0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
За водата
« -: Юли 16, 2008, 20:42:55 pm »
Та въпросът ми е откога се минава от преварена вода на обикновена "чешмяна от маркучччч". Като беше новороден Вики я преварявах 20 минути и сипвах в шише. Сега я преварявам само 5 минути. Все ме е страх да дам тази от Софийска вода, щото водопровода в квартала е много стар. Мисля си да мина първо на трапезна или изворна, обаче като знам как Аспазиа се рекламираха, че правят продуктите си с минерална вода, а цеха им беше на петдесет метра по моята улица и там минерална вода не може да бликне, та се чудяяя. За Девин розов етикет педиатърът е против.
Съвет моля!
*
Re: За водата
« Отговор #1 -: Юли 16, 2008, 21:11:24 pm »
Ами ние сме на розов Девин от 9 навършени месеца, незнам докога ще карам с нея, обаче от водопровода скоро няма да дам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: За водата
« Отговор #2 -: Юли 16, 2008, 21:20:05 pm »
И Алекс е от скоро на непреварена изворна на Девин. А вашето педиопря ли се на някакви факти като е против нея?
А пък от чешмата аз не пия вода, така че няма да дам и на детето си. Миналата година ни се прецака бойлера - няма да ви казвам колко кал изтече от там.
*
Re: За водата
« Отговор #3 -: Юли 16, 2008, 21:20:56 pm »
а защо е против педиатърът?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За водата
« Отговор #4 -: Юли 16, 2008, 21:36:26 pm »
и на мен ми е интересно с какво се е аргументирал педиатърът против изворната вода на Девин? тя се води препоръчана от Българската педиатрична асоциация.
аз не бих дала вода от софийската чешма все още. така или иначе, изворни води се продават само 2 вида - Девин и Торнспринг. За втората съм чела (без да съм го проверявала лично), че съдържанието на минерални соли във водата реално надвишава концентрациите за "изворна вода", поради което не е особено подходяща за бебета.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За водата
« Отговор #5 -: Юли 16, 2008, 21:52:26 pm »
Лейди, аз вече давам изворна Девин. На морето нямаше как да преварявам, а да визмам на Хип вода вече ми се вижда прекалено. Нямахме проблеми никакви с преминаването към изворната на Девин. Нашата вода по чешмите в Драгалевци никак не е лоша, ние сме към Рилския водопровод, винаги сме си пили у нас само вода от чешмата, студенка-ледена, приятна на вкус. По други квартали на София, вкл. и Дружба, където живеят на мъжа ми родителите, от чешмата водата има гаден вкус, не е като нашата и те си купуват минерална хората. Въпреки, че нашата вода става, на Криси още не и давам вода от чешмата и май скоро няма да дам.
И аз искам да каже аргументи педиатърката? Само да не мине с номера, че е дочула нещо, че от слухове аман...
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: За водата
« Отговор #6 -: Юли 16, 2008, 21:53:21 pm »
и на мен ми е интересно с какво се е аргументирал педиатърът против изворната вода на Девин?
Че не била толкова "изворна".
То кат става въпрос за изворна вода, да взема да си дам  проба пак от моя извор  вкъщи, ще се бръкна за биохимичен анализ 125 лева /поне толкова беше/, ма ще знам че действително е изворна.
Доколкото разбрах - Девин - розов етикет е препоръката. А за трапезна какво ще кажете?
*
Re: За водата
« Отговор #7 -: Юли 16, 2008, 22:00:48 pm »
Розов девин пият от 10-11 месечни.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: За водата
« Отговор #8 -: Юли 16, 2008, 23:37:56 pm »
Не мисля, че ще дам вода направо от чешмата непреварена.
Ние си купихме кана с филтър "Брита". От около година му давам прецедена, каквато ние си пием. И преди съм му давала да пие такава вода, ама все гледахме да купим някаква минерална - за застраховка. Но тази от чешмата без да е филтрирана я ползвам само за супи, които така и така се варят.
При нас сменяха наскоро тръбите (и тези във входа и тези в квартала) и водата е доста по-чиста, ама аз пак не смея да си пия директно от чешмата - просто лош спомен от преди, когато оставена в шише водата бързо жабясваше.
Водата от каната не ми зеленясва. Даже каната мога да не я измия и два месеца, не се разлигавя. Много съм си доволна от нея.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: За водата
« Отговор #9 -: Юли 18, 2008, 17:14:46 pm »
Аз давам розов Девин още от началото. Преварявам я за сега. Педиатърката ми каза, че мога да я давам непреварена от 6 месец, но още не смея. Не съм забелязала да прави проблем на детето.
Re: За водата
« Отговор #10 -: Юли 18, 2008, 17:43:55 pm »
Розов девин Мия пие от 9 месечна възраст. Чешмяната все още я преварявам, когато пие от нея. На мен не ми харесва водата от чешмата и не бих я давала на детето.
<br />[link=http:
Re: За водата
« Отговор #11 -: Юли 18, 2008, 22:05:31 pm »
У наше село водата също е с отвратителен вкус, когато я има. Пък като я няма по два дена е още по-вкусна.  :x Пием розов непреварен Девин от 7-месечна възраст. На морето миналата година също купувахме Девин.
Re: За водата
« Отговор #12 -: Юли 24, 2008, 16:01:04 pm »
Билла (Clever) също имат трапезна вода. Не знам дали е изворна, но поне бива да е малко преработена, в противен случай щеше да жабуняса в тез бутилки. По морето съм виждала и други трапезни подходящи за бебета, но незнам дали все още ги има. Преди имаше и една Кристал вода.

По въпроса, аз давам Девин с розов етикет. Нашата вода често я хлорират и дори филтрирана през Брита пак мирише. Иначе готвя с филтрирана вода. Директно от чешмата само за къпане и чинии.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: За водата
« Отговор #13 -: Юли 28, 2008, 15:35:02 pm »
Лелее,аз съм в голяма грешка тогава.
Нашата педиатърка препоръча да давам вода на Анди и аз взех та послушах.
Но понеже повсеместно няма да дам вода от чешмата,дори и преварена,взех та й дадох няколко пъти изворна Девин,но без да преварявам.
В грешка ли съм!???
Ние сме все още на 1 месец.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Re: За водата
« Отговор #14 -: Юли 28, 2008, 15:39:04 pm »
На тази възраст преварена чешмяна. Ако искаш първо мината през филтър и тогава я превари. Рано е за изворна вода.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: За водата
« Отговор #15 -: Юли 29, 2008, 09:19:13 am »
От раждането сме на Девин розов етикет като я преварявам.
Скоро видях,че в бебешките магазини са пуснали Натурална минерална вода БЕБЕ на Трънска Банкя.Пише,че е подходяща за приготвяне на храна за кърмачета.В бутилки по 1.5л е.Та питането ми е дали някой я е ползвал?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: За водата
« Отговор #16 -: Юли 30, 2008, 07:54:36 am »
Марби, минерална вода не се преварява
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: За водата
« Отговор #17 -: Юли 30, 2008, 10:05:06 am »
Марби, минерална вода не се преварява

И защо?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: За водата
« Отговор #18 -: Юли 30, 2008, 10:08:29 am »
Марби, минерална вода не се преварява

И защо?
Ще й умрат минирелите бре :lol:
Аз не съм давала минерална вода. Преварявам си чешмяната. Жив и здрав е Алекс, нищо му няма от това, че не е пил минерална. Така че няма нужда от много залитане. Естествено ако водата от чешмата не става за пиене е друг въпрос.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: За водата
« Отговор #19 -: Юли 30, 2008, 10:17:10 am »
Нашата в къщи мирише и е мръсна.  Както бях писала и по-горе, бойлерът ни протече, защото се беше затлачил от кал. Затова аз преварявах изворна на Девин, а от месец някъде я давам непреварена.