Ето го и моя проблем. Започнахме подготовка за ИКСИ, зарди мъжки фактор. Направиха ми хормони и ТСХ - 6,37. Повторих изследванията на хормоните на шитовидната жлеза и антитела. Този път
ТСХ-3,6, другите жсички бяха в норма, а антитела на доилно граници.
Консултация с ендокринолог и той препорача по 0,25 еутироксин да изчакаме 45 дни да видим, обаче все пак реши да писнем на 2 седмица пак ТСХ и ФТ4, за да види как се повиявам. Изненада!!! След прием на еутироксин 2 седмици ТСХ ми беше 6, ФТ4 беше спаднало от 17 на 15 при норма 12-22. Лекаря беше изключително озадачен и каза, че резултата е грешен, още повече, че когато хормона ми беше 3,6 не взимах никакви лекарства. Повторих на следващия ден ТСХ резултат 4,97. Само да спомена, че никой в семейството ми не страда от щитовидна жлеза и аз до сега не съм има проблем (или поне не съм знаела). Възможно ли е хормона да се влиае много от храна(месо, шоколад,кафе)и напрежение?Дали приема на лекарството да е предизвикал ефекта с повишаването, а преди това нормалните ми стойности на ТСХ да са били около 3? Знам, че за ИКСИ трябва да е 2, но дали това налага винаги прием на лекарство, още повече че на ехографията жлезата ми беше ОК?
Съжелявам, че стана толкова дълго!