0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #80 -: Февруари 01, 2012, 21:09:11 pm »
Здравейте. Преди 5 дни направих аборт, но се появяват коремни болки и въпреки че кръвотечението спря на 2 ден, все още има кафеникаво течение, а днес се появи и кръв. Имам изписан антибиотик и хапчета за свиване на матката, но това силно ме притеснява. Можете ли да дадете съвет? Благодаря предварително! :)
*
« Отговор #81 -: Февруари 13, 2012, 09:48:46 am »
Нормално, след един перфектно направен кюретаж -не трябва да има кървене.
Зависи обаче в коя седмица от БР е направен.
Все пак също е нормално да има около една седмица но с намаляща интензивност във времето .Ако продължи по дълго от това или кървенето силно се засили се отива веднага на лекар.
Болките също са нормални в първите дни но и те трябва да са с намаляща интензивност.
Засилваща болка е сигнал че нещо не е наред.

Извинявам се за късното включване .Надявам се вече всичко да е наред.
« Отговор #82 -: Август 31, 2012, 11:45:19 am »
Здравейте, присъединявам се към Вас, момичета. На 24.07. направих аборт в 12-та г.с. Диагнозата - липса на сърдечна дейност на ембриона. След абразиото нямах никакво кървене, но днес на 7-мия ден ми дойде МЦ и ми тече обилно. Има ли някой с подобен случай? Да се консултирам ли с докторката? Вече не знам кое е нормално и кое не. Чувствам се като пълна невежа :?.
Възхищавам се на силния Ви дух и дано Бог дари всички ни с така исканите рожби!
« Отговор #83 -: Август 31, 2012, 11:50:46 am »
Извинете, дата на аборта е 24.08.2012 г. Тотално съм се шашнала...
« Отговор #84 -: Август 31, 2012, 15:46:15 pm »
Ирина, не се притеснявай, това кървене е напълно нормално след абразио и може да продължи до 10 дни. Но това не е МЦ, а изчистване след абразиото. Истинският МЦ ще ти дойде след 30-40 дни (може и повече - индивидуално е).
Желая ти бързо възстановяване и успех по-натам :)

« Отговор #85 -: Август 31, 2012, 17:16:04 pm »
Десита, искрено ти благодаря за пояснението и пожеланията. Ще чакам и ще се моля за всички нас.
*
« Отговор #86 -: Септември 02, 2012, 22:27:14 pm »
Ivanova_Irina, много съжалявам за това ,което си преживяла миличка!Бъди силна и горе главата-ЗДРАВАТА КРУША НЕ ПАДА ОТ ДЪРВОТО(на мен тази реплика ми помогна изключително много и след 2-та аборта)
За кървенето и аз си мисля че е абсолютно нормално-просто докато организмът ти се възстаново от преживяното се смятат за нормални такива аномалии в рамките на първите няколко цикъла!
и още веднъж-Бъди силна и горе главата!
Успех!
« Отговор #87 -: Септември 03, 2012, 19:44:01 pm »
БеБеНцЕ, благодаря за окуражаващите думи! Просто всичко се случи толкова бързо...Отидох в МД за ранен биоскрининг, а докторката на ултразвука не видя сърчице... и после на 5-тия етаж и после... няма бебе. А аз дори не знаех, че съществува missed abortion. :oops:  И сега чета и не знам какво да правя и да мисля...Изследвания? Молитви? Търпение? Искам да съм здрава круша! Как се справяте с чувството на вина, безсилие, отчаяние и страх?!
Дай, Боже, рожби!
*
« Отговор #88 -: Септември 03, 2012, 21:24:38 pm »
Търпение ,миличка.....търпение.....и вяра-силна вяра в това,че много скоро ще гушнем нашите рожбички :bighug:
« Отговор #89 -: Септември 22, 2012, 12:27:31 pm »
На 18.09.2012 -missed  в 6 г.с....това беше първа и мнооого желана бременност,при това с два плода,но края дойде и сега се възстановявам.След кюртажа имах обилно кървене от чиста,червена (светла)кръв което продължи само до следващата сутрин.След 2 дни бях на контролен преглед и доки каза,че съм 6+....сега чакам да ми дойде и съм в голяма питанка кога ще е това....
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #90 -: Септември 22, 2012, 14:53:22 pm »
Морско момиче, много съжалявам за загубата на бременността. До 40 ,45 дни трябва да ти дойде цикъла след кюретажа. При всички жени е различно. На някой им идва точно на 28я или на 30я ден...така както цикълът им е бил преди със същия интервал,при други може малко да закъснее. Като 1ви ден от последния цикъл се брои дата на кюретажа,както си написъла ,това е на 18.09. Значи е нормално да очалваш следващ около 18 0ктомври.
Не знам какво друго ,мога да ти кажа освен Бързо възтановяване. Ако все пак много закъснее след 50ти ден ,трябва да се отиде на лекар. Също така първият ти нормален цикъл след аборта може да е или много обилен или много оскъден,може и да си е същия както си е бил преди.Това няма как да се знае предварително и е различно при всяка жена.Не се тревожи за нищо ,просто изчакай и се наблюдавай. Успешно и бързо възтановяване още веднъж.
« Последна редакция: Септември 22, 2012, 14:57:46 pm от zarina »
« Отговор #91 -: Септември 25, 2012, 14:42:20 pm »
Аз имам още едно питане....5 дни след кюретажа с много спазми ми"дойде" и така вече 4 дена с ярко червена кръв,доста обилна и просто не знам какво ми се случва.Това нормално ли е?Знам,че е индивидуално и всеки организъм реагира различно,Но все пак като чета на никой не му е  текло така....
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #92 -: Септември 25, 2012, 15:41:13 pm »
Аз имам още едно питане....5 дни след кюретажа с много спазми ми"дойде" и така вече 4 дена с ярко червена кръв,доста обилна и просто не знам какво ми се случва.Това нормално ли е?Знам,че е индивидуално и всеки организъм реагира различно,Но все пак като чета на никой не му е  текло така....
Не съм лекар и немога да дам категоричен отговор. Аз не съм имала кървене никакво след кюретаж. Имала съм 3ри такива. Съвсем леко бледо розово зацапване след втория голям аборт който беше в 17гс.
Може би се доизчистваш . казваш 4ри дни така ти тече силно. Силното кръвотечение е сигнал че има може би малки остатъци от бременноста ,независимо от малката седмица в която се е случил аборта и би трябвало да ги изхвърлиш. Ако обаче кървенето не ти спира а се засилва ,трябва незабавно да се обадиш на лекаря. Всъщност не чакай ами направо му се обади и го попитай ,това нормално ли е. Незнам дали взимаш и някакви лекарства в момента.

« Отговор #93 -: Септември 25, 2012, 17:52:36 pm »
оффф да звънна ама като са на почивка в чужбина и са си изкл.телефоните.....
нещо не съм добре
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #94 -: Септември 25, 2012, 17:59:06 pm »
Ами звънни на спешния в клиниката, или пък там,където са ти правили аборта. Ако имаш възможност и не те боли много, може направо да отидеш- като кажеш оплакванията,би трябвало да те прегледат.Доколкото знам, има си и дежурен лекар за спешни случаи.
*
« Отговор #95 -: Септември 29, 2012, 14:45:06 pm »
Много се извинявам за късното включване . Морско момиче надявам се да си добре. Възможно е да са останали остатъци ,както писах в предходен пост. Не съм срещала никъде след кюретаж 4,5ден да започне кървене ако всичко е изчистено както трябва. Ако сега не си се изчистила от самосебе си при това кървене което си получила ,обикновенно се налага да се направи т.нар. "ревизия" на матката или казват му още повторен кюретаж.  Пожелавам това да не се налага да се прави а да си се изчистила .
« Отговор #96 -: Октомври 15, 2012, 17:37:03 pm »
Здравейте момичета!
аз преживях 2 аборта за последните 2 години. И в двата случая указанията на лекарите бяха: 3-4 седмици кървене (не силно, но го има) а до 40 дни след абразиото - идва цикъла. Така че не е възможно да няма никакво кървене след аборта. Пие се антибиотик, на мен ми дадоха Сумамед, който бил добър, само 4 капсули са и се пият по схема, назнчена от доктора. И в двата случая ми кървеше по цели 3 седмици, че чак ми избиха пъпчици от ежедневното носене на превръзки, беше ми писнало, но това е положението.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #97 -: Ноември 16, 2012, 20:08:29 pm »
Момичета, вече минаха 55 дни след аборта и още няма цикъл........ На 45ти ден звъннах на доктора и ми изписа оргаметрил за три дни 3х1 и каза, че до 5 дни трябва да ми дойде. Днес е 8ми ден след приема му и пустия цикъл още го нямааа ;( Ужасно ми е притеснено, плаче ми се  :balk_146: Особено като прочетох последния абзац тази статия
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4305
Ако абортът е правен с вакуум (наложи се и реабразио заради останали съсиреци), възможно ли е да се получи този  "прекалено дълбок кюртаж на ендометриума", за който споменават в статията? Как мислите?
Ще се побъркам вече... помощ! :(((((((
« Последна редакция: Ноември 16, 2012, 21:06:16 pm от MAP87 »
« Отговор #98 -: Ноември 17, 2012, 09:06:28 am »
МАР....това е много гадно изживяване,но не мисля,че твоя случай е като втората половина на статията....пожелавам ти един обилен и изчистващ,нормален менстурален цикъл(ама,че странно пожелание).Облекчението е неописуемо....
Николай е на 2г.4м.5д.
*
« Отговор #99 -: Ноември 17, 2012, 09:48:43 am »
Морско момиче благодаря за странното пожелание  :lol: Колкото и странно да е в момента това е най-голямото ми желание... На теб успех с изследванията и дано другия месец се похвалиш!  :wink: