0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #420 -: Януари 19, 2011, 10:34:53 am »
Аз записах час обаче за същата лекарка, уж е завеждащ отделение(или там както се казва главният на отделението) и подозирам, че пак ще ми каже същото. Ще отида и при друг след това като Тома неверни аз...В една от статиите тук прочетох "често пациентите както с хипер, така и с хипофункция на щитовидната жлеза са стерилни" 8O и сега мира не ми дава тази мисъл!
« Отговор #421 -: Януари 19, 2011, 14:45:28 pm »
Гергана81, успокой се сега и не се вкарвай в излишни филми! Скоро ще ни се похвалиш с положителен тест.
Аз бях като теб с ниски стойности на ТСХ преди да забременея и през цялата бременност, а след раждането минах от хипер в хипофункция. Когато ТСХ е ниско не би трябвало от него да идва проблема с незабременяването (при мен се оказа много тънка лигавица проблема). Когато обаче е високо може да няма овулация, или да се получават спонтанни аборти. А ако все пак бренността се развие има опасност от умствено и физическо изоставане на плода, ако не се започне навременен прием на Левотироксин.
Аз с ТСХ 0.1, 0.2 забременях и родих две деца, така че не мисля че е проблем и твоето ниво на ТСХ.
*

• 1357
« Отговор #422 -: Януари 19, 2011, 14:55:53 pm »
Nikitali, благодаря ти, че сподели и ми вдъхна надежда! След няколко дни ще се отчета след прегледа и другите изследвания, които сигурно ще ми назначат. Хубав ден ти желая :D !
« Отговор #423 -: Януари 20, 2011, 16:09:18 pm »
Здр момичета.Извинявам се че се повтарям,но силно имам нужда от поне малко съвет!Ето моите изследвания: Входа на диагн. процес е установен-ТСХ-3,49  ТАТ-12,6 МАТ-334,5.УЗД на щит.жлеза:На лице са множество дискретни структури и дифузни промени от АИ х-р,.След четири месеца еутирокс,селен,аспирин протект.В момента са: ТСХ-1,8  /0,34-5,6/    МАТ-164.90  до 9    ТАТ-5.43 <4. Какво означават-ще се видя с док чак края на месеца.Дали ще ми попрече старта на инвитрото тези завшени МАТ?За какво говорят завишените МАТ? :oops:Благодаря Ви  пожелавам Ви много късмет 
« Отговор #424 -: Януари 21, 2011, 07:14:51 am »
Бебето, след проведеното лечение са ти добри резултатите и според мен няма да има проблем да се започне процедурата. Ти си щастливка, че МАТ са ти спаднали наполовина само за 4 месеца! Не че те имат отношение към инвитрото, защото когато имаш завишени антитела просто допънително се потвърждава диагнозата за заболяване от автоимунен характер, каквото е Хашимотото. По принцип ендокринолозите ги изследват еднократно при поставяне на диагноза и после изобщо не ги следят, защото е почти невъзможно да се вкарат в норма. Даже повечето лекари не прилагат терапия за вкарването им в норма, но виждам че на теб са ти приложили и тя е дала добър резултат. Д-р Тодорова изписва и Лимфомиозот към комбинацията от селен и аспирин протект, а д-р Начев изобщо не ги изписва и не се интересува от стойностите на антителата.
Ти като ще правиш процедура правила ли си изследвания на другите антитела - антикардиолипиновите?
Не се притеснявай излишно и успех !
« Отговор #425 -: Януари 25, 2011, 14:29:24 pm »
Здравейте момичета !
Моля за вашето съдействие.Днес излезна резултата ми за TSH.
Резултат 2,48 mlU/L
Референтни стойност
0,27-4,2

Благодаря Ви!

*

• 1357
« Отговор #426 -: Януари 25, 2011, 14:36:31 pm »
Здравей, rouses! Малко е високичък за забременяване, въпреки че е в референтните стойности. Обърни се към ендокринолог (в случай, че вече не си го направила).
*
« Отговор #427 -: Януари 25, 2011, 14:42:03 pm »
Резултат 2,48 mlU/L
Референтни стойност
0,27-4,2

Според мен нивото е нормално и нямаш основание за притеснения.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #428 -: Януари 25, 2011, 14:49:39 pm »
Резултат 2,48 mlU/L
Референтни стойност
0,27-4,2

Според мен нивото е нормално и нямаш основание за притеснения.

Да, нивото му е в границите, но при опити за забременяване се поддържат нива под 2.
Консултирай се с лекаря си, може би ще си на ниска доза Еутирокс(примерно).
« Отговор #429 -: Януари 25, 2011, 15:17:49 pm »
Благодаря ви много момичета ще се консултирам с моя док.Дано успеем бързо да влезем в нормата 

« Отговор #430 -: Януари 26, 2011, 14:29:53 pm »
Момичета пуснах си ТСХ днес -2,400 излезе. Поддържам го около 1,5 с еутироксин 0,25.
Предполагам, че повишаването е заради студеното време и мисля, че ще се нормализира до месец. Чудя се дали да се обаждам на доки или да изчакам месец и тогава. Опити точно този месец няма да правя.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #431 -: Януари 26, 2011, 17:56:56 pm »
Момичета пуснах си ТСХ днес -2,400 излезе. Поддържам го около 1,5 с еутироксин 0,25.
Предполагам, че повишаването е заради студеното време и мисля, че ще се нормализира до месец. Чудя се дали да се обаждам на доки или да изчакам месец и тогава. Опити точно този месец няма да правя.

Обади се на лекаря си и не гадай. Може дозата да ти е малка.
« Отговор #432 -: Февруари 01, 2011, 17:49:48 pm »
Ето го и моя проблем. Започнахме подготовка за ИКСИ, зарди мъжки фактор. Направиха ми хормони и ТСХ - 6,37. Повторих изследванията на хормоните на шитовидната жлеза и антитела. Този път
ТСХ-3,6, другите жсички бяха в норма, а антитела на доилно граници.
 Консултация с ендокринолог и той препорача по 0,25 еутироксин да изчакаме 45 дни да видим, обаче все пак реши да писнем на 2 седмица пак ТСХ и ФТ4, за да види как се повиявам. Изненада!!! След прием на еутироксин 2 седмици ТСХ ми беше 6, ФТ4 беше спаднало от 17 на 15 при норма 12-22. Лекаря беше изключително озадачен и каза, че резултата е грешен, още повече, че когато хормона ми беше 3,6 не взимах никакви лекарства. Повторих на следващия ден ТСХ резултат 4,97. Само да спомена, че никой в семейството ми не страда от щитовидна жлеза и аз до сега не съм има проблем (или поне не съм знаела). Възможно ли е хормона да се влиае много от храна(месо, шоколад,кафе)и напрежение?Дали приема на лекарството да е предизвикал ефекта с повишаването, а преди това нормалните ми стойности на ТСХ да са били около 3? Знам, че за ИКСИ трябва да е 2, но дали това налага винаги прием на лекарство, още повече че на ехографията жлезата ми беше ОК?

Съжелявам, че стана толкова дълго!
*
« Отговор #433 -: Февруари 01, 2011, 18:19:42 pm »
Щмати, има връзка между студеното време и резултата от ТСХ, така ли? Извинявам се за въпроса, но не съм много запозната с темата, защото няколко лекари ми повториха, че ТСХ ми е ок (не че аз им вярвам съвсем, де...).
« Отговор #434 -: Февруари 04, 2011, 23:37:45 pm »
baubaux, да не би да си правила изследванията в различни лаборатории? Тогава са възможни тези колебания. Нали знаеш, че в деня на изследването трябва да си изпиеш хормона след като ти вземат кръв? Това е важно. Не е възможно еутирокса да ти покачи TSH-то, според мен :) Мисля, че единствено е възможно жлезата да стане по-ленива, като установи, че някой върши работата вместо нея  :wink:, но това става след продължително пиене на хормона във високи дози. 
« Отговор #435 -: Февруари 05, 2011, 11:29:27 am »
В една и съща лаборатория и си бях изпила хормона сутринта на гладно половин час преди приемане на храна и кафе.
*
« Отговор #436 -: Февруари 05, 2011, 12:26:47 pm »
За да се повлия хормона от приема на каквито и да е лекарства трябва да минат 45 дни, самия хормон обаче се влияе от стрес и може да се качи от него.

« Отговор #437 -: Февруари 05, 2011, 15:28:00 pm »
Много благодаря, момичета! Надявам се стреса да основна причина, но сега няма как да го намаля. Имам страшно много работа, в сесия съм и се надявах поне ИКСИ-то да можем да направим, но явно и с него ще  трява да изчакаме. Надявам се след месец резултати да са добри, за да престъпим към продседурата.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #438 -: Февруари 05, 2011, 18:31:12 pm »
-през зимата обикновено организма се нуждае от по-висока доза тироксин  -за това се  говори за лятна и зима доза
-при изследване на  ТСХ при не бременни жени , няма значение дали е приета  или не сутрешната доза тироксин  ; при бременност изследване задължително преди приема

горните неща ми ги е казвал д-р Начев
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 18:33:06 pm от nimika »

« Отговор #439 -: Февруари 07, 2011, 00:54:27 am »
Аз в дните когато изследвам TSH си пия Еутирокса след като ми вземат кръв.