момичета, има ли някоя от вас, която да успява с 0,25 мкг Еутирокс да поддържа стойности на TSH м/у 0,7 и 1,5?
Аз в началото бях на доза 12,5 и подържах ТСХ под 2 -това преди около три години , постепенно се стигна до увеличаване на дозата.Зависи колко ти е изходящото ТСХ и от колко време пиеш тироксина.
happymery , не знам за след раждане какви трябва да са с-стите на ТСХ , но наитсина най-добре се чуй по телефона поне с лекаря си , преди да спираш хормона.
В 22 гс сега ТСХ ми е 0, 085 и д-р Начев каза ,че е идеално / минмалната с-ст за бременни била 0,05 , но не знам за кои триместър важи тази с-ст / -по-добре било да е ниско , отколкото високо, щом нямам оплаквания .
В една книга за бременни четох статия " Тироидът сед раждането" .Пише ,че непосредствено след раждането / може и в период 1-3 месеца/ да се развие хипертироидизъм , и не е необходимо лечение , а след тази фаза идвал ред на хипо функция.
И още нещо -понеже някои ми беше казал ,че ако съм на висока доза тироксин при раждането,можело да не ми разрешат да кърмя.Питах д-р Начев -той ми се засмя да си гледам спокойно бременноста и ,че няма проблем за кърмене. Ще ми даде указания как да се пият хапчетата тогава и ще ми обясни т , терапията си била нужна , а останалото били глупости.