0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

защо не забременявам след аборт
« -: Юли 04, 2008, 00:00:24 am »
здравейте, сладурани, от много време ви чета и все не се осмелявам да пиша. На 33 съм и в началото на годината имах кюртаж поради липса на сърдечен ритъм на плода в 8 седмица. Докторът ми каза, изчакай 2 цикъла, после започнете отново опитите. Цикълът ми се нормализира веднага,според тестовете за овулация, нямах проблем с овулацията, продължавахме с опитите, и до сега нищо.  Не приемем никакви лекарства, казаха ми да пия само фолиева киселина. И все чета из форумите, че почти всички забременяват почти веднага след аборт, даже било по лесно, а при мен се оказва трудно. Моля ви, кажете ми, има ли такива случаи като мен, кажете ми какви изследвания правите, каква е диагнозата и какво е лечението. много ви благодаря.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: защо не забременявам след аборт
« Отговор #1 -: Юли 04, 2008, 00:28:12 am »
е, чак пък всички да забременяват почти веднага след аборт - няма такова нещо.

да, обновяването на лигавицата може и да има известен благотворен ефект, даже съм чувала, че някъде в Америка правели абразио преди инвитро процедура, но това не е азбучно правило и няма 100% гаранция.

чакай си кротко и търпеливо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2008, 12:45:20 pm »
чак пък кротко и търпеливо ...
това са 6 месеца от началото на годината, от които 2 без опит за забременяване, остават 4 (грубо). не че е фатално, но 4 месеца са време, което ако няма проблеми би трябвало да е станало забременяване. следиш ли овулацията?
« Последна редакция: Юли 04, 2008, 12:51:52 pm от viketo »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #3 -: Юли 04, 2008, 13:57:19 pm »
4 месеца са време, което ако няма проблеми би трябвало да е станало забременяване.

това абсолютно не е вярно. заради репродуцирането на такива легенди е пълно с нашашкани жени, които не са забременяли след първия месец опити.
при положение, че медицината приема за нормало да се постигне забременяване до 12 месеца при редовни опити, ти откъде извади тия 4 месеца?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Юли 04, 2008, 14:05:37 pm »
всъщност нямах намерение да разпространявам легенди и да шашкам жената. 4-те месеца ги извадих като сметнах грубо от кога прави опити за забременяване. извинявам се, ако съм подвела някого с грешна информация. въпрос на личен избор е кой как да постъпи ако се притеснява защо не забременява. доколкото имам спомен репликата - успокой се и ще стане е оплювана неведнъж във форума.
« Отговор #5 -: Юли 04, 2008, 15:52:22 pm »
Няма проблем, не съм шашната. Вики, точно това се чудя и аз, защото след 2 месеца изчакване, на практика 4 месеца, или почти 5 цикъла е достатъчно време, за да се забременее отново ако няма проблеми. Следя овулацията, използвам тестове и ми я засичат много точно, съвпада точно с описанията на цервикалната слуз. На ехограф всичко изглежда нормално, явно причините ще са вътрешни или при мъжа ми. Затова попитах дали има подобни случаи, какви са диагнозите и лечението. Все пак съм близо до 35 и е нормално да се безпокоя.
*
« Отговор #6 -: Юли 05, 2008, 12:26:03 pm »
Няма проблем, не съм шашната. Вики, точно това се чудя и аз, защото след 2 месеца изчакване, на практика 4 месеца, или почти 5 цикъла е достатъчно време, за да се забременее отново ако няма проблеми. Следя овулацията, използвам тестове и ми я засичат много точно, съвпада точно с описанията на цервикалната слуз. На ехограф всичко изглежда нормално, явно причините ще са вътрешни или при мъжа ми. Затова попитах дали има подобни случаи, какви са диагнозите и лечението. Все пак съм близо до 35 и е нормално да се безпокоя.

Jam e права-изчакай още малко и ако не стане търси причина.Успех!

« Отговор #7 -: Юли 22, 2008, 23:35:48 pm »
Аз все пак си направих изследване на хормоните през първите 3 дена. На прегледа след ехограф докторът ми постави диагноза поликистозни яйчници. Бях доста учудена, цикълът ми беше редовен, само последния път имах закъснение от 4 дена.Предписа ми кломид. Та чакам в момента да дойде червената лелка, пак закъснение, за да започна лечението....
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #8 -: Юли 23, 2008, 00:07:09 am »
ПКЯ не прави забременяването невъзможно. нали знаеш, че Кломид не може да се приема дълго време?

« Отговор #9 -: Юли 23, 2008, 00:16:56 am »
Докторът ми каза да пробвам 4 месеца, от 5 до 9 ден 2 хапчета на ден. Ако не действало щял да ми препоръча друг метод. Станното е, че преди месец бях на друг доктор, за да поискам направление за хормоните, та той не забеляза нищо на ехографа. Явно се появяват от време на време....При предишните цикли използвах тестове за овулация, само не знам как действат в случай на поликистозни яйчници..
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #10 -: Юли 23, 2008, 00:23:26 am »
Докторът ми каза да пробвам 4 месеца, от 5 до 9 ден 2 хапчета на ден. Ако не действало щял да ми препоръча друг метод. Станното е, че преди месец бях на друг доктор, за да поискам направление за хормоните, та той не забеляза нищо на ехографа. Явно се появяват от време на време....При предишните цикли използвах тестове за овулация, само не знам как действат в случай на поликистозни яйчници..

попаднала си на поредният идиот. не пий Кломида, а потърси друго мнение! за препоръчване - от специалист.

междувременно, прочети тази статия за Кломида (нарича се още Клостилбегит) и пак прецени дали да го пиеш.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=561&Itemid=17

а, и нещо друго - ПКЯ или имаш или нямаш - не се появяват от време на време...
Кломид не се пие повече от 3 месеца без прекъсване и се приема само под лекарски контрол - тоест, ходиш на ултразвукови прегледи няколко пъти в месеца, за да се види как и дали действат хапчетата на фоликулите ти. иначе си изгърмяваш сама яйчниците.
« Последна редакция: Юли 23, 2008, 00:25:16 am от jam »

« Отговор #11 -: Юли 23, 2008, 08:17:31 am »
Защо ти е изписал такава голяма доза от Клостилбегита - направо х2? Аз мисля, че би трябвало да се започне с по-малка - напр.х1/2 или х1. Ако наистина имаш ПКЯ, Кломида може да доведе до образуване на повече кисти
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #12 -: Юли 23, 2008, 13:53:30 pm »
jam е напълно права и подкрепям казаното от нея.
насочи се към специалист, установи диагнозите си ако въобще има такива, направи цветна симка и спермограма и чак тогава пий клостилбегит.
успех и късмет.
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #13 -: Юли 23, 2008, 16:33:23 pm »
 Клостилбегит не се препоръчва при СПКЯ. :nono:
« Отговор #14 -: Юли 23, 2008, 20:54:09 pm »
Може би трябваше да уточня в началото, че живея в Испания и че тук лекарството, което ми предписаха се казва
omifin, clomifeno
на английски е съответно
clomifene, clomiphene,clomid, clomifert
затова реших, че на бългаски е кломид, моля коригирайте ако греша
http://en.wikipedia.org/wiki/Clomiphene

Другото, което е, че докторът ми каза поликистозни яйчници, не синдром. Така че със сигурност не е СПКЯ

За доктора, все пак е частен, не е през здравната каса и има изграден престиж, но тъй като съм с медицинска застраховка, няма проблем да чуя друго мнение.

Относно лечението на поликистозни яйчници прочетох това

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000369.htm
тук ясно пише, че clomiphene citrate лекува поликистозни яйчници и е актуализирано през май 2008

А относно дозата, цялата опаковка са 10 по 5 мг, т.е 10 мг ми е предписано от ден 5 до 9.

Това, което пише в упътването е, че не се препоръчва при кисти на яйчниците, но да при поликистозни яйчници

*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #15 -: Юли 23, 2008, 23:29:20 pm »
асесина, а прочете ли статията, към която ти дадох линк?

прочете ли, че Кломифен цитрат (с търговско название Кломид или Клостилбегит) не се приема повече от 3 месеца последователно и задължително се прави ултразвуков контрол на ефекта от него? а не просто - пий четири месеца и ако няма ефект, ела пак да ти дам друго...

« Отговор #16 -: Юли 24, 2008, 13:57:26 pm »
и аз винаги се питам този въпрос,всички казват че след аборт се забременява най-бързо,но ето че изминаха 4месеца и аз все още не съм бременна,само си оставам с надеждата
« Отговор #17 -: Юли 24, 2008, 22:40:09 pm »
jam,миличка, така е, в упътването пише, че трябва да се приема от 3 до 6 цикъла максимум. На мен докторът ми каза 4 цикъла, или 3 месеца.
Проблемът е, че не ми каза нищо за мониторинг през това време, каза само да използвам тестове за овулация. Напълно си права, че трябва да видя други доктори.

А ти, сладур, прави ли някакви прегледи след аборта? Разбра ли се причината?
« Отговор #18 -: Юли 25, 2008, 12:43:21 pm »
казаха ми че е било мъничко в 6г.с.и немогат да ми дадат точно обяснение защо е станало,имах кръв и отидох в спешното,нямаше прблеми и ми казаха че е било нормално и бебето си е там,казаха ми ако съм имала повече кръв да дойда тогава,слетобед се връщам с повече кръв,видяха ме на ведеозона и казха че бебето вече не е там и ще ме сложат на банки за ме изчистят
*
« Отговор #19 -: Юли 25, 2008, 12:58:07 pm »
menche съжалявам за това което ти се е случило :( Много се вбесявам на такива лекари  :x Според мен никое кървене (изключвам М) без бременност и най-вече по време на бременност НЕ Е НОРМАЛНО! Как може да ти кажат ако се засили ела  :x направо ми иде да ги  :fighting: :bonk: