0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отново за този годен пролактин
« -: Юли 13, 2008, 15:27:06 pm »
Здравейте, изчетох всичко за този пролактин. Аз съм с диагноза аденом на хипофизата - 5 мм. Имах много завишен пролактин - почти 16 пъти. Сега съм го смъкнала на 3 пъти над нормата. Ясно ми е, че ще продължавам с лекарствата, но въпросът ми е - когато пролактинът влезе в нормата, значи всичко вече е ОК???Така ли? А какво става с аденома тогава? Намалява ли? Всъщност аденомът лекува ли се с лекарствата или само пролактинът намалява????

Re: Отново за този годен пролактин
« Отговор #1 -: Юли 13, 2008, 15:55:14 pm »

Здравей, не се притеснявай  и аз имам аденом 4 мм.С овладяването на пролактина мисля че спира и растежа на аденома . Знам че достинекса влияе много добре върху намляването на аденома .Но на мен не ми го изписаха ,защото исках  бременност. Понякога от лекарствата пролактина влиза веднага в граници,но когато е по висок като в твоя случай , ще трябва да мине малко повече време . Доказано е , а и има много момичета ,които с няколко годишно приемане на лекарства са намалили доста размера на аденома , така че не се притеснявай !
« Отговор #2 -: Юли 13, 2008, 17:40:09 pm »
Здравей, притеснявам се, защото при мене има вече регистрирана бременност и въпреки това пролактинът ми е висок. Лекари мтеи казаха да намалявам бромокриптинът. Живот и здраве след като родя ще си направя пак ЯВР и тогава ще видим какво ще се прави. Аз се притеснявам от високия пролактин в момента. то по принцип по време на бременност също се вдига пролактинът, но моя въпреки това е доста висок. Притеснява ме и това аденомът да не би да нарастне много.....Оф, не знам вече.....

« Отговор #3 -: Юли 13, 2008, 18:14:32 pm »
Здравей, притеснявам се, защото при мене има вече регистрирана бременност и въпреки това пролактинът ми е висок. Лекари мтеи казаха да намалявам бромокриптинът. Живот и здраве след като родя ще си направя пак ЯВР и тогава ще видим какво ще се прави. Аз се притеснявам от високия пролактин в момента. то по принцип по време на бременност също се вдига пролактинът, но моя въпреки това е доста висок. Притеснява ме и това аденомът да не би да нарастне много.....Оф, не знам вече.....
Със сигурност ще нарасне и пролактина вероятно и аденома.Аз забременях с пролактин 280, а в третия месец ми беше над 1000.Но важното беше да се задържи бебето ,защото опасността от спонтанен аборт е много голяма .Сега пия по едно хапче на ден и се моля всичко да завърши благополучно , пък после ще мисля за аденома и пролактина .Желая ти на финала едно прекрасно бебче ,а всичко останалао ще се нареди от само себе си
« Отговор #4 -: Юли 13, 2008, 18:17:51 pm »
Какво пиеш? Аз пия Бромокриптин по 1 на ден и сигурно ще го спра към края на 7-8 месец. Ти в кой месец си? Умирам от притеснение, направо ще откача..... Дори и да нарасне много аденома, после пак може да се лекува нали???

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #5 -: Юли 14, 2008, 08:14:56 am »
Здравей,и на мен ми откриха аденом 2-3 мм. и ендокриноложката ми каза,че с Достинекс ще се стопи,но аз все още не съм бременна,също ми каза при бременност веднага да й се обадяа да намали дозата драстично,която преди да направя ЯМР и да се открие аденома беше 1 хапче 2 пъти седмично,тоест по половинка,а сега ми е 1 и половина на седмица.На контрола за Пролактина съм в средата на Август,но моя не беше чак толкова завишен като при вас,на първо изсл.беше двойно ,след мес.и половина на Достинекс по 1 хапче беше паднал и беше малко под горна граница,но пак висок,сега се надявам да е в норма но.........Желая и на двете ви лека и безпроблемна бременност и сладки бебчета/как искам и аз да съм във вашата редица/ УСПЕХ.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #6 -: Юли 14, 2008, 11:52:35 am »

И аз пия по един парлодел на ден , мисля че той се пие до 7-8 месец.Другата седмица влизам в 5 месец.Сега не мисли за аденома .Важното е да избутаме докрай и да родим по един здрав бебок .След това си мисля за достинекс и ще мислим с ендокринолога какво да правим .
Марина,от все сърце ти желая скоро и ти да се похвалиш с две чертички
« Отговор #7 -: Юли 14, 2008, 12:32:44 pm »
урно е нормално. Марина, и аз ще стискам палци за тебе! Дано скоро да се похвалиш....
Аз пък така съм се притеснила за този аденом и този пролактин, че.... съм кълбо от нерви.Сигурное нормално.....Но дали после всичко ще се оправи???? страф ме е да не се стигне до операция.... А в момента този висок пролактин може ли да окаже някакво влияние на бременността? Знам, че в първите месеци може да предизвика спонтанен аборт, а по-нататък....в по-нататъшните месеци?

« Отговор #8 -: Юли 14, 2008, 13:58:30 pm »

Деси в кой месец си сега , ходиш ли при някой ендокринолог и какво ти казва той?Доц Орбецова ,която ме лекува смята че май -опасно е до края на 3 месец .След това се вдига знам че може да стигне до 10000 пролактина , но мисля че за бебето няма страшно.Важно е да се пият лекарства .
« Отговор #9 -: Юли 14, 2008, 19:20:05 pm »
Здравей, ами аз сега съм в 6 месец. Спрях да ходя при Мечкаров и сега ходя при д-р Нончев. ходих и се консултирах и с доц. Орбецова. Мнението на Нончев и Орбецова съвпада по всички параграфи. Различава се само по това, че Орбецова каза да пия по половин табл. на ден Бромокриптин, а нончев ми каза да пия по цяла. Тяхното мнение е като родя да си направя изследване на пролактина, да си направя ЯМР и тогава ще го мислим.Най-вероятно няма да мога да кърмя и ще започна да пия отново лекарства. Страх ме е от операция. Но не мога да го мисля до тогава. Още 4 месеца. В момента пролактинът ми е 74 при горна граница 24. Нончев ми обясни, че следкато пролактинът влезе в норма чак тогава аденомът започва да се лекува. А моя пролактин повече от година не е влизал в нормата.Знам, че до като родя ще се увеличи и пролактинът и аденомът. Аденомът ми беше 5 мм. Колко може да се увеличи? Знам, че след 10 мм вече е макроаденом.

« Отговор #10 -: Юли 14, 2008, 19:28:34 pm »
Здравей, ами аз сега съм в 6 месец. Спрях да ходя при Мечкаров и сега ходя при д-р Нончев. ходих и се консултирах и с доц. Орбецова. Мнението на Нончев и Орбецова съвпада по всички параграфи. Различава се само по това, че Орбецова каза да пия по половин табл. на ден Бромокриптин, а нончев ми каза да пия по цяла. Тяхното мнение е като родя да си направя изследване на пролактина, да си направя ЯМР и тогава ще го мислим.Най-вероятно няма да мога да кърмя и ще започна да пия отново лекарства. Страх ме е от операция. Но не мога да го мисля до тогава. Още 4 месеца. В момента пролактинът ми е 74 при горна граница 24. Нончев ми обясни, че следкато пролактинът влезе в норма чак тогава аденомът започва да се лекува. А моя пролактин повече от година не е влизал в нормата.Знам, че до като родя ще се увеличи и пролактинът и аденомът. Аденомът ми беше 5 мм. Колко може да се увеличи? Знам, че след 10 мм вече е макроаденом.
Не се притеснявай Деси , гинеколога ми казва че нивото на пролактина и размера на аденома не са зависими тоест пролактина по време на бременност може да се вдигне  , но аденома може да не нарасне или да се увеличи с един два мм.Аз имах съвсем леко завишен пролактин 626 при горна граница 576 и аденома ми е 4 мм.Ти казваш че ти е доста над нормата пролактина и имаш 5 мм аденом. Аз забременях с 280 пролактин, а преди месец вече ми беше 1000 .Но сега не мисля за аденомски .Моля се всичко да е наред с бебчо .И аз знам че няма да кърмим , а ще почнем веднага с хапчетата .Да те питам боли ли те главата -аз от няколко седмици имам нечовешко главоболие , а и още не съм спряла да повръщам -чудя се дали това няма връзка с аденома и пролактина  8O
« Отговор #11 -: Юли 14, 2008, 19:38:41 pm »
Ами.......аз да ти кажа на мене това ми е втора бременност. Сега си давам сметка колко лека беше първата ми бременност. Не знам дали е от бременността, от аденома или от нещо длуго, но тази бременност ми е доста тежка - още от самото начало повръщам. вече съм в 6 месец и продължава да ми се гади и си повръщам от време на време. Имах и доста силно главоболие. не се шашкай, сигурно е нормално. Това са бели кахъри. Важното е да дойдат бебоците живи и здрави.Не може да не оказва влияние този аденом или пролактина. Твоя гинеколог нищо ли не казва????

« Отговор #12 -: Юли 14, 2008, 19:52:45 pm »
Ами.......аз да ти кажа на мене това ми е втора бременност. Сега си давам сметка колко лека беше първата ми бременност. Не знам дали е от бременността, от аденома или от нещо длуго, но тази бременност ми е доста тежка - още от самото начало повръщам. вече съм в 6 месец и продължава да ми се гади и си повръщам от време на време. Имах и доста силно главоболие. не се шашкай, сигурно е нормално. Това са бели кахъри. Важното е да дойдат бебоците живи и здрави.Не може да не оказва влияние този аденом или пролактина. Твоя гинеколог нищо ли не казва????

Ами гинкото оставя тези неща на ендокринолога.Аз също карам много тежка бременност-два пъти прокърявах ,като втория път бях с отлепена плацента в болница. Общо взето докторите казват само да лежа и това правя.Но главоболието и повръщането го отдавам на високия вече пролактин .Чувствах се така преди да намерим аденома-постоянно ми се повръщаше и гадеше.А сега в комбинация с бремнността е кошмар.Но си заслужава -а и лесно мама не се става
« Отговор #13 -: Юли 14, 2008, 21:13:19 pm »
Да, ще го изтърпим!!! Аз нямах такива симптоми преди да забременея. Цикълът ми спря, взе да ми тече кърма и напълнях много, много и подпухнах. Така ми откриха аденома. Явно при всеки е различно. Оф, искам всичко вече да свършва..... Казаха ли ти какво е бебето вече? Кога ти е терминът?

« Отговор #14 -: Юли 14, 2008, 21:17:50 pm »

Термина ми е на 25.12-не можахме да го видим миналия път , в четвъртък сме пак на лекар надявам се да се покаже.Аз също много бях напълняла и цикъла ми стана нередовен-ту идваше, ту не.Н основно ме мъчеше зверско главоболие .Твоя бебок знае ли се какъв ще е
« Отговор #15 -: Юли 14, 2008, 21:45:30 pm »
Май пак ще е мома. Докторът така каза и уж беше сигурен. Но последния път пък нищо не видя. Ние си имаме 1 дъщеричка на 5 годни. Все ми е едно какво ще е бебето. Само да дойде по живо по здраво! Първият път имах "майчино чувство", че ще е момче. Ама..... Сега пак имам същото чувство. Но сега поне имам основания да си мисля така, защото като сравнявам бременностите... сега е точно обратното. Стискам ти палци за Коледа да получите най-големия подарък на живота си!!!! Имай търпение!!!

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #16 -: Юли 15, 2008, 08:46:58 am »
Момичета я гледайте от към бялата страна на нещата,мислете за бебетата,а не за болести,я не дърпайте дявола за опашката.Деси,горе главата ще ставаш мама,на аденома майната му сега,мисли го като родиш,сега го остави на спокойствие,имаш си за какво да мислиш.УСПЕХ момичета,радвам се за вас и желая и на двете ви прекрасни бебечета,а докато се появят на бял свят без болежки,моля.Нека всичко да има щастлив край,от сърце ви го пожелавам.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #17 -: Юли 15, 2008, 09:05:27 am »
Благодаря ти много за окуражителните думи! стискам ти палци и на теб! Скоро да се похвалиш, ей!!!! УСПЕХ!!!!!

« Отговор #18 -: Юли 15, 2008, 17:25:09 pm »
Благодаря ти много за окуражителните думи! стискам ти палци и на теб! Скоро да се похвалиш, ей!!!! УСПЕХ!!!!!
:goodluck: