0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
депресиран мъж.
« -: Юли 11, 2008, 10:58:41 am »
Здравейте!
Искам да ви помоля за съвет.Не знам как да се справя с мъжа ми и как да му помогна, толкова отчаян и същевременно напрегнат скоро не го бях виждала и не знам какво да направя.И преди е бил изнервен, но след лошия SDI тест направо не се понася.На моменти само мълчи и мисли.В повечето непрекъснато крещи като луд, все аз съм му виновна, каквото и да направя, все съм крива и не съм успяла да угодя.

И вчера ми каза, че по-лошо от това не може да му се случи, вече не вижда смисъл в нищо, не иска да прави каквото и да било, и защо да бъде добър и разбран, като само лоши неща му се случват.
През последната една година много му се събра наистина, но се държеше уж, рядко е показвал слабост, но в последно време не се издържа.Иска ми се да го разбера във всеки един момент, но не ми издържат нервите, и на мен не ми е лесно.А ми е толкова жал за това, което преживява.

Как да му помогна.Има ли къде да го изпратя на психолог ли, не знам, с някой да поговори.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: депресиран мъж.
« Отговор #1 -: Юли 11, 2008, 11:34:46 am »
Когато дойдат лоши новини , нормално е да започнеш да се самосъжаляваш , да станеш агресивен (обикновено към най-близките :(), да се затвориш или да търсиш утеха.
Товарът ,  понякога е огромен и ти "треперят коленете".
Естествено ,че това НЕ е най-лошото , което може да му се случи... :D
Пък и какво да каже моя мъж , чийто SDI тест е по-лош и от вашия?
А сигурно има по -лоши , и по-лоши...
Остави го като начало да си пострада , наблюдавай го и прецени кога ще е готов за разговор на тази тема , припомни му ваши щастливи моменти , идете на почивка , разходете се в гората , припомни му , че е здрав и има теб ,близките , приятелите и че всичко ще бъде наред.
Имай търпение!
Заедно ще се справите!
*
« Отговор #2 -: Юли 11, 2008, 11:46:36 am »
... не иска да прави каквото и да било ...

Защо не прекратите процедурите за известно време - докато и двамата отпочинете и се съвземете ...
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #3 -: Юли 11, 2008, 11:51:30 am »
Ами ние и без това нищо не правим, трябва да пие само нещо да подобри SDI теста, не сме решили още какво.
Но пък сме взели лекарствата от ЗК през март, трябва и с това да се съобразим.Все пак има време, въпроса е сега да се успокои, а в работата не му е хубаво, почти никъде не ходим, все пестим, и някакво ежедневие скучно, а отгоре на това и лоши резултати, наистина ни трябва почивка.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #4 -: Юли 11, 2008, 12:04:54 pm »
Положението е сложно.. А и имам чувството, че мъжете по презумпция понасят подобни нивини по-зле от нас, жените. И ние минахме по същия път. Дори не съм сигурна, че нещата са се оправили, но сега сме май в някаква друга фаза- необяснима вяра, че нещата ще се оправят едва ли не от самосебе си..  :? И аз съм на мнение, че е най-добре при подобни ситуации обстановката рязко да се смени. Ако нямате възможност да отделите парички за почивка на море примерно, то поне отидете при роднини или приятели за някой и друг ден. Просто да се откъснете от всичко, което ви напомня за тези резултати. Може би по-големите компании биха ви подействали добре, знам ли.. И разбира се, прецени като го наблюдаваш кога е узрял за профе3сионална консултация. Може да му помогне. Дано скоро успее да си "стъпи на краката".

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #5 -: Юли 11, 2008, 16:12:23 pm »
Здравей silvanchence,
в тежко положение си изпаднала.
  Присъединявам се към другите момичета, които те съветват да промените малко обстановката, сивото ежедневие много подтиска нещата, отидете на среща с приятели, често пъти, когато поговориш с някой друг за проблемите си и някак ти изглеждат по-решими. Щом сте взели лекарства, за да се подобри състоянието на мъжа ти, значи то ще се подобри, вече правите нещо по въпроса. Починете си малко от мисълта за бебе, отпуснете му малко края, ако няма финанси за море-един уикенд някъде на село, ако имате такова, или при приятели извън града, ако има такива, или просто уикенд някъде извън града, който няма да ви натовари много финансово-за да промените обстановката, да се отърсите от мислите и проблемите, макар и за малко. Лошо е когато единия от двамта е в тежко състояние, а другия се чуства безсилен да помогне, но според мен сега най-много имате нужда да бъдете един до друг, и колкото той беснее, толкова ти се опитай да си максимално спокойна и в подкрепа на него. Това последното го казвам от личен опит, но при мен беше обратнто-обикновено аз изпадам в нещо като депресия, а мъжа ми е до мен и безрезервно ме подкрепя. Винаги е било така, нещо за което съм му безкрайно благодарна.
При нас-аз имах проблем с кисти на яйчиниците и така се бях панирала по едно време, че никога няма да имаме дете, но той винаги е вярвал, че ще стане, никога не ме е засегнал или упрекнал по този въпрос, беше готов да прави всички нужни изследвания за мъжете, само и само да ми докаже едва ли не, че проблема не е в мен. Абе злато си е той.
Мисълта ми беше, че неговата подкрепа ми е давала сили да не се изпусна и аз да се депресирам, не че понякога не съм изпадала в кризи, но те отминават, като лятна буря.
Стискам ти палци, скоро нещата да се нормализират и да решите проблемите си.
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #6 -: Юли 11, 2008, 17:18:02 pm »
Аз няма да те съветвам какво да правиш, защото не познавам съпруга ти, а и момичетата са ти дали хубави идеи. Ще споделя своя опит. Преди да се запознаем с моето момче аз имах големи проблемии, и се съмнявах че някога ще имам деца. Той искаше да се съберем, аз бях малко предубедена и се опитах да го отблъсна с този довод, че не е нужно той да страда заради мен. Той настояваше и аз най-накрая склоних (за което не съжалявам нито за миг). Сега се оказа, че говорим основно за мъжки фактор. Той се отчая след спермограмата. Направо му се плачеше. Аз го убедих, че това не е най-страшното, че има годни сперматозоиди, които стават за инвитро. Все пак има мъже които си нямат нито един. Обясних му, че е по-добре да минем към процедура, от колкото да загубим няколко години. Непрекъснато му повтарях, че го обичам и ще ми трябва неговата подкрепа за да се справя от тук нататък. Той се поуспокои малко. Когато видя последните 2 пъти в клиниката колко много мъже има, че са на неговите години, и накрая срещна свой познат съвсем се успокои. Сега е убеден, че ще успеем.
Съжалявам за дългия пост. Пожелавам ви успех. В крайна сметка важен е резултата от борбата и дано е положителен за всички.