Личното ми мнение е, че идеята е неприемлива. Първо, да се събират пари за деца и за друго (без значение какво) са две съвсем различни неща. Второ, много сериозният ми опит в набиране на средства за обществени каузи ме убеждава, че да се разчита на масова благотворителност у нас означава непознаване на обществените нагласи. Трето, подобни кампании набират реално смешно малко средства от смс-и, като от набраните средства трябва да се извадят изразходваните за оповестяване, а там където се събират сериозни суми, те идват от големи организации - примерно от мобилния оператор на кампанията. Четвърто, облагането с данък на смс-а противоречи на чувството ми за справедливост. И накрая, колко от примерно 7-те хиляди посетители на сайта не се съгласяват дори формално да изразят подкрепа, камо ли да искаме нещо по-сериозно.
Помня, че няколко пъти ни е предлагана подобна кампания и сме отказвали. Разбира се, ако сдружението реши обратното и организира такава инициатива, ще я подкрепя изцяло и безрезервно.