Благодаря, Никитали, много полезна информация.
Аз въпреки всичко, и явно вследствие на забавените ми функции, в т.ч. и мисловни, продължавам да се главоблъскам с някои въпроси.
При хипофункция на щитовидната жлеза, какво точно се случва, ЩЖ не може да абсорбира консумирания йод, ясно защо зелето пречи. Но пък какъв е смисълът да си приемат храни богати на йод, тогава....
"Източници на йод
За повечето от нас са следните:
– млечни продукти – 56 на сто (максималното им съдържание е през пролетта и летните месеци); да, добре се справяме с консумацията
– хляб и зърнени храни – 16 на сто; игнорирали сме ги
– месо и риба, особено морска риба и стриди, раци, ракообразни, мекотели – 11 на сто; доволно
– захар – 11 на сто; ето тук прекаляваме
– напитки – 4 на сто. "