Момичета,да ви разкажа нещо странно,което ме озадачава.
Имам аденом на хипофизата 3-4 мм,установен с ЯМР.Пиех бромокриптин и си го бях смъкнала дори под долната рефернтна граница.Но всичко тава се случваше преди 3 години.Поради лични причини бях преустановила ходенето по лекари,правенето на изследвания и пиенето на бромокриптина 3 години.Предполагах ,че както преди пролактине ще ми е скочил до небетето,случвало ми се е да е 2-3 пъти по-висок от горната рефирентна граница.
Поднових ходенето на лекар,за да продължим активно с борбата за детенце,съответно пуснах хормони и каква беше изненадата ми снощи(когато видях резултатите)-пролактина ми е в средата на рефернтните граници.Без прием на лекарства,без нищо.Имаше само 2 съществени разлики от преди-едната е коренната промяна в начина ми на живот и спътника в живота
, а другата е начинът ,по който ми направих изследването.Докторката,която ми го назначи искаше преди вземането на кръв да лежа поне един час в стационара на болницата,да ми сложат абокат и в интервал от 15 минути да ми вземат 2 пъти кръв.Изискванията бяха спазени и ето го резултата.
Щастлива съм от този резултат ,но съм втрещена и чак ми се струва невероятно.
Та така,исках просто да ви кажа за прецедента за самосвалилия се пролактин.