Fresh, аз доста си говоря с моя лекар. тои обича да говори, а и моят застраховател му плаща на час.
Тои твърди, че ако се прави статистика за получена бременност на 1 ембрион, нестимулираните фоликули са с по голяма успеваемост. (не съм видяла официална статистика) процедурата инвитро, икси е повече от рутинна. Цената е такава, че повечето семеиства могат да си я позволят. Държавно застархованите плащат 50% на три опита, а частно застрахованите имат три безплатни опита. А освен това лекарствата са скъпи, не самата процедура. Дори за 1 фоликулче няма да има упоика при ваденето му. Друго, редуцирането е забранено. Какви са рисковете незнам. Чувала съм, че ако се прави професионално, нямало рискове, но не съм сигурна. Стандартно се връщат 1-2 ембриона, възможно е да ти върнат 3. но затова подписваш специална декларация, че си запознат с рисковете (ако се имплантират и трите) и ги поемаш. Повечето двоики искат само 1 ембрион. Освен това, тук ембрионът е с права. Ако искаш само 1 да ти върнат, другите ги унищожават преди да се оплодят, ако не сте съгласни да се замразят. За какво да ги произвеждаш. Трето, лекарите се страхуват, това е мое мнение, да не навредят на здравето на пациента. Не прибързват и са доста предпазливи. Това са мои наблюдения върху лекарите, които ние сме посетили, може ситуацията да е съвсем различна, а аз да съм с грешно впечатление. Страхуват се от хиперстимулация като дявол от тамян. Моят лекар твърди, че това е единственият риск при стимулирането с ФСХ-продукти. Странични ефекти няма (пак според него).
Не че ти отговорих на въпроса, но и не мога, защото е различно и не може да се сравни. И въпреки всичките ограничения, имат успеваемост над 30%, как го постигат незнам. Трябва да е само със спокоиствие и здрава храна!