0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

положителен ову тест ???
« -: Юли 05, 2008, 11:32:06 am »
Здравейте,
потърсих из форума и тъй като не намерих отговор на въпроса си реших да ви го задам.
Положителен тест за овулация /чертите бяха еднакво интензивни/означава ли,че съм отделила годна за оплождане яйцеклетка или не е сигурно?
Вероятно въпроса не е от най-умните,за което се извинявам предварително.
Въпреки всичко се надявам някой да ми отговори.
Желая ви щастие!
*
Re: положителен ову тест ???
« Отговор #1 -: Юли 05, 2008, 11:35:40 am »
Щом са били еднакво наситени чертичките значи теста е положителен!
Овулацията настъпва в следващите 24ч.
В някои тестове даже пише и до 48ч.
*
« Отговор #2 -: Юли 05, 2008, 11:41:43 am »
Наличието на О. не е гаранция че има качествена яйцеклетка.
« Отговор #3 -: Юли 05, 2008, 11:47:16 am »
Теста за овулация и по-точно положителния такъв показва определени нива на хормона,подпомагащ овулацията ЛХ.За съжаление е възможно да има и някой проблеми при хормоните и въпреки достатъчно високия ЛХ ,да няма овулация.При мен този месец имах + ову тест,но също така и 3 задържани фоликула,и най-вероятно съм нямала овулация.
Ти имаш ли някакви установени проблеми до сега и на преглед ходила ли си?
А иначе ,ако всичко ти е наред,след + тест от 12 до 48 часа следва и самата овулация и трябва да се наблегне на бебеправене!!!! :DУспех!
*
« Отговор #4 -: Юли 05, 2008, 12:23:46 pm »
Теста за овулация и по-точно положителния такъв показва определени нива на хормона,подпомагащ овулацията ЛХ.За съжаление е възможно да има и някой проблеми при хормоните и въпреки достатъчно високия ЛХ ,да няма овулация.При мен този месец имах + ову тест,но също така и 3 задържани фоликула,и най-вероятно съм нямала овулация.
А иначе ,ако всичко ти е наред,след + тест от 12 до 48 часа следва и самата овулация и трябва да се наблегне на бебеправене!!!! :DУспех!
:good_post:

« Отговор #5 -: Юли 05, 2008, 12:59:27 pm »
Не съм правила изследвания.Имам едно дете на 8 години и това е третия месец от опитите ни за второ.В продължение на 5 години имах спирала,иначе не съм боледувала,не съм имала някакви възпаления,направилни кръвотечения или нещо подобно.Мислиш ли ,че трябва да направим изследвания или е още рано?
Благодаря за отговора.
Успех и на теб.
« Отговор #6 -: Юли 05, 2008, 13:01:16 pm »
Всъщност благодаря на всички,които обърнаха или ще обърнат внимание на моя въпрос.
Успех на всички ни!!!
*
« Отговор #7 -: Юли 05, 2008, 14:17:11 pm »
Цитат
Мислиш ли ,че трябва да направим изследвания или е още рано?

Спокойно може да изчакаш още няколко месеца с изследванията!
« Отговор #8 -: Юли 05, 2008, 15:23:10 pm »
И според мен изчакай още няколко месеца ,и тогава посети лекар.
« Отговор #9 -: Юли 05, 2008, 16:20:21 pm »
Според мен в такъв случай наистина не е нужно да правиш изследвания още,дори нещо повече.
Изобщо не мисли на тая тема,ако можеш.Прови си тестове за овулация,правете повече опити в дните около положителния тест,а и по принцип :wink:и съвсем скоро резултата ще е на лице.Не се психясвай на тая тема.
Според мен всичко е ок!
Успех в най-скоро време!!!!!!!!!!!
« Отговор #10 -: Юли 07, 2008, 08:46:48 am »
Благодаря ви момичета,поуспокоихте ме.
Надявам се да мога да ви се похваля скоро.
Успех на всички
.
« Отговор #11 -: Юли 07, 2008, 16:51:19 pm »
Здравейте!От няколко месеца правим опити за забременяване, но уви неуспешно.Миналия месец правих тест за ОВУ и се появиха две еднакво интензивни лентички, а на следващия ден лентичката беше само една.Някой може ли да ми каже какво значи това, защото в упътването е записано че при при две еднакви ленти ОВУ ще настъпи в рамките на 24 или 48 ч.Значи ли това, че при мен не е имало овулация?
*
« Отговор #12 -: Юли 07, 2008, 16:59:47 pm »
Здравейте!От няколко месеца правим опити за забременяване, но уви неуспешно.Миналия месец правих тест за ОВУ и се появиха две еднакво интензивни лентички, а на следващия ден лентичката беше само една.Някой може ли да ми каже какво значи това, защото в упътването е записано че при при две еднакви ленти ОВУ ще настъпи в рамките на 24 или 48 ч.Значи ли това, че при мен не е имало овулация?
Ти сама го казваш-при 2 еднакви чертички,овулацията настъпва до 48ч.
Не е необходимо да имаш няколко положителни теста!

« Отговор #13 -: Юли 07, 2008, 17:06:55 pm »
Здравей,
от това което аз четох на моите тестове,е че овулацията може да настъпи и до 12 часа.Освен това възможно е пика в покачването на хормона да е започнал да кажем  12-14 часа преди да си направиш теста и да си го хванала към края и така да излиза,че до времето на следващия ти тест овулацията вече да е приключила.Четох,че някои момичета правят тест два пъти на ден в деня,в който предполагат,че такта може да е положителен ,за да са сигурни ,че не са изпуснали момента.
Не се притеснявай излишно и ти като мен :-))))
Желая ти успех.
« Отговор #14 -: Юли 07, 2008, 17:11:29 pm »
възможно ли е при 30 -35 дневен цикъл овулациятя да е между 12 е 14 ден
« Отговор #15 -: Юли 08, 2008, 08:27:19 am »
Виждам ,че имаш две черти на ову тест,защо се притесняваш?
Явно,че при теб е така.
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #16 -: Юли 08, 2008, 08:50:22 am »
Според мен ако ову ти е на 14-ти-15-ти ден( като сега евентуално) този месец цикълът ти няма да е 30-35 дни.
Всичко зависи от деня на овулацията. И аз по принцип съм с 30 дневен цикъл, но този месец ову ми беше на 22-ри ден и съответно цикълът ми беше 35 дни.
Успех и поработете тези дни хубаво :wink: :bed:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
« Отговор #17 -: Юли 08, 2008, 11:40:29 am »
Виждам ,че имаш две черти на ову тест,защо се притесняваш?
Явно,че при теб е така.

притеснявам се защото мие странно
въпреки че мъжът ми снощи като разбра че съм в овулация и ми обърна гръб като си легна
явно иска дете но не от мен
както и да е
вече нямам надежда че ще имам дете и излизам от форума
*
« Отговор #18 -: Юли 08, 2008, 11:45:25 am »
Цитат
въпреки че мъжът ми снощи като разбра че съм в овулация и ми обърна гръб като си легна

Друг път не му обяснявай!
Цитат
вече нямам надежда че ще имам дете и излизам от форума
Ще имаш -надежда винаги има!
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #19 -: Юли 08, 2008, 11:51:11 am »
И аз подкрепям Мпия - друг път не му казвай - може би просто той като всички мъже не иска да е като по график. Всички са така - не го обвинявай, че не иска дете.
Пък и все пак ову не ти е вчера, а ще ти е днес или утре, така че хубаво си го излъгала :wink:
Днес и утре го сгащи, пък той нека да си мисли, че е минала ову
. :wink: :bighug:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза