0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #440 -: Февруари 07, 2011, 14:02:48 pm »
baubaux, аз имах сходен случай, след увеличен прием на Л-тироксин от 0.25 на 0.50, ТСХ-то ми се вдигна вместо да падне. Преди това пък след намален прием падна под долната граница. Според моят лекар това било невъзможно и резултатите не били верни. Даже пусках тема или питане по този въпрос, защото бях много притеснена.
Едно от момичетата тук ми отговори, че жлезата се стресира от тези промени в дозировките и е по-добре дозите да са равномерни за по-дълъг период от време, а не да варират на всеки 45 дни.
Последните ми изследвания са от преди 3 седмици, ТСХ ми е 2.84, малко високо се води, но поне го задържах така вече три месеца, ще направя изследване след месец и ако пак е толкова ще отида на лекар да го смъкне още малко (евентуално) 
« Отговор #441 -: Февруари 07, 2011, 18:21:02 pm »
Много благодаря, Имел. Аз утре съм пак на лекар за да видим каква доза да продължа. Не знам дали е от хормона, но от както го пия усещам сърцебиене от време на време.
*
« Отговор #442 -: Февруари 07, 2011, 20:10:00 pm »
И аз съм озадачена с моите резултати. Преди 21 дни ТСХ беше 1.97 mlU/l. Д-р Начев ми увеличи дозата ( 50мг редувам с 75мг), защото в седмиците, в които съм бременна трябва да е под 1. Днес 21 дни по-късно ТСХ е 2.99  mlU/l  8O  Резултатите са правени в една и съща лаборатория. Не мога да си обясня какво става.
Веднага се свързах с д-р Начев за консултация. Той също остана изненадан от резултата, който не би трябвало да е такъв. Увеличи ми дозата на 75мг редувайки с 100мг и след 30 контрола.
Трябва ли да се притеснявам и ще даде ли отражение повишаването на ТСХ върху бебето?
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #443 -: Февруари 07, 2011, 21:58:28 pm »
И аз съм озадачена с моите резултати. Преди 21 дни ТСХ беше 1.97 mlU/l. Д-р Начев ми увеличи дозата ( 50мг редувам с 75мг), защото в седмиците, в които съм бременна трябва да е под 1. Днес 21 дни по-късно ТСХ е 2.99  mlU/l  8O  Резултатите са правени в една и съща лаборатория. Не мога да си обясня какво става.
Веднага се свързах с д-р Начев за консултация. Той също остана изненадан от резултата, който не би трябвало да е такъв. Увеличи ми дозата на 75мг редувайки с 100мг и след 30 контрола.
Трябва ли да се притеснявам и ще даде ли отражение повишаването на ТСХ върху бебето?

Не, сладурано, не трябва да се притеснваш. Все пак приемаш медикамент и няма страшно за бебето. А Тодорова ми е казвала, че чак след 30-40 дневен прием на дадена доза тя започва да действа и се отразява и на резултатите.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #444 -: Февруари 07, 2011, 22:15:32 pm »
Не се притеснявай чак толкова  , колкото д-р Начев се кара и казва -той   знаете как си говори  :wink: 
Д-р Сигридов ще те успоки много по въпроса-поне  с мен беше така .

Мецани , пиеш ли нещо друго - предполагам си казала на д-р Начев .
Медрола  давал по-ниска с-ст на ТСХ от реалната ,доколкото разбрах  и това преполага по-висока доза,  а при прием на маагнезиеви -задължително се приемат минимум 4 часа  след тироксина.

*
« Отговор #445 -: Февруари 07, 2011, 22:29:56 pm »
Ели, контролата трябваше да я направя на 30-я ден, но днес така или иначе трябваше да пусна ПКК и реших и ТСХ-то да го пусна с 9 дни по-рано.

Нимика, за Медрола и аз така знам, че давал по-ниска стойност, но него го спрях в 12 седмица. В момента не пия нищо, което би се отразило на стойността на ТСХ.

Момичета, много ви благодаря за успокоителните думи  :)
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #446 -: Февруари 07, 2011, 23:29:13 pm »
 а при прием на маагнезиеви -задължително се приемат минимум 4 часа  след тироксина.

Ето за това никой не ме е предупреждавал!!! :x И аз цяла бременност си ги пия почти един след друг. :x
Айде сега ново 20 за ошашкване докато го видя, че е добре като се роди. :?
*
« Отговор #447 -: Февруари 08, 2011, 10:31:02 am »
Ето и моят резултат , въпреки че знам че нямам проблем със щитовидната жлеза,но пак ви го оставям за коментар:
ТСХ 1,38 (0,27-4,2)
« Отговор #448 -: Февруари 08, 2011, 11:22:10 am »
Здравейте и от мен  :D
Имам проблем, който реших да споделя с вас.
Преди месец и половина ми откриха Хашимото -  ТСХ - 3,5; ТАТ - 615; МАТ>600. Назначиха ми Л-тироксин по 25 микрограма сутрин на гладно. Утре трябва да си пусна нови изследвания и да видим има ли промяна в стойностите. Но проблемът е, че ми закъснява вече трети ден. На втория ден от закъснението си направих уринен тест за бременност със сутришна урина, но е отрицателен  :( Та въпросът ми е дали Л-тироксина може да е повлиял на цикъла ми и да го е направил по-дълъг? МНого се надявам да съм бременна и това ме побърква вече... Имам енда неуспешна бременност, която завърши с мисед в 11та седмица септември 2009. От февруари 2010 подновихме опитите за бебче. С предната ми бременност правихме опити година и половина.
Много ще се радвам ако някой сподели мнението си. Благодаря и поздрави :)

« Отговор #449 -: Февруари 08, 2011, 16:31:28 pm »
Здравейте момичета, бихте ли ми препоръчали добър ендокринолог някъде в София... моите изледвания са TSH 2.44mlU/L (0.27-4.20) FT3 4.78pmol/L (3.95-6.80) FT4 12.58pmol/L (12.00-22.00) и пролактин 508.11mklU/ml ( ж. 72-511) имам един аборт (плода загина - спря да се развива в 3ти месец ) и сега мислим пак да започнем с опитите, но според ендокринолога имам възпаление на щитовидната жлеза и иска да пусна тат и мат за изледване... как виждате вие нещата и евентуално да ми препоръчате друг специалист. Предварително Благодаря
*
« Отговор #450 -: Февруари 08, 2011, 16:53:26 pm »
iana_86, посещавам д-р Начев и съм доволна от него. В тази тема можеш да намериш мнения за него:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26746.0

linapoli, не би трябвало приемът на Л-тироксин да се отрази на дължината на цикъла ти. За да не се притесняваш излишно - пусни си кръвен тест за бременност.
За забременяване  се цели стойността на ТСХ да е до 2.00 mlU/l
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 17:14:25 pm от Мецани »
« Отговор #451 -: Февруари 08, 2011, 16:59:56 pm »
Мецани , да разбирам ли, че 2.44 е високо и трябва да го смъквам?
*
« Отговор #452 -: Февруари 08, 2011, 17:09:32 pm »
iana_86, най-добре се консултирай с д-р Начев ако решиш да отидеш на преглед при него.
Моето ТСХ беше 3.09 mlU/l  и ми беше назначен прием на Л-тироксин по 25 микрограма на ден. Забременях с ТСХ 2.27 mlU/l .
« Отговор #453 -: Февруари 08, 2011, 17:12:27 pm »
Благодаря  :D Утре отивам ще пусна и кръвен тест за бременност тогава, така или иначе ще ме бодат за хормоните. И аз посещавам д-р Начев и съм доволна :))) Той каза, че нивото на ТСХ за бременност трябва да е под 2, но не бях сигурна дали може да паднало от 3,5  на 2 за месец и половина. Утре ще видим :))))

*
« Отговор #454 -: Февруари 08, 2011, 17:18:34 pm »
Нали знаете, че за изследване на ТСХ не трябва да сте приемали кофеинови напитки (кафе, кола).
« Отговор #455 -: Февруари 08, 2011, 18:48:25 pm »
Да Мецани, благодаря за припомняненто. Утре на гладно и жадно съм в лабораторята.
Яна_86 - а колко време беше пила Л-тироксина, за да ти падне на 2,27?

« Отговор #456 -: Февруари 08, 2011, 22:05:51 pm »
Не издържах до сутринта и си направих кръвен тест за бременност в Торакс. Стана за 3 часа. Не съм бременна  :( - бета hcg = 0.00 mIU/mL.

« Отговор #457 -: Февруари 09, 2011, 10:05:11 am »
linapoli аз не съм пила нищо и не пия, моето е 2.44 от изледване на 5ти ден от цикъла. На мецани е паднало от 3.09 на 2.27 до колкото виждам, тя ще ти сподели какво е пила. Аз още се чудя дали да се обръщам към специалист, чакам да излязат тат и мат утре и ще видим, понеже всичко си ми е в норма за сега, като изключим завишения пролактин , но не над горната граница ... пък и не съм имала проблеми със забременяването, по-скоро с развитието на плода
« Отговор #458 -: Февруари 09, 2011, 10:43:08 am »
Да, грешката е моя  :oops: Консултирай се с др. Начев, много добър специалист е! Аз осван че забременявам трудно имах проблем и с износването на плода. При предната ми бременност плода спря да се развива в 11та г.с. Това е трети месец. Д-р Начев каза, че една от причините може да е завишеното ТСХ, а и антителата ми бяха мноооооого над нормата. Ако искаш пиши ми на лични съобщения, ще ти дам телефона му.

Мецани: колко време си пила Л-тироксина докато ти се смъкна ТСХ от 3.07 на 2.27? Благодаря :)

*
« Отговор #459 -: Февруари 09, 2011, 10:54:58 am »
linapoli, не си спомням за колко време свалих ТСХ-то, тъй като имах прекъсвания на приема на Л-тироксин.