0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правила и стандарти в инвитро процедурите
« Отговор #20 -: Юли 21, 2008, 17:13:06 pm »
Не е проблема да споменем имената на лекарите. Веднага ще се обадят много, които ще се нахвърлят върху мен. И сигурно ще са прави, защото те ще са получили адекватната услуга. Но аз не я получих. Тук в библиотеката на зачатие прочетох за протоколи при ембриотрансфер и то при положение, че аз специално съм обърнала внимание върху моя проблем с шийката.
Аз емоционално бях съсипана /другото не ми се коментира/ - абсолютна провинциалистка и глупачка. Изхождайки от моята професия и случилото ми се в държавната болница си повярвах, че в реномираната и хвалена частна клиника също ще се работи професионално с всяка пациентка. Нали сме вече в ЕС. Толкова съжалявам, че отидох там. Но сама си я избрах.
Подала съм си док. за осиновяване, дано оттам ми се обадят, и те май са ме забравили.
На всички останали им пожелавам много късмет в процедурите
« Отговор #21 -: Юли 23, 2008, 11:52:02 am »
Момичета,съгласна съм със всяка една от вас и всичко което споделяте съм го преживяла!Аз също съм много ядосана и разочарована!Но хайде някой от специалистите да се включи и да напише най- неотложните прегледи и стъпки преди самото ин витро ,а също така и преди трансфер при следващ опит,след неуспешен!На всички ви пожелавам много сила,воля,непреклонност пред всички трудности,за да стигнете до осъществяване на тъй жадуваната мечта, да бъдете щастливи майки! 
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #22 -: Юли 24, 2008, 21:56:23 pm »
   Тук е мястото да уточня,че разочарованието ми е от организацията и условията в клиниката, а не от самия лекар(който е и прекрасен човек).За това не e виновeн лекаря,който си свърши професионално работата,но тя не включва да организира дейността на клиниката.За това има ръководител на Центъра по асистирана репродукция и евентуална администрация(не разбрах обаче как функционира тя),която да поддържа качеството на обслужване ,покриващо пациенстките изисквания. Желанието за по-висок стандарт в замяна на заплащането е напълно нормално. Когато има мениджмънт, се следват правила и стандарти.Със осигуряването на нормални условия ,лекарят  ще е в кондиция , няма да е  преуморен и няма да бърза за важна процедура след мен. Съответно пациентът няма да се притеснява да пита каквото го интересува, за да не отнема от времето на пациента след него(лично аз този проблем го компенсирах със много четене във интернет пространството,а не трябва да е така). Мениджмънта и доброто управление,позволяват на доктора да е максимално полезен на пациентите си. Разбира се,по-изгодно за клиниката е да закупи по-добра апаратура, отколкото да инвестира в подобряване на  обстановката(стаите за предстой след пункция и трансфер са със лоши битови и санитарни условия) и да се увеличи спомагателния персонал(не е нормално една единствена сестра(прекрасен професионалист,разбира се) да води и следи документация,лекарства и същевременно да участва активно в процедурите).Физически е непосилно и се дава голям шанс за елементарни пропуски.Клиниката не е никак бедна и внедряването на добра организация на работата и управление на медицинските услуги не изисква големи суми  и най вече ще намали стреса за пациента и за обслужващия го екип...Всъщност темата се покрива с тази,аз си позволих да обобщя проблемите: Предложения за подобряване на работата в клиниките по стерилитет (ЦЪК)
*
« Отговор #23 -: Юли 24, 2008, 22:24:04 pm »
Абсолютно си права Баракуда. Чела съм другата тема и е много на място. Но май никой от никоя клиника не и е обърнал внимание. Аз когато пуснах темата я поставих най-напред в емоционални - защото исках да акцентирам върху ефекта от организацията в клиниките при мен на емоционално ниво. И именно затова дадох и примера с моята професия и държавната болница. За моя мозък това беше трудно да приеме: аз, която произвеждам изделия, които на никого не вредят ги проверяват от сто места, държавата ни задължава да отговарят на определени БДС, гаранция покриваме 1 година, съответно ниска заплата и отсреща - луксозна клиника, работи се с човека, а го няма изискването, стандарта. Трудно ми е да го приема.
« Отговор #24 -: Юли 28, 2008, 18:09:48 pm »
Аз също не мога да проумея това ,но такъв е живота! Това което не ни убива ни прави по-силни , А именно за това ние ще сбъднем мечтите си.Успех на всички.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #25 -: Юли 28, 2008, 19:26:32 pm »
Ами за съжеление и то голямо точно така стоят нещата.Наистина лекарите са претоварени то се вижда ,ама всеки от нас отива при тях като храни една голяма надежда .И като чуя няма да е този месец ,защото еди си кои изследвания не сме направили оставаш за другия .Прави са момичета за изгреждането на някакъв стандарт преди инвитро или инсеминация .Да се отметнат нещата едно по едно и тогава да стартира процедурата .По този начин и пациента ще си знае остава ми това и това да направя и действаме.И въпреки всичко ще бъдем упорити и ще успеем всички до една .Късмет никой да не отчайва.Няма място за отчание ще се преборим .
« Отговор #26 -: Август 20, 2008, 11:15:49 am »
Здравейте,
За първи път пиша във форума.Но искам да споделя ,че съм съгласна с повечето от коментарите по темата.
След 7 месеца лечение в реномирана клиника по стерилитет, никой не ни спомена за разширена спермограма .По наша самоинициатива я направихме и сега се оказа ,че имаме сериозен мъжки фактор.Същотото е положението и с другите изследвания -правим ги ,защотото четем по форумите ,медицинска литература,а не защотото лекуващия лекар ги назначва.
Не мога да отрека ,че българските лекари не се развиват ,но има какво още да се желаее.Според мен липсва контрол на целия репродуктивен процес,не само стандартизация.

« Отговор #27 -: Август 21, 2008, 10:11:44 am »
Здравейте!Да се включа и аз.Април месец -лапароскопия за перекъсване на тръбите.Май месец започнахме стимулация 5 дни преди цикъл с фостимон.Вечерта след първата инжекция адски болки.Сутринта ми беше зацаполо.Когато отидох на инжекция и попитах "нормално ли е след първата инжекция да ми дойде цикъла" акушерката се учуди.На досието ми е писано,че съм 3 ден от цикъла.Качи се при док.и като се върна каза,че продължаваме.На 4 ден след изследване на E2,LH  се оказа,че не реагирам добре на стимулацията и я прекратихме.Продължаваме юни месец на естествен цикъл.Всичко е добре,един фоликул,лигавица 9,пункция,трансфер на 3 ден и отрицателен тест.Обаждам се по тел.,ще правим имунологични изследвания.Отиваме на преглед,за изследване нищо не се споменава.Правим втори опит,който също е неуспешен. 
*
« Отговор #28 -: Август 21, 2008, 10:34:24 am »
rachi , нещо не ми става ясно. на стимулирания цикъл, кога точно започна ФСХ? 5 дни преди началото на цикъла ли? и в клиниката бяха объркали, че си 3-ти ден от цикъла???  8O с какво и кога започна блокажа?
« Отговор #29 -: Август 21, 2008, 11:41:59 am »
Да 5 дни преди цикъл.Започнаха с Фостимон.На прегледа са писали,че съм 3-ти ден от цикъла.Нямах блокаж. 
*
« Отговор #30 -: Август 21, 2008, 12:32:32 pm »
това вече минава всякакви граници. та нима ние сме длъжни постоянно да четем по форумите за да знаем кога, каво трябва да се направи. а какво става с клишето "спокойно, те лекарите си знаят работата"?
rachi , съжалявам за това, което ти се е наложило да преживееш!
незнам дали е правилно да се дава гласност в кои клиники се случват тези неща, но знам, че трябва да им се търси отговорност.
« Отговор #31 -: Август 21, 2008, 19:36:56 pm »
Няма думи много съжалявам за това което си преживяла прегръщам те силно!Аз мисля че трябва да споменаваме имената и клиниките в които сме получили такова отношение.Ние отиваме там, изпълнени с надежда и мечти това ни струва много пари и страдания
*
« Отговор #32 -: Август 21, 2008, 22:17:12 pm »
Цената на всеки опит е много висока и финансова и емоционална, затова не следва да се  премълчават грешките на лекарите. Естествено никой не е безгрешен и винаги ще има доволни и недоволни, но всеки сам след като прочете ще си реши на кой лекар да се довери. Много е неприятно когато заради натовареността в клиниката се правят пропуски и цената плащам ние. А клиниките стават все по натоварени.   
« Отговор #33 -: Август 21, 2008, 22:53:36 pm »
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!Дано на никоя от нас не се случват такива неща.
« Отговор #34 -: Август 22, 2008, 11:10:19 am »
Цената на всеки опит е много висока и финансова и емоционална, затова не следва да се  премълчават грешките на лекарите. Естествено никой не е безгрешен и винаги ще има доволни и недоволни, но всеки сам след като прочете ще си реши на кой лекар да се довери. Много е неприятно когато заради натовареността в клиниката се правят пропуски и цената плащам ние. А клиниките стават все по натоварени.  
Напълно съм съгласна,затова не трябва да се доверяваме сляпо на лекарите,колкото и да са добри, защото и те са хора и те грешат/при такава натовареност е съвсем нормално/.Аз съм на мнение , че всеки трябва да се интересува и осведомява за състоянието и процедурите си , и око нещо го притеснява директно да пита лекаря.
Все пак ако сам не си помогнеш и Бог няма да ти помогне.
За лекарите е адски уморително да приемат над 50 пациента на ден и съгласете при такава натовареност няма как да се задълбочат в проблема на всеки един , така както ни се иска.А има и разни"касапи"както ги нарича моя мъж , от които трябва да се бяга далеч. Аз също пападнах на такъв лекар в началото на моята "борба" и това остави завинаги белег върху психическото ми състояние.
И накрая БРАВО , че го има "Зачатие" за да можем да си помогаме.
*
« Отговор #35 -: Август 22, 2008, 17:14:09 pm »
точно за това трябва да има "правила и стандарти в инвитро процедурите", както е озаглавена и темата. това, че е натоварен един доктор не го оправдава за да прави груби грешки и да кара пациентите си на "конвейр". след като не може да поеме 50 пациентки, ще поеме 20 или 30. или да си оргазизира нещата със заместници и т.н. натоварен бил доктора и за това ми се провали процедурата, пропуснахме важни неща  :? ами като е натоварен отивам при следващия, който ще ми отдели нужното време, защото това е нашия опит, нашата надежда, нашето време, средства.
*
« Отговор #36 -: Август 22, 2008, 17:17:59 pm »
точно за това трябва да има "правила и стандарти в инвитро процедурите", както е озаглавена и темата. това, че е натоварен един доктор не го оправдава за да прави груби грешки и да кара пациентите си на "конвейр". след като не може да поеме 50 пациентки, ще поеме 20 или 30. или да си оргазизира нещата със заместници и т.н. натоварен бил доктора и за това ми се провали процедурата, пропуснахме важни неща  :? ами като е натоварен отивам при следващия, който ще ми отдели нужното време, защото това е нашия опит, нашата надежда, нашето време, средства.
:balk_47: :good_post:

*
« Отговор #37 -: Август 22, 2008, 20:32:55 pm »

Много си права. Само че добрите клиники не са толкова много.
 Аз през целия си втори опит поради видимо по голямото натоварване в клиниката, се срахувах нещо да не пропуснем и сравнявах с първия си опит. За съжаление не успяхме. А сегa се чудя накъде
« Отговор #38 -: Август 23, 2008, 16:43:18 pm »
Не съм имала за цел да оправдавам някого, просто това за съжаление е действителността на много места в момента
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #39 -: Септември 05, 2008, 09:26:13 am »
изчетох цялата тема -защото едва сега попадам в групата  за асистирани методи -досега  уж опитвахме по естествен път под лекарско наблюдение и фоликуметрия /клостил- прегнил/ ,но безрезултатно.
Вече  писах в темата за изследвания преди инвитро  ,че  на въпроса не е ли добре да направим имунологични  / генетини -отговора беше  засега няма смисъл-ако опита  е неуспешен тогава ?

Имам всички страхове    и  някакво гадно усещане ,че нещо се пропуска ,че някак си лекарят  не дооглежда нещата/дано не съм права ,но имам известни основания за това / ,а съм новак в тази област и незнам какво да го питам или на кое да обърна внимание .

« Последна редакция: Септември 05, 2008, 09:32:36 am от nimika »