Не сме оракули все пак, че да предвидим и навреме да вземем мерки /ако може!/. Аз често си мисля, защо се сетих чак на 29г да правя деца - наизлязоха проблеми, времето лети, почти на 33г съм - ама де да знам, че да почна от 25 годишна  :wink:
*
Не съм спец, но според мен единствената връзка между пазенето и незабременяването е, че докато се пазим минава време. Колкото повече време минава, толкова повече ни стават годинките, проблемите ако ги има се задълбочават и по-трудно се получава.

Иначе всички сме се пазили, просто тези, които са забременели веднага след спирането, не посещават този форум :wink:
jael, напълно си права. Когато някоя съфорумка забременее тя отива в друг и затова нямаме обратна връзка, и това си е нормално, все пак нямаме много време.
Аз съм убедена, че връзка няма с дългото пазене,ние се пазихме почти 5 години и забременях от първия път, оказа се мисед, но все пак стана. друг е въпросът, че вече няколко месеца не става нищо...
Единственото обяснение в тази психологична теория е, че може би се влияе на нивото на хормоните. Като влюбването, ставаме все по красиви и изпълнени с енергия...
Проблема не стои ли така - дълго време си се пазила,кога с противозач.,кога с прекъснат пол.акт ,тръпнела си всеки месец , нека да не ми идва,"че сега не е момента" ,..........и след време когато го искаш повече от всичко.....започваш да си задаваш въпроси -в ред ли съм?,-толкова време съм се пазила и нищо не е ставало ами ако ми има нещо? ,-как така за толкова дълго време веднъж чертите не бяха две?........и още куп въпроси......поне при мен е така
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
Не мисля , че има голяма зависимост между дългото предпазване и безуспешното бебеправене. На мен лично ми става много мъчно когато се сетя колко пъти съм се молила да не съм бременна , а сега е точно обратното всеки път се моля да съм ....

И аз мисля че няма връзка.Ние сме заедно от 10 години , но едва преди две започнахме опитите за бебе.Тръгването по лекари ми докара няколко болести ,които са пречели на забременяването.Точно тогава съжаляих че сме чакали толкова време .
*

yoto

• *
  • 34
  • Кой, ако не ти? Кога, ако не сега?
Проблема не стои ли така - дълго време си се пазила,кога с противозач.,кога с прекъснат пол.акт ,тръпнела си всеки месец , нека да не ми идва,"че сега не е момента" ,..........и след време когато го искаш повече от всичко.....започваш да си задаваш въпроси -в ред ли съм?,-толкова време съм се пазила и нищо не е ставало ами ако ми има нещо? ,-как така за толкова дълго време веднъж чертите не бяха две?........и още куп въпроси......поне при мен е така
Първото си дете направихме с всички предазни средства, както се казва. После не беше моментът за номер 2 твърде дълго време... Преди се е случвало не веднъж и два пъти да се боя от втората чертичка като от присъда. Сега трите минути са като три години.

Ако има връзка между продължителното предпазване и незабременяването след това, то е най-вече в подсъзнателната психическа нагласа според мен. Не може с години цялото ти същество да бяга от бебето като дявол от тамян, а после, само защото вече се чувстваме готови, или сме размислили, или бог знае какви още съображения са ни се подредили както ни изнася, да очакваме, че всичко ще стане хоп - готово.
При мен най-мъчителни са периодите на фалшива бременност.

Кой, ако не ти?
Кога, ако не сега?