0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #20 -: Октомври 01, 2009, 22:11:07 pm »
... а на мен ми дойде на 35-ия ден след спонтанния аборт и чувствам, че "отново съм в играта" - нанесох си всичко в овулационния календар, отново започнах да следя датите, даже тръгнах по изследвания. Знам, че е рано да се забременява, но първото важно нещо се случи - цикълът се възстанови.
« Отговор #21 -: Октомври 07, 2009, 11:57:55 am »
Здравейте. Включвам се, за да споделя и да успокоя всички момичета, които се притесняват, че цикъла се забавя след абразиото. На мен ми дойде днес, на 61-ят ден. Бях започнала сериозно да се безпокоя, четейки навсякъде, че максимум до 40 - 45 ден трябва да дойде. Бях си дала още малко време, преди посещението при лекар и евентуално стимулиране с лекарства - някакси не ми се искаше да се стига до там... И ето, че притесненията ми се оказаха напразни, явно ми е било нужно повече време за да се възстановя.
Та, мисълта ми е: момичета, не се плашете, ако цицъла се забави! Организма си знае работата!
Don't worry, be hippy
*
« Отговор #22 -: Октомври 07, 2009, 16:26:08 pm »
здравей и на мен се случи същото.месец и половина нямах цикъл след аборта а после бях и н таблетки за да ми доиде.Кървенето бе както при абората,от тогава минаха два цикъла и все така обилни и с парчета.така че сигурно е нормално
:):)url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=di_1984][/url]:)
« Отговор #23 -: Октомври 08, 2009, 15:11:32 pm »
Здравейте!На мен като по часовник ми дойде на 28 -ия ден след аборта,беше доста по-обилен и зацапването продължи до 11-ия ден.На контролния преглед след първия цикъл се установи,че съм се сдобила с фоликуларна киста,заради разбърканите хормони!
« Отговор #24 -: Ноември 18, 2009, 12:08:42 pm »
здравейте.аз съм на 19 години и преди 1 седмица направих аборт и днес ми дойде.а докторката каза че след 1 месец трябва да ми дойде.някой може ли да ми помогне че мн се притеснявам сега.благодаря ви
« Отговор #25 -: Декември 05, 2009, 08:34:36 am »
Здравейте момичета и аз като вас преди 16 дни направих спонтанен аборт и сега чакам да се възобнови цикъла ми.Лекуващата ми лекарка  каза че цикъла ще закъсне с  40 дни след кюртажа.Надявам се всичко да е наред след това.
Искам да ви задам едно въпросче.Ще се съм много благодарна ако може да ми отговорите :)
Трябва да си направя изследване на прогестерона.Въпроса ми е,кога трябва да го пусна?
Могали да го пусна сега или трябва да чакам 1–та си овулация?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #26 -: Декември 06, 2009, 18:15:42 pm »
elina_93 прогестерон се пуска 7-дни след доказана овулация.Добре е да изчакаш поне един цикъл след аборта, за да бъдат резултатите достоверни.Успех.
« Отговор #27 -: Декември 06, 2009, 21:32:35 pm »
elina_93 прогестерон се пуска 7-дни след доказана овулация.Добре е да изчакаш поне един цикъл след аборта, за да бъдат резултатите достоверни.Успех.
Denisa благодаря за отговора които ми даде.За съжаление на мен не ми бе обяснено от специалиста.
« Отговор #28 -: Декември 10, 2009, 21:33:31 pm »
здравейте, на мен ми дойде 45 дни след аборта и само да споделя , че е много обилен вече ми е 3 ти ден ,а все едно е първи досега не съм имала толкова обилен цикъл , но важното е, че ми дойде !!!
« Отговор #29 -: Декември 11, 2009, 08:53:43 am »
fif4e,радвам се за теб.Четох наскоро в една статия,че първия цикъл след кюртаж е доста обилен и със съсиряци.
Пожелавам ти успех за напред.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #30 -: Януари 04, 2010, 09:01:30 am »
Здравейте,момичета! При мен лелката дойде на 29 ден,точно както и преди си ми е идвало,единствената разлика е,че преди аборта, първите няколко дни бях със страхотни болки в корема и кръста, и без хапчета не минавах,а сега болките бяха търпими и не пих нищо,а иначе за обилност си и е същото.
Отдавна не се бях радвала така на  :witch:  :D
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #31 -: Януари 04, 2010, 09:26:47 am »
на мен цикъла ми дойде на 33-ти ден след аборт в 18-та седмица.
« Отговор #32 -: Януари 08, 2010, 14:30:59 pm »
Здравейте момичета искам да споделя своите притеснения с вас.След спонтанен аборт цикъла ми дойде на 15.12.09г ( 27)дни.Този месец трябваше да ми дойде на 12.01.10г., но ми дойде на 08.01.10г. с 4 дни по рано.Не зная дали е признак на проблем, възстановяване на организма или започвам да си въобразявам.
Ще се радвам да прочета вашите мнения. 
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #33 -: Януари 09, 2010, 16:04:46 pm »
Ели,нормално е след аборт при първите 2-3 цикъла да има аномалии,това да не те притеснява.Желя ти бързо възстановяване. osi_9
« Отговор #34 -: Декември 27, 2010, 20:26:08 pm »
zdraveite mili dami iskam da spodelq  zna4i predi edin mesec napravih abort i sled nqkolko dni sled aborta mi doide i neznam dali tova e MC ili drugo 4uh 4e trqbva da ti doide do 30-40 dni i az 4akam.S moq priqtel pravihme sex no tozi put se pazihme i ne e svurshil v mene oba4e az pak prodaljavam da se depresiram i da si mislq gluposti i nz ve4e.Kajete mi koga to4no trqbva da ti doide za6toto tolkova mnogo se pritesnqvam i ne moje prosto sled kato ne e svurshil pak da sam bremenna.Pomognete mi!!!:(
*
« Отговор #35 -: Януари 04, 2011, 00:21:30 am »
Не пишешю много ясно кога ти е дошъл. Принципно  деня на аборта ,кюртажа или абразиото се считат за 1-ви ден на новия цикъл нормално е да дойде на 28 30 или до 35 ден все пак зависи кога е прекъснста бременноста имам впредвид в коя седмица ако е в по напреднала възможно е да е малко по-късно . Но при всички случеи ако пропусне първата дата за цикъл трябва да се отиде на лекар . Сущо така кървенето след аборт нетрябва да гио има. Ако има и най вече ако е обилно трябва незабавно да се отиде на лекар. Може да има остатъци от бременноста и да се наложи втори кюртаж
*
« Отговор #36 -: Януари 20, 2011, 16:09:44 pm »
Момичета: моля ви за съвет. Преди 45дни правих аборт два дни след това имах кървене обилно също като при цикъл, възможно ли е да е било цикъл и сега отново да съм бременна понеже имам някои симптоми като, често ориниране и чувствителни гърди, много се притеснявам, моля за отговори!!!
DSC00102
« Отговор #37 -: Януари 20, 2011, 16:12:22 pm »
Направи един тест за бременност.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #38 -: Януари 20, 2011, 16:14:13 pm »
Тестът е отрицателен. :oops:
DSC00102
*
« Отговор #39 -: Януари 23, 2011, 10:09:35 am »
Тестът е отрицателен. :oops:
Не се натъжавай че теста е отрицателен,така е по-добре.
Деня на кюртажа се брои за 1-ви ден на цикъла . Това изкървяване е възможно да се доизчистваш.Следващ нормален цикъл се чака между28 и 35 ден,броени от деня на кюртажа.Нетрябва да имаш висока Т или това кървене да породължава по-дълго от един нормален цикъл. Болката в гърдите е възможна имай предвид че при аборт става голяма бъркотия с хормоните. Но и тя нетрябва да продължава дълго време . Изчакай поне два естествени цикъла преди да забременееш отново,за да се въстанови лигавицата на матката.Зависи разбира се в коя седмица е прекъснста БР.
Ако имаш висока Т,болки,обилно и продължително кървене или др течение потърси лекар.