Здравейте, току що се регистрирах във форума, след като открих тази тема.
Надявам се, че ще ми дадете съвет.
От известно време се чувствам доста уморена, а и като че ли като преглъщам имам нещо заседнало в гърлото и от много четене реших да отида при ендокринолог за преглед /баба ми и майка ми също имат проблем с щитовидната жлеза/, първо си направих изследвания -
TSH 3.8 µIU/ml 0,27 - 4,2
Свободен Т4 12.38 ng/l 9,3 - 17
ТАТ (Tg Ат) 25.81 IU/ml 0 - 115
МАТ (TPO Ат) 5.79 IU/ml 0 - 34
и вчера бях на преглед, ендокриноложката ме прегледа, като ми "опипа" врата и каза, че нямам никакъв проблем с жлезата и няма място за притеснения, единствено TSH ми бил в горната граница /а аз четох, че по международните стандарти трябва да е под 3/ та според нея това се дължало на липса на йод и да ям повече орехи и също ми изписа Селеногин по 1т сутрин за 4 месеца. И понеже правим опити за бебе, тя каза ако забременея да го спра. Аз не го взех, като исках да видя какво съдържа и евентуално да си поръчам нещо от iHerb, но като прочетох за какво го предписват - шум в ушите /естествено се сетих и за рекламата / аз нямам такъв и високо кръвно, а пък моето е ниско и сега съвсем се обърках, да го купувам ли въобще. Мислих да започна да пия Селен и витамин Е, но нямам представа това дали ще помогне за спадането на нивото на TSH.