0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #360 -: Октомври 23, 2010, 11:32:34 am »
Денис е абсолютно права.И да нормално е да си жива, моето ТСХ беше 8.18 и както виждаш мърдам ;) Момичетата са те посъветвали много правилно.Намери правилния лекар и всичко ще се оправи.

« Отговор #361 -: Октомври 23, 2010, 20:46:44 pm »
Ох, момичета, вие направо ме отчаяхте....Сега пък Хашимото. Ужас. Аз се надявах това 10 да е всъщност 1, защото гледам при мен е на литър, а на други момичета на милилитър. Може ли да има нещо такова според вас?
Много ви благодаря, че се отзовахте мили момичета. Денис, благодаря ти, ще пиша разбира се. От Щерев ми назначиха всички тези изследвания. Ходя там от 1 месец. До сега мислехме, че сме с мъжки фактор - лоша ни е спермограмата, а сега ново 200. Имаме една неуспешна инсеминация в друга клиника през февруари.
От вчера имам изследвания и на Пролактин, на Естрадиол, FSH и LH. Ето ги:
Е2 - 66pg/ml   реф. граници - 20-273 
PRL - 12,86 ng/ml    реф. граници - 2.60 - 26.70   (на -15-та минута)
hFSH - 5,53 IU/L    реф. граници - 3.85 - 8.78
hLH - 4,48 IU/L     реф. граници - 2.12 - 10.89

PRL - 11,38 ng/ml   (на 0 минута)

Тези поне аз така като гледам са в норма, вие какво мислите?
« Отговор #362 -: Ноември 05, 2010, 09:21:56 am »
Здравейте!Аз ви пиша защото ми е притеснено...сега ще ви разкажа моята история...
Преди 4месеца започнах да качвам страшно бързо килограми,пиех вода като обезомяла и спях по над 12часа в денонощието,замъгляваше ми се погледа и на моменти не ми беше изобщо добре...Понеже по бащина линия всичките ми роднини имат диабет и помислих,че ми е дошло и на мене времето...НО кръвната захар ми е Ок,да не ми е нормална,но не е и за притеснение...Отидох за изследване на TSH иииии... резултата ми е 5.65 ииии съм адски притеснена...личната лекарка ми обясни,че от това съм започнала да качвам килограмите,но аз за 4месеца качих около 20килогама...ужасно много са и ме е много страх...а от 2седмици с приятеля ми се опитваме и да си правим семейство...и като дойде този резултат от кръвтната картина ми стана мн гадно и се разревах...Искам да попитам мн ли ми е лошо положението,защото личната лекарка така ме изгледа все едно...и ако може да ми препоръчате добър Ендокренолог в София...Много ме е страх...на 20г съм ако това има някакво значение...
*
« Отговор #363 -: Ноември 05, 2010, 09:53:35 am »
kokondrelka, аз съм посещавала д-р Начев.
Ето тема, в която ще намериш отзиви за него:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26746.0
*
« Отговор #364 -: Ноември 05, 2010, 09:54:56 am »
Първо се успокой с драма няма да си помогнеш.Положението не ти е лошо въобще моето ТСХ беше 8.18.За качването на килограми аз ги качих от щитовидната около 10-12 кг качих.Отиди на ендокринолог, тук ще помагат момичетата от София за имен, но си пусни освен ТСХ, ТАТ, МАТ, фТ3 и фТ4, за да може да се види пълната картина на жлезата.

« Отговор #365 -: Ноември 05, 2010, 13:16:43 pm »
наистина се успокой. и аз съм при начев и съм много доволна. определено си за ендокринолог, особено след като в семейството има диабет. според мен нивото на тсх не е изобщо страшно. аз бях с тсх 11 когато открих, че имам хашимото, а не бях качила и кило.
« Отговор #366 -: Ноември 05, 2010, 18:37:27 pm »
Много ми е притеснено заради тъпия поглед на личната ми лекарка който отправи когато погледна листа с резултатите...пък аз когато видях резултатите видях,че ми е малко над 5.00 и не е кой знае колко...смисъл само някакви си 0.65 да над нормата е ама не мислех,че е толкова много...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #367 -: Ноември 08, 2010, 10:37:13 am »
kokondrelka спокойно, не е страшно положението - това се коригира.
Добре е обаче да се разбере каква е причината за това- да отидеш на Ендокринолог и да се види и ЩЖ / на УЗ/
С едно добре прецизирано лечение нещата може да се нормализират за 2-4 месеца
Според мен са много важни добавките и начина на хранене.
Добре е да провериш дали нямаш и ИР / тези килограми може да са и от там/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #368 -: Ноември 08, 2010, 23:04:21 pm »
Здравейте момичета. Влизам, за да споделя за мен и мойто Хашимото  :wink: Направих си още едни изследвания в друга лаборатория:
TSH 8.00  (0,27 - 4,2)
T4 8.21 (9,3 - 17)
T3 2,76 (2 - 4,4)
TAT > 4000 (0-115)
MAT 15.57 (0- 34)
TSH-R-Ab 0.3 (0 - 1,5)

Съгласих се накрая (не без дърпане  :D) на диагноза Хашимото. Не се съгласих обаче на стартиране с шокови дози хормон, както и на лечение с лекарства, за които четох, че не дават желания резултат. Консултирах се с двама известни ендокринолози и се доверих на този, който ми обърна повече внимание, който каза, че терапията ми за напред може и да е по 100 микрограма, но ще подготвим организма в началото с доза от по 25 мкг. За кортикостероидите ще мислим след резултата на Nk клетките и антиспермалните антитела.

kokondrelka, важно е да не се стресираш. Взимай мерки, ходи на лекар, желая ти успех!
*
« Отговор #369 -: Ноември 09, 2010, 09:05:33 am »
Мисля, че много добре постъпвате като почвате с по-малки дози.При мен беше точно обратното почнахме с 100 микрограма и след 45 дневен прием ТСХ-то ми се беше смъкнало под долна граница и за момента съм на 50 микрограма и имам чуството, че пак ми е висока доза.

« Отговор #370 -: Ноември 09, 2010, 09:16:07 am »
valima, диагнозата не е страшна, въпреки, че на мен ми отне месеци да свикна, че ми има нещо (винаги съм била в перфектно здраве и форма). Аз също посетих две светила в ендокринологията, обадих се на приятелка чийто баща е ендокроолог във Франция и изчетох всички американски сайтове - и слава богу поне нямаше разнородни мнения относно "лечението" - по цял свят се използва замстителната хормонална терапия. разбира се някои хора избират алтернативна медицина, но това е друг въпрос.
колкото до дозата, хубаво е да започнеш с ниска, но не и да се мотаеш с ниски, когато не са ти достатъчни. аз започнах с 25, но втория док каза, че съм млада и здрава и организма лесно ще възприеме високата доза и бързо я увеличихме. виж какъв ще е резултата след 45 и ако няма много съществена промяна не се притеснявай от увеличаване на дозата. успех
« Отговор #371 -: Ноември 09, 2010, 15:18:05 pm »
Хубаво е да се почват дозите постепенно, за да не пада ряско ТСХ. Аз започнах с 2 дена по 25мг, после два дни с по 50мг и така достигнах назначената доза от 75мг. Трябва да е плавно. След 45 дни контролни изследвания, сутрин на гладно преди да си пила хапчето и сутрешното кафе :)  Иначе диагнозата не е страшна щом се знае. С Хашимото съм имам една дъщеря, зачената с тази диагноза и както се вижда от подписа ми очаквам съвсем скоро и втора щерка :).
Желая успех и редовно следете нивото на ТСХ, особено по време на бременност!
« Отговор #372 -: Ноември 09, 2010, 18:14:04 pm »
Мили момичета, благодаря ви за окуражителните думи! След 20 дни прием на Еутирокс 25 мкг ще изследвам TSH и най-вероятно ще вдигаме дозата. Тази седмица трябва да изследвам и Nk клетки. Вие какво мислите за кортикостероидите, някоя от вас пие ли? Аз съм резервирана: не давали желания резултат, отключвали латентен диабет (баща ми е с диабет), напълнява се от тях и т. н.

happymery, дано даде Господ да ни споходи твоето щастие!

:bighug:
« Отговор #373 -: Ноември 28, 2010, 00:11:33 am »
След 20 дни прием на Еутирокс 25 мкг TSH от 8.00 падна на 4.78.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #374 -: Ноември 29, 2010, 18:16:59 pm »
Момичета, мъжът ми е на 50 микрограма Еутирокс и каза, че получава топли вълни и сърцебиене. Това признак на висока доза ли е?

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #375 -: Ноември 29, 2010, 18:26:47 pm »
Не зная, Зай. Защо не пуснете контрола на хормоните?

При мен сърцебиенето беше симптом на високо ТСХ, преди да почна да приемам левотироксин.
« Отговор #376 -: Ноември 29, 2010, 20:24:11 pm »
Zai защо не си пусне изследване на ТСХ и така ще се види. 
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #377 -: Ноември 29, 2010, 20:42:16 pm »
Пуска наскоро. Беше свалил и ТСХ-то и МАТ-а с 45 дни по 25 мкг. Сега 50 мкг са му зимната доза. Има още няколко дена докато дойде време за новото пускане не ТСХ. Сега мина на 25 пак и каза, че е по-добре.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #378 -: Ноември 30, 2010, 08:51:36 am »
Момичета, мъжът ми е на 50 микрограма Еутирокс и каза, че получава топли вълни и сърцебиене. Това признак на висока доза ли е?
Да, според мен е праизнак, че му е висока дозата, пусни контролно тсх
*
« Отговор #379 -: Ноември 30, 2010, 10:43:44 am »
Здравейте , имам завишени ТАТ и МАТ ,/ТАТ 273.30 при референтни 34 и МАТ 465.70 при референтни 12/   правила съм ги миналата година .Д-ра изписа преднизолон по време на ин витрото и НЕ каза да ходя на ендокринолог.Сега се чядя докото изчакам одобрение от фонда дали да не ида . В другите изследвания нямах проблем.Вие какаво ще ме посъветвате ? Благодаря ви предварително.