0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Това са резултатите от моите хормонални изследвания, направени на 5ден от МЦ:

резултати     референтни граници
LH             4.13         /2.4-12.6/
FSH            7.08         /3.5-12.5/
Estradiol     28.22        /24.5-195.0/
Prolactin    550.6         /73.0-850.0/
Testosteron    0.315        /0.06-0.82/

TAT /A-TG/    1469          /0-115.0/
MAT /A-TPO/   398.8         /0-34.0/ 

Моля ви ми кажете какво означават тези резултати и най-вече тези за Щитовидните хормони?
Благодаря на всички,които ще се включат  :)

*
Re: помощ при разчитане на резултати на Raliuna
« Отговор #1 -: Юли 03, 2008, 16:24:21 pm »
Цитат

Най-вероятно става въпрос за Хашимото!
Изследвала ли си ТСХ FT3  FT4
« Отговор #2 -: Юли 03, 2008, 17:08:57 pm »
Цитат

Най-вероятно става въпрос за Хашимото!
Изследвала ли си ТСХ FT3  FT4

Мерси мила Mpia,
ДА, пуснати са и тези ТСХ FT3  FT4 , но резултатите от тях ще ги разбера когато отида на лекар другата седмица, защото от лабораторията ще ги изпратят направо там.
Имаш ли представа какво лечение вероятно ще ми предпишат, в смисъл как се процедира, какво се пие за лечение?

« Отговор #3 -: Юли 04, 2008, 13:07:29 pm »
Raliuna,
без стойностите на ТСХ, FT3  и FT4 е много трудно да се гадае. От тях зависи и какво ще ти е лечението. Разбира се, ние тук сме не специалисти и задължително лекар трябва да те консултира за лечението ти. Това, което се вижда на пръв поглед от изследванията ти е, че антителата на щитовидната жлеза са силно завишени и трябва да се приемат различни медикаменти за тяхното понижаване. Ако нямаш отклонения в хормоните, вероятната ти диагноза е автоимунно заболяване - Хашимото. Може би ще се наложи да направиш допълнителни имунологични изследвания, които лекара ще ти каже. Поне при мен беше така. Всеки случай е индивидуален.
Успех ти желая!   
« Отговор #4 -: Юли 05, 2008, 10:27:58 am »
Благодариа ти Скарлет,
веднага щом разбера и другите изследвания ще ги напиша тук.
И ще обсъдим какжо е казал док.

мерси много :)

« Отговор #5 -: Юли 05, 2008, 15:14:33 pm »
Да със Хашимото си,но се притеснявай,може пък хормоните на щитовидната да са все още в норма,ще чакаме резултатите :crossfingers:
« Отговор #6 -: Юли 05, 2008, 22:55:11 pm »
Да със Хашимото си,но се притеснявай,може пък хормоните на щитовидната да са все още в норма,ще чакаме резултатите :crossfingers:

ох, дано не са много разбъркани другите хормони... :)
мерси мила Диси, нещо се "спихнах" като прочетох тук там разни неща,но днес съм по-добре и се въоръжих с търпение докато отида на лекар :)ще пиша веднага след това:)

« Отговор #7 -: Юли 14, 2008, 16:53:31 pm »
Да, ето ги останалите ми важни резултати,от които стана ясно за следната диагноза - Данни за тиреодитис Хашимото в хипотиреоидна фаза.

Лечение:
Еутирокс - 50 мг дневно - два месеца и след това отново изследване!

FТ4 - 0,80       /0,71-1,85/
ТSH - 6,36       /0,47-5,01/
ТАТ - 1469          /0-115/
МАТ - 398,8         /0-34/

LH  - 4,13         /2.4-12.6/
FSH - 7,08         /3.5-12.5/
Estradiol - 28,22 /24.5-195.0/
Testosteron - 0,315  /0.06-0.82/
Prolactin - 550,6    /73,0-850,0/

това са всичките ми резултати към момента!

Момичета,според вас има ли нужда да правя някакви допълнителни изследвания,з/то док. каза само, след два месеца да изследвам отново ТСХ и фТ4, а до тогава да се пазя от бебеправене...

« Отговор #8 -: Юли 16, 2008, 18:38:17 pm »
Защо чак след 2м,според мен до 1м тсх-то ти ще падне,но за ТАТ и МАТ пием селен,аспирин протект от 100мг,келп,но след консулт с доки.Има много теми за хашимото можеш да ги прочетеш.Ако само това ви е проблема,няма място за притеснение относно бебето :crossfingers:
« Отговор #9 -: Юли 24, 2008, 15:51:24 pm »
Защо чак след 2м,според мен до 1м тсх-то ти ще падне,но за ТАТ и МАТ пием селен,аспирин протект от 100мг,келп,но след консулт с доки.Има много теми за хашимото можеш да ги прочетеш.Ако само това ви е проблема,няма място за притеснение относно бебето :crossfingers:
Благодаря ти disi,
док. каза че бавно ставало повлияването от лекарствата и затова чак след два месеца да се изследвам...
но абсолютно нищо друго не ми каза да пия ...
селена може ли да се приема без лекарско предписание или задължително да питам преди това док.?

« Отговор #10 -: Юли 24, 2008, 16:54:50 pm »
Raliuna,
кой е този доктор, който при такива космическо високи стойности на антителата не ти предписва нищо друго, освен еутирокс, който всъщност е конкретно за регулиране на ТСХ? И защо да се пазиш от бебеправене? Има момичета, които чак като забременеят разбират за проблеми с щитовидната, пият си таблетките по време на бременост и си раждат живи и здрави дечица! И аз забременях и си бременея (дай боже докрая всичко да е наред)с диагноза Хашимото и проблеми с ТСХ.   
« Отговор #11 -: Юли 24, 2008, 17:29:09 pm »
Raliuna,
кой е този доктор, който при такива космическо високи стойности на антителата не ти предписва нищо друго, освен еутирокс, който всъщност е конкретно за регулиране на ТСХ? И защо да се пазиш от бебеправене? Има момичета, които чак като забременеят разбират за проблеми с щитовидната, пият си таблетките по време на бременост и си раждат живи и здрави дечица! И аз забременях и си бременея (дай боже докрая всичко да е наред)с диагноза Хашимото и проблеми с ТСХ.   
Scarlet,
ендокринолога ми дава часове в Закрила- Дженерали /там ме осигуряват от работата/ и се казва д-р Ангелова... каза ми,че поради автоимунното заболяване ТАТ и МАТ завинаги ще останат в по-високи нива, дори когато ТСХ се вкара в референтни граници, те пак ще останат високи...
А за бебеправеното каза че е добре да се изчака защото имало риск от спонтанен аборт в случай на бременност...
Ох и аз незнам вече, може би трябва да посетя и Катя Тодорова за второ мнение... какво мислиш?

« Отговор #12 -: Юли 24, 2008, 17:55:32 pm »
Да, антителата ще останат извън граници може би завинаги. Точно заради автоимунното заболяване. Макар, че понякога заболяването е в ремисия, друг път в активна фаза. Зависи....Но все пак ТАТ и МАТ при подходящо лечение се повлияват благоприятно (всеки организъм е индивидуален!) и се понижават дори и да не са в референтни стойности. Давам ти конкретен пример с мен - моите ТАТ бяха леко завишени и влязоха в референтни граници още след първия месец, МАТ бяха 0,289 в началото и падаха и падат постепенно. За съжаление все още не са в референтни граници - сега са 0,104. Но все пак паднаха, което е добре. Прост оне е все едно дали са 1000 или 200 например. А и както виждам от поста ти, самата ендрокриноложка ти казва, че има риск от спонтанен аборот. Да, ама този риск идва точно от антителата. Кръгът е затворен и нещата са свързани. Не знам как да ог обясня по-ясно. Моя съвет е да посетиш за второ мнение и д-р Тодорова. Тя все пак е пряко свързана с репродуктивната медицина.
Успех ти желая!
« Отговор #13 -: Юли 24, 2008, 18:10:52 pm »
Благодаря ти Scarlet!
Ще си запиша час и после ще пиша какво ми е казала :)

« Отговор #14 -: Август 12, 2008, 18:48:38 pm »
Здравейте момичета  :D

бях при Катя Тодорова и ето какво допълни към лечението ми:
1. Селен 3*1таблетка дневно /но не ми написа от колко милиграма/
2. Аспирин Протект 1табл./дневно
3. Lymphomyosot - 3*20капки преди хранене - 20дни, след това за 10дни 3*10капки / това едвам го разчетох от рецептата/
4. Дуфастон 2*1табл. - мисля че ме писала за десет дни след О.

Някой пил ли е всичко това?Какво ви е мнението, добре ли се чувствате? Повлияхте ли се от това?
Също така ми каза да не спирам с бебеправенето  :D защото организма си ме предпазвал

« Отговор #15 -: Август 14, 2008, 21:13:05 pm »
Здравейте момиечета :)

забравих да спомена че ми назанчиха и изследване за инсолинова резистентност и НК клетки...
как мислите, тези изследвания се правят във връзка с високите нива на антителата ли? или има връзка с незабраменяването? или с дълък МЦ, може би?/какъвто имам аз/

« Отговор #16 -: Август 14, 2008, 21:37:07 pm »
Хубаво е че ще ти направят и тези изследвания,аз когато ходех при нея вече ги имах.
Селена пие 1*1 от 100мг,аспирин протект от 100мг,йодис концентрат и зо хомеопатичното се чудя дали да го почна.
Но,д-рТодорова беше категорична,че Хашимото не пречи на забременяването,и че не това е проблема,а да се търси другаде,Хашимото пречи на износването.Но при правилно лечение мисля че е ние ще успеем :hug2:
Ако с нещо др.мога да ти помогна,пиши :bighug:
« Отговор #17 -: Август 15, 2008, 14:40:08 pm »
Момичета здравейте!!надявам се да ми помогнете с разчитането на моите хормонални изследвания на 3-ия ден на цикъла :help1:
            резултат               референтни ст-ти
DHEA-S       4.64 mkmol/lm         жена от 20-34г 2.68-11.035
FT3          5.670 pmol/l          2.25-6.00
FT4          14.560 pmol/l         9.15-23.86
TSH          0.513 mU/I            0.35-5.00
Prolactin    252.73 mIU/I          90-523
LH           7.71 IU/I             (фол.1.9-8.0;овул 11.3-59.0;лут0.8-)
FSH          4.52 IU/I              (фол.2.4-9.3;овул 3.9-13.3;лут.0.6-
Estradiol    0.24 nmoI/I            (фол.0.08-0.79;овул 0.7-2.1;лут 0.0)
Testosteron  0.69 nmoI/I             0.18-2.55   
надявам се на вас,защото много ми е притеснено дали всичко е наред  :balk_159:някой показатели са на границите,а при гинеколог съм чак другата седмица. благодаря ви.. :balk_16:   

« Отговор #18 -: Август 15, 2008, 16:05:52 pm »
скъпа Leila, ако не ме лъжат очите всички показатели са ти в референтните граници :)

Може би ако си направиш своя тема повече момичета ще ти отговорят, защото в момента си в моята :)

УСПЕХ миличка :)

« Отговор #19 -: Август 15, 2008, 16:09:51 pm »
Да,Раулинка :D аз разбрах и  ги публикувах на друго място ,но наистина ще пробвам да открия своя тема :wink: