Много ти благодаря за коментарите, kartiche! Това за пулса не го знаех досега, но току-що си го измерих и е 72, което напълно подкрепя думите ти!! Предполагам, че дозата от 12,5 през ден ми я назначи, защото последното ми изследване показа 1,94... Всъщност тогава ми каза да пия 12,5 през ден, ако не мога всеки ден (така и не можах да разбера какво означава "ако не мога"?!?). Затова сега докато ми дойде часа за преглед (а той е чак на 1-ви октомври
), ще пия по 12,5 всеки ден и след две седмици мисля пак да отида да си пусна TSH, пък да видим... И мисля да практикувам по-редовно йога, че нещо последните две седмици я бях занемарила
Не знам какво е вашето мнение за нея, но там има една асана (поза) - "свещ", за която се казва, че помага при проблеми със щитовидната жлеза и наистина се надявам да е така...
Zai, това, че високият пролактин пречи на забременяването и на много други места съм го чувала, наричат го "стресовият хормон" и дори ендокриноложката ми беше предписала някакви хапчета, за да го намаля, но като им прочетох страничните ефекти и оплакванията от жени, които наистина са го вземали или го вземат - припадълци, прилошавания и пр., наистина се уплаших и не съм го пила. Пия Витекс и мисля, че той ми е помогнал този път нивото му да е в норма.
Живея във Варна и ходя при д-р Сарджева, тя се води една от най-добрите ендокринолози в града, но виждам, че много добри неща казвате за д-р Катя Тодорова ... и все пак, дано не ми се наложи да ходя и при нея на консултация!
И последно, че направо ме е срам колко съм многословна
- може и да е тъп въпроса, но ТАТ и МАТ имат ли си други наименования, защото в сайта на амбулаторията, където ходя, а и в сайта на още една не открих изследване с такова име?!?
Много ви благодаря още веднъж, приемам и още съвети и споделен опит и на всички желая сбъдване на мечтата за бебче!