0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кървене извън М
« Отговор #20 -: Февруари 10, 2006, 19:48:43 pm »
Здравей Али,
Аз също съм с кървене, което започва към 16 ден от цикала. При мен е в резултат на полип и ендометриални огнища в канала.
Кървене извън М
« Отговор #21 -: Февруари 11, 2006, 10:48:52 am »
Моето кървене беше така около овулация, ходих на лекар, установи раничка. СТранното беше, че кървенето не беше контактно/при секс/ ами просто ей така.
След 2 хистологии гориха раничката с лазер и сега няма нито кървене, нито зацапване.
*

neva

Кървене извън М
« Отговор #22 -: Февруари 12, 2006, 14:12:07 pm »
Здравейте момичета!
Аз имам такъв проблем отблизо 1г-около 17-20 ден започва едно зацапване което е по слабо от кървене но по силно от зацапване и продължава до самата М. когато се появява същинското кървене.Правила съм почти всички изследвания за хормони-в норма са.Преди 3 месеца един лекар забеляза на УЗИ нещо като полип ,но каза че само ще го наблюдаваме да не се притеснявам.После друг лекар въобще не го забеляза.Каза ми че това напълно може да се потвърди само чрез хистероскопия,но аз реших да  я отложа засега.Преди 3 дни правихме инсе и сега съм очакване дали отново ще процапа!Тайно се надявам да пропусне  :oops:
*
Кървене извън М
« Отговор #23 -: Февруари 12, 2006, 15:12:13 pm »
Нева,  и при мен се появяваше такова извънцилкично зацапване. Няколко лекаря казаха, че не е нормално, ноникой от тях не видя полипа. Когато накрая той "лъсна" на цветната снимка, направих хистероскопия и го махнаха. Ако има и най-малко съмнение за полип, не отлагай хистероскопията, тя е доста лека процедура, но полипа, може да е сериозна пречка за успешна инсеминация.

*

neva

Кървене извън М
« Отговор #24 -: Февруари 12, 2006, 15:22:50 pm »
Габи,  при мен на цветната снимка полип не се видя.Вторият лекар усърдно се взираше за да го види като находка на вагинален уз,  но не го видя и предпочетохме да направим инсе ,защото каза че хормоните са ми били в норма и няма основание засега  да мислим за полипа освен зацапването разбира се. Най -вероятно няма да пренебрегвам хистероскопията ,но все се надявам да я прескоча.
*
Кървене извън М
« Отговор #25 -: Февруари 12, 2006, 15:57:45 pm »
Нева, от все сърце ти пожелавам след няколко дни  :bfp:

*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #26 -: Февруари 13, 2006, 11:34:59 am »
Момичета, преди година и нещо ме оперираха от извънматочна. От тогава цикъла ми се скъси - беше 28-29, а след операцията стана 26-27 дена. Но това, което ме притеснява е, че почти всеки месец, преди лелката да дойде имам зацапване. А преди нямах. Понякога е само 1 ден, друг път е 3-4 дена. Но този месец се появи много по-рано. Вместо на 24-25 ден от цикъла /т.е. 2-3 дни преди М./ ми се появи на 21-вия ден от цикъла /т.е. около 5-6 дена преди М./
Започвам да се притеснявам и да се чудя на какво се дължи, да не говорим, че всеки път изтръпвам като видя такова зацапване....
Разликата е, че когато беше зацапване от извънматочната беше кафеникаво - тъмно, а сега е бледо и розово.
Какви изследвания би трябвало да направя?
Моля ви помогнете ми.
Кървене извън М
« Отговор #27 -: Февруари 13, 2006, 11:55:07 am »
Tonita,
Извинявай за въпроса, сигурно ще ти е неприятно, но може ли да ми обясниш по-подробно за извънматочната бременност, какви бяха симптомите, тестовете за бременност положителни ли бяха и какво точно ти беше зацапването? Че аз от една седмица съм се шашнала, нещо ненормално става с цикъла ми, даже бях пуснала тема за това.
Благодаря ти предварително!
*
Кървене извън М
« Отговор #28 -: Февруари 13, 2006, 12:05:29 pm »
Tonita, розово зацапване понякога се появява ако имаш раничка на шийката на матката. Не се притеснявай излишно, а отиди на гинекологичен преглед, евентуално може да ти направят микробиологично изследване. Ако има проблем ще ти назначат адекватно лечение.
*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #29 -: Февруари 13, 2006, 12:10:07 pm »
Ами симптомите могат да са различни, но при мен бяха такива, че ми закъсня няколко дена и след това започна нещо като цикъл - поислих си, че от времето нещо ми се е объркало /и през ум не ми минаваше, че може да съм бременна/. Зацапването беше доста силно -  като течение и ръждиво-кафяво - на 4-ия ден получих болки, отидох в спешното на МД и там след кръвен тест се установи високо ЧХГ, след това на УЗИ - липсващ сак в матката. Всичко това заедно със симптомите - болки и ръждиво течение, бе прието за съмнение за извънматочна. Веднага ме оперираха, тъй-като болките доста се засилиха. За щастие са ми спасили тръбата.
Не бях правила домашен тест за бременност, тъй-като смятах, че е изключено да съм бременна.
Не съм чела темата ти, но не мисля, че трябва предварително да се тревожиш.
*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2006, 12:11:51 pm »
Благодаря за съвета Панда
*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #31 -: Февруари 13, 2006, 12:17:36 pm »
Свети, прочетох темата ти.
Както ти казах - излишно е да се тревожиш и не бързай сама да си поставяш диагнози.
Все пак симптомите на извънматочна са доста различни - а понякога дори и няма такива.
Все пак за твое успокоение и сигурност си направи кръвен тест за бременност.
Кървене извън М
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2006, 12:34:16 pm »
Благодаря за съвета! Днес смятам да си запиша час и при моята докторка! А, малко ми е неудобно да питам, но до до сега не съм си правила! Във всяка лаборатория ли правят такъв тест и трябва ли да отидеш с лекарско предписание, или може и така?
И още един въпрос имам, какви точно ти бяха болките?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кървене извън М
« Отговор #33 -: Февруари 13, 2006, 12:37:57 pm »
Във всяка лаборатория правят. Отиваш и казваш, че искаш кръвен тест за бременност. Не ти трябва нищо. Струва около 16-17 лв.
*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #34 -: Февруари 13, 2006, 12:39:10 pm »
Ами мисля, че почти във всяка лаборатория го правят - като попиташ в самата лаборатория ще ти кажат. Дали е с направление - незнам, защото аз го правих в събота - и нали разбираш, че нямаше време за направления и т.н., но ти попитай личната, тя ще ти каже. А иначе можеш да отидеш и да си го направиш без направление когато си поискаш. На мен тогава ми взеха 15 лв. и беше готов за час и половина някъде. Не помня как се казваше лабораторията, но беше пряка на Витошка, срещу НДК-то някъде
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Кървене извън М
« Отговор #35 -: Февруари 13, 2006, 12:40:24 pm »
Не се поема от касата.
*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #36 -: Февруари 13, 2006, 12:42:06 pm »
Забравих за болките - почнаха като при нормален М. - вечерта - беше петък, след което - цяла нощ не спах от болки, т.е. болката страшно се засили и стана нетърпима - на другия ден ме оперираха... :(
Беше по-ясно изразена от едната страна - лявата, където е била и извънматочната.
*
Кървене извън М
« Отговор #37 -: Февруари 13, 2006, 13:02:25 pm »
http://www.cibalab.com е 19,40лв. Хубавото е, че си получаваш резултатите по интернет, лошото е, че ти изсипват число, което на мен лично не ми говореше нищо!  :D
Кървене извън М
« Отговор #38 -: Февруари 13, 2006, 13:05:05 pm »
Цитат на: Tonita
Не помня как се казваше лабораторията, но беше пряка на Витошка, срещу НДК-то някъде

Кандиларов, ул. Бузлуджа 64 ;)
*

Tonita

Кървене извън М
« Отговор #39 -: Февруари 13, 2006, 13:09:06 pm »
Мерси малко зайче. Точно там беше. Помня улицата, но така и не погледнах как се казва лабораторията /то тогава ми беше все едно/.
Бяха много мили и ме успокоиха, като казаха, че съм в добри ръце, като видяха бележката, с която отидох, написана от д-ра, който ме оперира след това и ми спаси и тръбата.