Здравейте момичета искам да ви питам ТСХ-2,41 много ли е високо,преди два месеца пак го изследвах и бесе 2,69
Когато забременях в началото на стимулацията контролата ми беше 2.45 ,пък се получи .Друг е въпроса ,че след позитивния тест се беше качило още и бях на Л-тироксин до края на бременността ,за да го държим в норми /а преди това не ми е било над 2 когато и да съм го пускала/. Хубаво е да е по-нисичко,още повече ,че по-принцип летния сезон пада,което ще рече че щом сега е 2 и кусур ,зимата може и да стане още по-високо.Предполагам си видяла ,хубаво е да е под 2 ако целиш бременност ,даже под 1.5 , но ти написах горните редове,защото не всичко е константа в медицината и според мен- Не , не е много високо 2,41 .
Не пишеш само контролни изследвания ли са това,пиеш ли някакви хапчета..има ли нещо установено на щитовидната от ендокринолог,следи ли изследванията ти лекар или си ги пускала по свое усмотрение..Защото всичко е отзначение ,за да получиш що годе адекватен отговор на въпроса си .
Ако си имаш лекар на който имаш доверие /ендокринолог/ най-добре говори с него и нека той каже какво е нужно в твоя случай.Ако ли не -аз на твое място бих посетила ,за всеки случай..Чисто случайно на мен така ми откриха лантентия хипотиреоидит и множество аденомни възли.Ако не си бях самоназначавала контроли ,нямаше да хвана скока на ТСХ , нямаше да ида на ендокринолог и честно казано незнам с какъв край щеше да е бременността или здравето на бебетата ако в този най-важен първи триместър не бяхме взели мерки.Високото ТСХ не е само проблем за забременяването /типичен пример съм аз/ ,а и за износването /като почнем от преждевремнно калциране на плацента и .. да не влизам в подробности още какви последствия може да има за бебето/.Разбира се всяко правило има изключение,т.е. място за паника - няма .Тук във форума разбрах,че има забременели и износили и с по-високо ТСХ - напълно здрави бебета .Но все пак е добре лекар да каже какво е нужно да се направи,защото всеки случай е строго индивидуален.
Успех .